Curaj, VP! Timpul lucrează pentru PSV!

0

Numai timpul și întîmplarea l-au adus pe Victor Ponta în fruntea socialiștilor români. Locul acestui tînăr, îndrăzneț dar cuvincios, enregic dar discret, cumpătat dar nemilos cu minciuna, era în fruntea unei alte forțe politice. Dacă așa ceva ar fi existat, atunci, PSV, și nu PSD, ar fi fost, de bună seamă, partidul croit pe măsura virtuților lui. Dar situația nu e, încă, jucată. Politica știe să răsplătească talentul și onestitatea. Partidul Săracilor Vulnerabili, pe care Victor Ponta îl va conduce într-o bună zi, crește. În aceași îmbucurătoare măsură, Partidul Social Democrat riscă să devină o amintire. Dacă, așa cum se pare, speranța începe să aibă cuvînt în politica românească, atunci putem conchide încrezători: PSD pleacă, PSV crește, Ponta rămîne!

Emoția și năzuința pot fi dușmani fără voie ai expresiei clare. Iată de ce, a venit timpul ca, lăsînd la o parte sentimentele, să vorbim în chip lămurit despre transformarea pe care Victor Ponta o pregătește și hrănește, rupînd, generos, din propriile rezerve de caracter. Cum stau, deci, lucrurile?

Stau în felul următor: după ani de trudă și suferință, politicienii PSD, însoțiți curajos de aliații lor liberali, se înalță spre onoarea cuvenită năpăstuiților pămîntului. Celor slabi, prigoniți și sărmani. Căci, fugăriți de o justiție încovoiată în fața Tiranului, acești oameni au făcut din propria suferință un merit: nu cedează! Justiția, instrumentul inamovibil al Dictaturii, lucrează vîrtos dar nimic – nici vîna de bou șuierînd în instanță, nici beciurile ferecate de mascați, nici presa plătită de Monstruoasa Putere – nu îi mai pot atinge pe cei ce se știu drepți și curați. Și dacă ar fi numai atît!

Între blestemățiile fără sfîrșit pe care le-a născocit Bestia de la Cotroceni – sau Dracul cum bine l-a încodeiat cu pana-i îngerească Victor Ponta – a apărut, acum, încă o nemernicie: mandatul care îmbolnăvește pe loc! Și măcelul nu se mai oprește. Unul după altul, oamenii cinstiți ai PSD, stîlpii de mîine ai PSV, cad brazii tineri sub securea vrăjmașă. Băsescu și Boc – căci în mîna lor joacă securea ascuțită – au inventat o armă cumplită care lovește fără veste acolo unde noblețea e mai nobilă și generozitatea mai generoasă: în sufletul curat al unor oameni chemați să justifice acte penale sau abuzuri, hoții și minciuni.

E, oare, de crezut că au păcătuit, măcar cu gîndul, oameni ca Adrian – 7KS, Nicolescu-Euro-Argeș, Vîntu-FNI sau alți bărbați pe care Delavrancea i-ar fi așezat degrabă lîngă bătrînul Manuil, și Știbor, și Dajbog pîrcălabul și fiara paloșului Boldur? Nu! De o mie de ori, nu!Și atunci?

Ei bine, atunci să nu ne mai mirăm că toți se clatină la vederea infamelor citații și cad la pat, unii din timp, alții după un timp. Nicolescu fulgerat de un atac de cord într-atît de adînc încît nici doctorii nu i-au dat de urmă. Vîntu doborît de o fractură ginecologică pe care nici profesorii vienezi nu se încumetă să o trateze. Genocidul trebuie să înceteze! Sau nu! Mai bine nu! Președintele și Primul Ministru Asasini, în cîrdășia lor cu Justiția Ucigașă, vor umple spitalele de nevinovați. Iar martiriul inocenților va naște, ca mîine, puterea curată a PSV. Victor Ponta trebuie să strîngă din dinți și să aștepte: timpul lucrează pentru cei buni, timpul lucrează pentru PSV! Ziua în care Ponta și PSV vor izbăvi România de Justiție nu e departe!

PRELUAT DIN   Totul în scris

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 
Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here