Daniel Uncu: Despre urâțenia ipocriziei rușinoase a unui beneficiar al sinecurilor PCR

1

Interesant…

Unele voci derutate și confuze moral – sau care vor cu tot dinadinsul să inducă în public derută morală… -, cer țanțoș indraznetilor care critică mistificarea cinematografică al cărei erou este centenarul filozof marxist al mișcării #rexist, să îl respecte pe acesta. Să îl respecte pentru modul, nu-i așa ?, în care a reușit să se întoarcă din proprie inițiativă și nesilit de nimeni în proaspăt comunizata cu tancurile Românie postbelică, țară în care mii de intelectuali, printre alții, mureau tragic în închisorile comuniste, în timp ce respectabilul și venerabilul primea post călduț, după post călduț, după post cladut, prin bunăvoința Partidului Comunist Român, în arealul diplomatic, în zona academică, în zona publicistică. Atunci când cei mai norocoși nu știau cum să fugă mai repede în Occident, domnia sa nu știa cum să vină mai repede în brațele PCR.

Interesant…

Interesant cum se manipulează o stare de fapt prin introducerea în discuția publică a unui subiect fals – lipsa de respect față de un intelectual spumos, de altfel. Pe baza lui se construiește, apoi, un raționament de, vezi Doamne, apărare a “victimei”, raționament care deturneaza, de fapt, întreaga polemică publică de la subiectul real!

Căci nu eventuala suplețe intelectuală a omului, nu autenticitatea sau valoarea studiilor sale academice, nu rafinamentul cuvântului, nici frumusețea eruditiei lui și nici prudenta dizidență de catifea a acestuia – dacă nu s-a înțeles acest lucru până acum… – sunt cele criticate în speță, ci urâțenia ipocriziei rușinoase a unui beneficiar presupus inofensiv (?) al sinecurilor puse la dispoziția, cu tâlc și interes, celor special aleși de către PCR.

Căci nu lipsa de respect a vehementilor opinenti față de Proeminentul reprezintă subiectul la zi și obiectul revoltei, ci lipsa de respect a producției cinematografice în cauză, cu girul tacit (sau nu…?) al actorului principal, față de victimele autentice ale comunismului, față de cei care au suferit cu adevărat, față de cei care au murit în închisorile comuniste, în lagărele de muncă, în pustiile deportărilor forțate, în beciurile Securității, în munți.

Interesant…

Dan Uncu

SURSA   Facebook

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 
Print Friendly, PDF & Email

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here