Dragos Paul Aligica: Se pare ca iar a calcat pe bec Horia Patapievici. Dar nu se stie de ce

  Print Friendly, PDF & Email

  Am intels acum. Multumesc celor ce m-au ajutat sa inteleg tema zilei. Am stat toata ziua la calculator, transcriu niste note, intru pe Facebook regulat din plictiseala, vad ca e ceva mare agitatie cu corectitudinea politica (aia cu Armata Europena e atat de depasita, perimata deja, atat de yesterday…) dar nici macar odata in 8 ore nu am reusit sa inteleg care e treaba.

  Acum inteleg. O explozie de intrebari -unele reale, altele retorice- privind corectitudinea politica. Ce ce? Daca e relevanta pentru Romania sau lumea de azi? E sau nu o pseudoproblema? etc etc.

  Contributia mea: Nu-ti fie teama tinere cu studii superioare sau formator de opinie roman, atat timp cat in practica sau profesia ta sau in viata ta privata a gandi liber si a te exprima liber nu este o necesitate, prioritate sau reflex natural, corectitudinea politica este si va fi o falsa problema pentru tine. Linistste-te. Esti in siguranta.

  Cand ai intrebat ce e aia si daca e relevanta ptr Romania, ai spus tot. Esti in afara oricarui pericol.

  In general -tinar sau varstinic- daca gandirea libera e pentru tine ca un tramvai gratuit pe care il iei de la Izvor si te lasa la Mosilor, taca-taca pe sine, cu trecere pe la Universitate, nu ai cum sa fii deranjat sau sa sesizezi problema. Te urci, te cobori, te uiti pe geam…

  Ceilalti, cei care vor sa o ia pe jos, la pas de voie, liber, la picior, sau sa se mai dea jos si sa o mai ia pe la Armenasca, pe Mantuleasa sau de ce nu, pur si simplu sa nu mearga pe Mosilor, aia sunt aia suparati si au o problema. Dar pentru voi, astia care intrebati, vestea este excelenta: E o pseudo-problema si sunteti in afara oricarui pericol.

  P.S.

  Va rog, prieteni, dati vestea buna mai departe sa se linisteasca oamenii.

  Dragos Paul Aligica

  Lasă un comentariu

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.