Daniel Uncu: Acordul de la Paris – impact ridicol asupra mediului: 0,05 grade Celsius pana in 2100

Print Friendly, PDF & Email

Dr. Bjorn Lomborg este președintele Copenhagen Consesus Center și profesor universitar asociat la Copenhagen Business School.

Copenhagen Consesus Center este un think-tank care studiază cele mai inteligente moduri de a face bine in lume. Lomborg a fost numit recent unul dintre cei mai influenți 100 de oameni din lume de catre revista TIME.

Numeroasele sale cărți publicate includ: „Ecologistul sceptic”, „Cool it”, „Cum să cheltuiți 75 de miliarde de dolari pentru a face lumea un loc mai bun” și „Ghidul laureaților Nobel pentru cele mai inteligente ținte din lume 2016-2030”.

Acestea fiind spuse, iata ce afirma profesorul Lomborg in legatura cu isteria ecologista/stangista in speta reducerii emisilor de CO2:

„Impactul climatic al tuturor promisiunilor Conferintei de la Paris (INDC – Intended Nationally Determined Contributions) este minuscul: dacă măsuram impactul fiecărei națiuni care îndeplinește toate promisiunile asumate până în 2030, reducerea totală a temperaturii va fi de… 0,048 grade Celsius până în 2100. Chiar dacă presupunem că aceste promisiuni vor fi prelungite pentru încă 70 de ani, impactul este încă redus: dacă fiecare națiune își îndeplinește toate promisiunile până în 2030 și continuă să îndeplinească aceste promisiuni cu sfintenie până la sfârșitul secolului și nu există scurgeri de CO₂ din partea națiunilor care nu au semnat vreun angajament, întregul set promisiuni de la Paris va duce la scăderea temperaturii globale cu doar 0.17 ° C (0.306 ° F) până în 2100”.

Apoi, profesorul Lomborg analizeaza politicile de speta, pe rand…:

„Politicile climatice americane, în cele mai optimiste circumstanțe, pe deplin realizate și coerente pe tot parcursul secolului, vor reduce temperaturile globale cu 0.031° C (0.057° F) până în 2100;
Politicile climatice ale UE, în cele mai optimiste circumstanțe, pe deplin realizate și coerente pe tot parcursul secolului, vor reduce până în 2100 temperaturile globale cu 0,053° C (0,096° F).
In China, politicile climatice, în cele mai optimiste circumstanțe, pe deplin realizate și coerente pe tot parcursul secolului, vor reduce până la 2100 temperaturile globale cu 0,048° C (0,086° F).
Restul politicilor climatice din lume, în cele mai optimiste circumstanțe, pe deplin realizate si coerente pe tot parcursul secolului, vor reduce până în 2100 temperaturile globale cu doar 0,036° C (0,064 ° F)”.

Altfel spus, exista certe si robuste temeri ca intreaga tevatura ecologisto-stangista are profunde radacini ideologice, folosite nu pentru a rezolva o problema in termenii realitatii, ci pentru a inventa si hiperboliza o problema in termenii butaforiei si artefactului tipic neomarxist.

Concluzia trasa de omul de stiinta danez este relevanta:

„Parisul (summit-ul de la Paris – n.n.) este vândut ca fiind summitul care va ajuta la „vindecarea planetei „și la „salvarea omenirii”. Nu este așa ceva! Dacă toate națiunile își păstrează toate promisiunile, temperatura va fi redusă cu doar 0,05° C (0,09° F). Chiar dacă fiecare guvern de pe planetă nu numai că respectă toate promisiunile de la Paris, dar si reduce toate emisiile până în 2030 și nu schimbă emisii în alte țări, dar menține aceste reduceri de emisii pe parcursul restului secolului, temperaturile vor fi reduse cu doar… 0,17° C (0,3° F) până în anul 2100.

Singurul motiv pentru care obiectivele de la Kyoto au fost aproape realizate a fost recesiunea globală din 2008. Mai mult, emisiile au fost schimbate de la o țară la alta. UE, blocul cel mai afectat de schimbările climatice, a înregistrat o creștere a importurilor sale de emisii provenind din China, egalând întreaga reducere a emisiilor de CO2 pe piața internă.

Negociatorii din Paris încearcă să abordeze încălzirea globală în același mod care a eșuat timp de 30 de ani: făcând promisiuni care sunt individual costisitoare, vor avea un impact redus chiar și în 100 de ani și multe guverne vor încerca să se sustragă de la a le respecta”.

Iar intre timp, intreaga elita politica bruxelleza si mass media de stanga occidentala il crucifica pe Donald Trump pentru ca le rade in fata ecologistilor.

Nu are rost sa mai comentez!

P.S. Multumesc profesorului Paul Dragos Aligica pentru incitare indirecta…

Dan Uncu

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.