Dragos Paul Aligica: Facebook a inceput si in Romania campania de cenzura

  Print Friendly, PDF & Email

  foto: JOCHEN ECKEL/PICTURE-ALLIANCE/DPA/AP IMAGES

  O stire extrem de importanta care NU trebuie trecuta cu vederea. Chiar daca procesul de a pune din nou botnita si control publicului are loc treptat, este bine sa marcam oficial cand s-a trecut un prag critic si in universul nostru, de limba romana.

  Facebook a inceput si in Romania campania de cenzura si manipulare pe fata, prin comisiune si omisiune. Ingineria sociala a intrat intr-o noua etapa. De acum avem un numar de compatrioti vorbitori de limba romana care s-au pus la dispozitia acestor demersuri si care vor executa cu sarg o agenda de cenzura si manipulare. Sigur: si cenzorii si tortionarii comunisti si nazisti o faceau tot asa: un determinism istoric, credeau ca faceau binele, aveau o familie, nu aveau alternative…etc…Intelegem. Porunca vremii.

  Din articolul Hotnews aflam ca exista deja SPECIALISTI in acest sens. Au vorbit cu ei. Aceste fiinte superioare si privilegiate exista si in universul nostru de limba romana.

  Stirea Hotnews: Facebook a inceput si in Romania campania impotriva stirilor false / Victima colaterala, TimesNewRoman.

  Sa fim asadar constienti ca Facebook nu mai este in acest moment nici macar asa, de forma, un instrument de comunicare si propaganda libera, competitiva, in care oricine poate opera in vitutea libertatii de expresie pe o platforma privata dar deschisa publicului. Facebook este de acum in mod public asumat un instrument de propaganda organizata centralizat, care opereaza cu ierarhii de cenzori si specialisti in practici inchizitoriale, cu o agenda politica si economic-financiara precis determinabila si care sustine o anumita linie de interese econmice politice si ideologice.

  E bine ca cele de mai sus sa fie in mintea noastra in fiecare moment cand intram si utilizam acesta aplicatie

  Am ajuns prizonierii acestei tehnologii si al acestui construct numit Facebook. Suntem dependenti in comunicare de acest tip de retele care sunt rezultatul unui proces combinatorial si evolutionist care urma sa se intample. Si care prin accident statistic a pus marele pot in bratele unor neterminati, nu in ale altora, la fel de meritorii ca aproape oricine altul era in zona statistic-demografic-sociala de impact, atunci cand s-au creat conditiile pentru ca aceasta inovatie sa se intample.

  Si uite asa contribuim zilnic prin fiecare click si fiecare cuvant scris la imbogatirea fara margini si cresterea puterii unor forte ce vor sfarsi prin a controla nu doar institutiile de comunicare sau politice ci vor penetra familiile si viata noastra intima, patrunzand cu program si misiune pana in procesul adanc de formare a credintelor, valorilor si perceptiilor restului umanitatii, a maselor menite remodelarii si controlului acestor autodesemnate noi elite cu gardienii lor cu tot.

  PS Ma astept ca prezenta mea pe facebook va intampina anumite probleme de acum inainte si avertizez citiorii mei cu privire la acest fapt.


  Pentru toti cei care va credeti elita si potentiali cenzori si inchizitori, persoane progresate si iluminate avand capacitatea si dreptul potential de a cenzura si dicta expresia si gandirea altora sau de a legitima practicile unora de a monitoriza, cenzura si pedepsi expresia si gandirea libere:

  Atentie: Nici nu stiti cand si cum ceea ce spuneti acum se poate indrepta impotriva expresiei si gandirii voastre. Azi sunteti in mintea voasta elite (potentiale) si iluminati ai asanarii discusrsului public. Sunteti in iluzoriul vostru gand pe partea sigura si valida a istoriei. Maine, nu se stie cum, dar e posibil totusi, sa fiti brusc intr-o rasturnare de situatie.

  Balivernele pe care e spuneti acum, pot sa devina brusc pasibile de a fi asanabile din perspectia altor elite, mai elite decat voi…samd

  Mai bine, mai sigur, e sa stai cu noi, masele si prostimea eterna -asa cum suntem noi, cu erorile nostre- decat cu elitele tranzitorii si certitudinile si superioritatile lor… E mai bine pentru toti, pentru ca apararea libertatilor nostre de expresie, gandire si asociere este si apararea libertatilor voastre…

  Un gand doar la care e bine sa meditati, in siajul postarii mele anterioare privind cenzura si manipularea Facebook…Nu va grabiti, pentru ca nu sunteti nici asa de mari, tari sau destepti cum va credeti….ca sa va bagati piciorele in libertatea de expresie cu nonsalanta si impunitate…

  Dragos Paul Aligica

  4 gânduri despre “Dragos Paul Aligica: Facebook a inceput si in Romania campania de cenzura

  1. totul a inceput de la hillary clinton care a spus ca trump a castigat pentru ca vladimir putin a platit articole distribuite pe facebook care sa zica cum ca papa l-a intalnit pe trump. asta e cea mai mare tampenie si minciuna posibila din univers, dar a fost pretextul stangii pentru a pune piciorul pe grumazul libertatii de expresie. o sa vedeti ca special counsel mueller nu ii va acuza pe cei din familia trump, ci pe fusion gps, care pe banii rusiei, facea lobby pentru ridicarea sanctiunilor in cazul magnitsky. fusion gps a fost platita si de clinton si de never-trumperi pentru ca sa nascoceasca minciunile din faimosul „trump dossier”.. deci avem alianta intre democrati, nevertrumperi si oligarhii kaghebisti rusi.

  2. Era binevenit dacă acești vigilantes ai feicniuzului s-ar fi sesizat și când stânga a început să bată rău câmpii cu fake news mari cât Casa Poporului: încălzire globală &stuff, Refugees Welcome etc. Dar nu. Pentru că de fapt „fake news”, în accepțiunea lor, nu e fake news, ci doar inconvenient news.

  3. Am observat mai demult tendinta asta, cred ca de doi-trei ani. Stiu unul „Snarky Conservative/Dixon Diaz”, era tare de tot pe FB – a fost disabled de cateva luni, s-a refugiat pe twitter. Care e (vb unuia de la radio) FB on crack. Mai e unul pe FB inca „Liberal Offender” parca. Cat o mai fi si asta, pana Ministerul Adevarului din FB o sa-l termine.

   Nu stiu, dar cred ca exista o tendinta sistemica/generala online de a amuti vocile de dreapta/conservatoare. De ex acu’ 2-3 luni parca – wikipedia a decis ca PeoplesCube nu merita sa existe pe wiki. Apoi ziare importante si-au redus/anulat comentariile de la cititori, la fel si talk-radio-urile. Chiar si canale TV – e o munca de Hercule sa te inregistrezi/autorizezi ca sa le spui doar ca host-ul/anchor-ul X a gresit-o sau intors-o ca la Buzau. Toti dau ‘contact’ pe twitter, dar nu, saru’-mana. Nu vreau sa follow viermi media doar ca sa le spun ca mint si manipuleaza cu nerusinare.

   Paradoxal si trist, nu-i asa? Tehnologia avanseaza, viteze tot mai mari, pana si chestii banale se conecteaza pe internet (aspiratoare, instalatii de clima, frigidere, masini) insa parerile oamenilor vii contrare turmei sant scoase din flux ca niste masele stricate 🙁

  4. Ii importan ca conservatorii sa isi schimbe parerea fata de marile corporatii si sa nu le mai vada ca organizati neutre politic

  Lasă un comentariu

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.