Dragos Paul Aligica: Bullshit-ul CSR si firmele care alimenteaza financiar Antena 3

0

Sper ca se realizeaza ca toate aceste firme care alimenteaza financiar aceasta abjectie publica numita Antena 3, platind publicitate acolo, mananca altfel toate cu avant si convingere -scuzati expresia- rahatul Responsabilitatii Sociale Corporate en gros si en detail. Ca misuna in ele “resursa umana” scolita la “business school” cu cursuri de “business ethics” si “CSR”. Ca fac “training-uri” unde se baga la greu bullshit CSR si ca exista cativa paraziti de meserie in fiecare dintre ele, poate un department intreg, care au ca sarcina implementarea unei “viziuni etice si responsabile fata de mediul social in care opereaza firma noastra”.
Restul e evidenta. Ai o entitate care distruge sistematic mediul social, discursul public, viata publica, care actioneaza ca pivot al unui sistem de coruptie care submineaza din temelii mediul de afaceri si climatul economic si politic al tarii. Ce imi face compania X din tara Y, altfel CSR pana la cer? Ii intretine financiar. Desi daca ar fi sa se comporte cu adevarat moral si responsabil social, nu ar trebui sa aiba de a face cu ei. Mai mult: ar trebui sa sustina activ societatea civila sa asaneze mizeria respectiva.
Dar vedeti bine: E usor sa manaci rahatul cu “mediul” si “incalzirea globala” si sa te dai resposabil social ca la manualul correct politic. Bifezi fara complicatii rubrica. E greu sa fii responsabil social cu adevarat si sa te comporti cu adevarat ca cineva cu constiinta si responsabilitate reale.
Si dupa ce distruge mediul de afaceri din tara asta a noastra cu astfel de practici, ce face compania X din tara Y? Pleaca. Ca e coruptie in Romania. Si ce face tara Y? Da un ucaz la UE sau la New York ca Romania a cazut si anul asta 10 locuri in topul coruptiei.

Dragos Paul Aligica

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 
Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here