Dragos Paul Aligica: Cu o reclama buna cu Stela si Arsinel, Institutul Levantului va deveni o forta globala pe piata soporificelor

Institutul Levantului, care functioneaza pe langa Senatul Romaniei, instituţie publică de interes naţional, cu personalitate juridică, finanţată din subvenţii acordate de la bugetul de stat, prin bugetul Senatului, incepe sa dea roade si sa aiba efecte concrete:

„Fostul presedinte Emil Constantinescu a afirmat miercuri ca lumea de azi este uni-multipolara, cu periferie anarhica, in care diplomatia culturala este solutia pentru medierea conflictelor, potrivit Agerpres.”

Stati sa ma asez mai bine pe scaun: „Transformarile accelerate din lumea contemporana ne cer, in mod imperativ, sa ne angajam intr-un proces de regandire a societatii globale, a relatiilor dintre noi, dar mai ales a politicului si a sensului actiunii politice.”

Mai vreti? Sau deja sunteti nauciti si adormiti? Inca una si cad si eu rapus de soporific si cliseu:

„‘Schimbarile mediului de securitate pot fi intelese numai daca luam in considerare schimbarea naturii relatiilor internationale, a regulilor, a normelor, a tipologiei actorilor, a scopurilor urmarite si a mecanismelor de actiune.”

Ar trebui sa fuzioneze cu Institutul de Farmacologie si Tulburari ale Somnului de pe langa Senatul Romaniei, instituţie publică de interes naţional etc etc samd. Apoi sa intre pe piata de soporifice. Ar da lovitura. Cu o reclama buna cu Stela si Arsinel, omul asta, Emil, si Institutul sau ajung sa se autofinanteze si vor deveni o forta globala pe piata mondiala soporificelor. Sau cel putin pe cea a Levantului.

Dragos Paul Aligica

foto: Lucian Muntean, pressone.ro, editare: ILD

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.