Dragos Paul Aligica: Vom lupta in guverne, vom lupta in comisii si vom lupta pe Comedy Center! Never Surrender!

Si uite asa a aparut o alta mema antologica: Merkel, „Lider al Lumii Libere„. Ieri era vorba ca avem in Europa un adevarat lider Jupiterian, „o figura distanta, demna, ca un zeu al zeilor roman care isi manifesta greutatea si autoritatea prin rar si atent cantarite proclamatii” si care are un „proces complex de gandire”. Pe scurt, Macron. Azi, alta:

Merkel, acest Winston Churchill al zilelor noastre in lupta cu pericolul est european si alte pericole la adresa „lumii libere”, facand gazoducte cu Rusia, peste capul est europenilor si luand unilateral decizii pentru ei. Da, am intrat in faza churchilliana in mass media establishmentului occidental:

„Vom lupta in guverne, vom lupta in comisii, vom lupta in ziare, vom lupta in summituri, vom lupta la televiziuni si vom lupta pe Comedy Center, vom lupta pana la capat pana cand pericolul mortal al est europenismului va fi infrant si o noua era de lumina se va ridica asupra lumii noastre. Iar urmasii vor spune pe History Chanel, pe fundal muzical emotionant si cu poza lui Merkel estompandu-se usor in Istorie, topindu-se in Panteon: „Da, domnule, that was our finest hour!”

Ridicoli. Penibili. Lipsiti de orice bun simt sau simt al masurii si penibilului. Imaturi, egolatri, credentializati – nu educati- , plini de ei, elitisti, iresponsabili, populand un univers paralel in care statusul, aparenta, sclipiciul si influenta sunt considerate realitate iar realitatea e o nota de subsol la niste texte si meme produse de ei, jurnalistii occidentali insista cu o determinare demna de o cauza mai buna, zi cu zi, ora, cu ora, ciclu de stiri cu ciclu de stiri sa decredibilizeze institutia liberei expresii.

Dragos Paul Aligica

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.