Dragos Paul Aligica: Niciodata in istorie nu a fost un lider roman mai mediatizat decat va fi Presedintele Iohannis azi

  Print Friendly, PDF & Email

  Dupa sirul de evenimente care au culminat in audierie de ieri [8 iunie 2017]  -cu spectaculoasa rasturnare de situatie ce a avut loc acolo- va fi pentru prima data cand presedintele Trump isi va exercita functia public, in fata presei.

  Toata atentia publica este acum indreptata in acea directie.
  Intregul sistem al establishmentului si din „deep state” impreuna cu bratul lor mass media, cei care au instrumentat acest formidabil si halucinant episod fara precedent in analele democratiei americane, sunt in defensiva si in vrie dupa ziua de ieri. Conferinta de presa este vazuta acum ca un important moment strategic.

  Evident toate astea NU au de a face cu Romania. Dar nu se putea da o vizibilitate mai mare Romaniei si presedintelui ei.

  Pericolul este ca presa americana mainstream -a carei lipsa de scrupule si partizanat pana la complicitate au fost redovedite ieri- sa nu incerce sa loveasca prin ricoseu folosindu-se de presedintele Romaniei. Altfel spus sa ii puna intrebari care sa il oblige sa spuna lucruri sau sa se miste si sa aiba atitudini pe care ei imediat vor sari sa le speculeze si rostogoleasca mediatic cu binecunoscuta lor lipsa de decenta si respect pentru adevar si bun simt. (In aceasta privinta nu e nici cea mai mica diferenta intre astia de aici si Antena 3).

  Acesta este pericolul dar sunt convins ca echipa de organizatori a avut asta in calcul. Pana acum au dovedit ca inteleg foarte bine ce se intamapla in Washington unde pentru prima data in istorie o buna parte a establishementului si fostei administratii au subminat procesul democratic de transfer al puterii.

  Altfel, toate stelele s-au aliniat pentru succesul acestei vizite. Daca si hopul acestei unice si fara precedent conferinte de presa este trecut, putem spune ca a fost un succes fara precedent.

  Dragos Paul Aligica

  Lasă un comentariu

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.