Dragos Paul Aligica: Chestii fabuloase relevate de audierile si tot circul din SUA legat de Rusia si Putin

Print Friendly, PDF & Email

Nu stiu daca urmariti, dar audierile si tot circul legat de Rusia si Putin si Makinson si mama lui Makinson in SUA releva chestii fabuloase. Suntem intr-o poveste de un absurd si de un tupeu absolut remarcabile. Doar un minim efort de gandit la rece trebuie facut ca sa intelegem magnitudinea chestiei, insulta absoluta la care sunt supuse inteligenta si bun simtul publicului. Iata:

Adica e 2016 si astia din Sillicon Valley controleaza tot: platforme, finantarea platformelor, algoritmii fluxurilor, infrastructura, structura de decizie, tehnologia, resursa umana si au coordonare nemijlocita si absolut cordiala si coniventa cu decidentul politic din Washington DC, atat la nivelul administratiei cat si al partidului politic si structurii birocratice si de reglementare. Au Monopolul in domeniile respective. Punct. Absolut.

Mai mult, au facut in campaia electorala caz public din pozitia partinica fata de un candidat. Este notoriu ca angajatii lor la toate nivelele au o anumita inclinare ideologica si politica pe care nu se sfiesc sa o afirme si sustina atat prin patternul lor de donatii politice cat si prin modul in care isi exercita responasbilitatile profesionale. Mai mult, acest sistem este cuplat si convergent in directiile de propaganda politica date de mass media clasica – ziare si TV- care merg covarsitor intr-o anumita directie si nu alta.

Mai mult, pe TOATE aceste canale si fluxuri si platforme sunt pompate la greu resursele financiare si de influenta ale establihsmentului american, ale celui occidental-european, plus clientii eterni ai lobbyului din lumea a treia care joaca la ruleta traditionala a influentei politice din DC.

Bun. Si ce se intampla? Vine domnule Rusia, si cumpara adduri de 126 de mii de dolari, pe Facebook. (Ma rog, inmultiti cu 10, sau cu cat vreti si comparati apoi cu bugetul de campanie de peste un miliard, DOAR bugetul ei, al partii vatamate sau comparati cu bugetul de advertising al Facebook) Da. Si inserteaza „fake news” pe acest megaconglomerat propagandistic, pe acest leviatan fara precedent in istorie si fac ei ce fac acolo, cu niste „boti”… Si?

Ii da, domnule, cu roatele in sus. Kaput. Da. Uite asa. Schimba RADICAL dinamica electorala in ditamai SUA, in, atentie: un sistem de vot bazat pe colegiu electoral. Nici mai mult nici mai putin!

Si stai sa vezi ca nu e totul!! Toate astea se intampla, ATENTIE, fara ca vreuna dintre toate agentiile alea stiute de la TV si cinema – aia cu drone, tehnologie, spioni, supercalculatoare – CIA, NSA, FBI si inca vreo 5-6 altele, carora nici numele nu li se stie, niciuna deci, sa poata face ceva. Aia – cei mai tari in intelligence si counterintelligence din lume – n-au putut, oameni buni, impiedica aceasta operatie. Nu, domnule. Mai mult, nici acum dupa un an de zile si enspe comisii de ancheta nu pot sa spuna ce si cum i-a lovit. Imposibil sa arate concret cum si ce s-a intamplat. Da. Asa de dati naibii rusii astia!

In viata mea am studiat si experimentat pe propria piele cazuri de propaganda, bataie de joc publica si insulta a bun simtului public si inteligentei cetatenilor. Dar asa ceva nu credeam sa ajungem sa vedem in asa forma agravata, prelungita si nesimtita.

Nu stiu ce trebuie sa mananci de dimineata, sau sa bei, zi de zi, ca sa crezi asta dar, prieteni, vad in asta o oportunitate antreprenoriala unica. Identificati, va rog, pe cei ce cred povestea asta ca astia pot sa creada orice. Vom deschide un cont iar apoi ii vom targeta cu o scrisoare in care le spun ca sunt in posesia Retetei Succesului. Banu’ in cont si le-o trimit personalizata. Avem securitatea financiara aranjata pana la adanci batraneti.

Dragos Paul Aligica

2 gânduri despre “Dragos Paul Aligica: Chestii fabuloase relevate de audierile si tot circul din SUA legat de Rusia si Putin

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.