Dragos Paul Aligica: S-a deschis o trapa spre un univers paralel, spre Sorin Faur si Dorin Tudoran

Print Friendly, PDF & Email

S-a deschis din intamplare o trapa si am avut ocazia sa fac o scurta vizita in universul paralel unde, pot sa va raportez, toate sunt la fel ca la noi aici, in lumea normala, in termeni de logica, psihiatrie si viata in igena mental-emotionala, numai ca sunt un pic diferite. De pilda, acolo s-a determinat cauza pentru care conturile Facebook sunt blocate.

„…Iar Aligică e într-o armonie deplină cu restul orchestrei de mîhniți care rod lanțul turbați de furie nu numai în 22. ….
Și în Rețea bîntuie cu succes același duh eliminatoriu al aligicăismului. O groază (realmente) de grupeți cu suspect de mult timp liber reclamă tot mai des conturi Fb cu atitudini necorespunzătoare. Patrick André deHillerin, Mirel Curea, Alexandru Petria, Constantin Gheorghe sînt cîțiva dintre proscrișii ultimelor zile. Găștile aligicăismului i-au eliminat cu aceeași satisfacție cu care ieri te duceai să-l torni la Securitate pe Gigel fiindcă asculta Europa Liberă și povestea colectivului ce a auzit. De fapt, Gigel îți suflase gagica, da’ dă-l în plm, să-l ia, că știu io că-i „borfaș”, ca să folosesc un epitet foarte drag lui Tapalagă, alt sumbru din lunga listă a freneticilor îndrăgostiți lulea de Miliție… „

Si asa mai departe, faurarul celor de mai sus: un domn, Faur

Tot acolo, la loc luminat, la loc cu verdeata, am dat de blogul d-lui Dorin Tudoran. Dorin Tudoran, comentariu impaciutor, in forumul propriului blog, intervenind intre doua personaje din fauna care il populeaza si care, fideli spiritului locului, se faceau reciproc idioti.

Dan Voiculescu și Dorin Tudoran, 2004

Totul in jurul unei postari a domniei sale in care ne injura pe mine si pe Vladimir Tismaneanu in imitabilul sau stil, profund marcat de influenta venerabilelor arte ale cimiliturii si rebusului asupra unei minti in general bine odihnite:

„Nu va suparati, dar nimeni nu este idiot pe acest forum; altfel, suntem idioti cu toti(i).”

Asta, prieteni, numim: Capodopera. Asta e ceea ce numim o perla antologica a umorului involuntar. Iar daca d-l Tudoran nu va mai produce nimic remarcabil sau memorabil in tot restul vietii domniei sale, ramanand consecvent precedentului pe care si l-a impus cu atat talent pana acum, tot isi va gasi locul in istoria literaturii romane pe internet din cele mai vechi timpuri pana astazi.

Iata ce inseamna o sclipire involuntara de de geniu. Sau de geniu involuntar. Salveaza totul, cand nu mai e nimic de salvat.

Si iata ce perle putem recupera doar dupa o scurta scufundare in adancurile universului paralel care e doar la doua clicuri de noi, astia care ne agitam pe aici in spatiul acesta mundan si tracasant al realitatii de zi cu zi….

Dragos Paul Aligica

Cititi si: Despre sensibilitățile felixiene ale lui Dorin Tudoran

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.