Dragos Paul Aligica: Cand vor pune piciorul in prag si vor iesi la rampa si adultii din partid?

4

Si totusi cand vor pune piciorul in prag si vor iesi la rampa si adultii si oamenii maturi din acest partid? Bun: radem, glumim, ne crucim, ne distram. Totusi: exista o asteptare. Cand vedem si lucrurile serioase, solide?

Tot mesajul si toata interfata publica par acum insa acaparate de adolescenti mai mult sau mai putin intarziati, aflati in varii forme si stadii de ilustrare a virtutii umorului involuntar sau de victime ale instabilitatii hormonale, care se joaca de-a politica. Unii fac afise si dau mesaje cu Republica Hedonista Romania, altii delireaza interdisciplinar si mesianic pe facebook, altii fac gherila digitala luptandu-se cu contra-reforma si cardinalul Bellarmine samd samd.

Intre timp, principalul purtator de mesaj -candidatul- pare pierdut in balariile, desisul, jungla de “mesaje” creata zilnic in jurul sau de amici si oponenti, jungla care se schimba de la zi la zi, pentru ca acestia, precum neobositul Costakelu (vezi sursa: Hronicul mascariciului Valatuc), par intrati la foc automat si imposibil de scos din priza … Exista un sef de campanie electorala? Exista niste purtatori de mesaj desemnati? Exista o minte adulta in toata povestea asta?

Spun asta dintr-o pozitie de simpatie, nu de adversitate. Pentru ca daca eram in adversitate, am suficienta experienta in domeniul asta ca sa stiu ca atunci cand oponentul face o greseala, cel mai politicos lucru este sa-l lasi in pace si sa nu-l tulburi sau intrerupi.

Deci: vorba lui Kissinger, daca cineva vrea sa puna mana pe telefon si sa vorbeasca cu un adult serios, care are lucrurile sub control de maturitate acolo, pe cine suna? Sa nu-mi spuneti ca tot la servicii trebuie sa sunam, ca nu e un raspuns acceptabil, cu atat mai mult daca chiar acesta este scenariul…

PS Sa nu fiu inteles gresit: Cantitatea si calitatea de entertainment pe care o primim zilnic este grozava. Dar nu asta, credem noi, trebuie sa fie scopul unui partid politic.

Dragos Paul Aligica

SURSA   FACEBOOK

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 
Print Friendly, PDF & Email

4 COMENTARII

 1. ,,Există un șef de campanie, un purtător de mesaje?” Da există, chiar dacă nu e oficial,Andrei Caramitru e tipologia perfectă a managerului de partid și faptul că este în echipa celor 5 ,împreună cu Oana Bogdan, care lucrează la viitorul program de guvernare, e un reper clar că partidul și-l asumă. Cât despe maturizare,ce pretenții să avem de la un partid care va fi intr-un proces continuu,,la realitățile progresului”?

 2. Imediat dupa `90 si chiar si azi se mai spera in disparitia celor in virsta. Si sa vina tineretul.
  Tineret (mindria tarii) a tot venit, dupa legea firii, dar parca erau mai ceva ca batrinii: erau scoliti, cu dottorate si bautori de bere taman in ziua alegerilor parlamentare.
  Asa ca, de unde “adultii din partid”? Ca adultii de azi sint tineretul de ieri 😀

 3. Dacă s-a dezvoltat un asemenea partid în România, este pentru că scena noastră politică întreagă, rezultat al unui electorat ambiguu și incomplet alfabetizat politic, este la rândul ei nematurizată !

  Băieții cam știu cu cine au de-a face, deci perorează liber și incontinent ca pentru semi-alfabetizați-semi-handicapați… Și au votanți inclusiv dintre cei normali, ajunși la disperarea de a nu avea din ce alege. Din păcate, această alegere este una complet greșită – inclusiv pentru că amână din nou limpezirea apelor, probabil pentru 4 – 8 ani !!

  Creedence Clearwater Revival…

 4. E vorba de comportamentul de adult, indiferent de varsta. Asta lipseste. Adica, spune autorul: “varsta de adult o cam aveti. Nu vreti sa va si comportati ca atare?”
  Maturitatea vine prin trairea si exersarea in directia unor valori. Daca aceste lucruri lipsesc, apare automat idealizarea “tineretului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here