Monitorul Neoficial    preluat din  

Dragoș Paul Aligică: Consiliul Științific IICMER

M-am mai gandit la povestea asta. De fapt este ceva induiosator aici. Oamenii astia chiar cred ca daca i-au inlocuit pe V.Tismaneanu (Univ of Maryland); Mark Kramer (Harvard Univ.), Maria Bucur (Indiana Univ), Lavinia Stan (St Xavier Univ), Paul Hollander (Univ of Massachussetts), sunt si ei cumva validati ca fiind de acelasi calibru, aceeasi liga, aceeasi natura. Gata, sunt “oameni de stiinta”, “personalitati academice”….aproape, aproape internationale…

Va dati seama cat si-au dorit ei sa fie in acest iluzoriu “Consiliu Stiintific”?!

Ce pasiune si ce determinare sa se cocoate pe acest musuroi de furnici? Si sa zica: “Suntem”! Ce satisfactie puerila au acum? Studiu de caz in simtul proportiilor si al ridicolului.

Cand Tismaneanu a refacut acest Consiliu, rolul organismului in cauza era strict functional: Cei facand parte din el dadeau greutate si validau organizatia prin greutatea lor academica individuala. Creditarea era de la membru catre organizatie. Acum e invers. A fi in “Consiliul Stiintific” da greutate individului.

Te numeste doctor V. Ponta membru in “Consiliul Stiintific”?! Esti validat ca om de stiinta si personalitate academica. Aproape internationala. Un fel de Paul Hollander loco. Esti realizat.

Induiosator.

Dar stiti care e partea cea mai frumoasa? Partea cea mai frumoasa este ca o fac pentru noi. Ei sunt dedicati binelui public. Mie si dumitale. Functii peste functii, comitete, comitii, publicistica in foc continuu, studiouri TV, logoree revolutionara, consilii si interviuri, interventii si emisiuni etc. etc. etc. Totul pentru noi, dragi prieteni, doar pentru noi. Pentru binele public. Vieti dedicate stiintei si binelui public.

Este pana la urma induiosator. Iti vine sa razi dar ai o strangere de inima.

Dragoș Paul Aligică

2 comentarii la “Dragoș Paul Aligică: Consiliul Științific IICMER”

Citeşte sau adaugă un comentariu...

 1. 1Guardian

  Dom’ Paul, da’ de ce ne alergi dom’le prin tot internetu :-) Eu stateam la cotitura pe Contributors, noroc ca ne-a pasat prof Tismaneanu link-ul…
  Acu’ nu stiu ce va supara, ca doar acum avem academicieni in Consiliu, care odata unsi “academiceni” vad oameni beti pe la Paris, or suddenly incep sa scrie despre fotbal si horoscop (toate altele sunt faine, modificare Constitutiei merge brici, guvernul foloseste numai viitorul (vom face, vom drege…ca doar n-a trecut decit un an), ponta nu-i plagiator, ba dimpotriva intelectual respectabil, marga n-a fost turnator, doar informatar, si cite altele!! Ori, dizidenti de plastilina gen L. Antonesii (bine mersi pe vremea comunistilor cu toata dizidenta dumnealui, cercetator vezi doamne pe la Academie, pe cind adevaratii dizidenti (multi anonimi), nici educatori la gradinita n-ajungeu…era mai misto la Canal, natura, cintece si voie buna si toate astea), presupusi experti in stiintele educatiei si management universitar!!! Apoi nu-i de mirare unde a ajuns invatamintul superior romanesc cu asemenea teoreticieni! Ca sa nu mai zic de mamica lui dan petre, care mai mult ca sigur o sa identifice saminta comunismului inca de pe vremea lui Ovidius Publius Naso…abia atunci o sa stim si noi de unde ni se trage…

 2. 2Cristian Patrasconiu

  Zoe Petre e in Consiliul Stiintific al IICCMER, dar si membru in consiliul de conducere al ICR.
  cred ca, pina acum, nimeni nu a fost asa ceva.

  eu as dori sa nu se opreasca aici mama inodorului si incolorului, dar de asemenea bine plantatului Dan Petre.
  concret, as dori ca dna Zoe Petre sa fie si la CNA, si la CSM si la CCR si la TVR, si la BNR si la IMM si CCP si la PPS si la PPTTR si la RATB si la BVB si asa mai departe.
  pentru ca poate, pentru ca merita!

Comentează

*

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.