Egiptul îşi retrage ambasadorul de la Vatican după ce Papa ia apărarea creştinilor

  1

  Egiptul şi-a retras ambasadorul de la Vatican în semn de protest după ce Papa Benedict XVI a îndemnat guvernele mai multor ţări cu populaţie majoritar musulmană, inclusiv Egiptul, să se asigure că minorităţile lor creştine sînt capabile să îşi practice credinţa fără discriminare sau teama de violenţe.

  “Egiptul a cerut ambasadorului său de la Vatican să vină la Cairo pentru consultări după noile declaraţii ce ating chestiuni egiptene, şi despre care Egiptul crede că reprezintă o amestecare inacceptabilă în treburile interne,” a spus purtătorul de cuvînt al ministerului de interne, Hossam Zaki, într-o declaraţie făcută marţi.

  Reacţia furioasă de la Cairo a venit la o zi după ce Papa Benedict a amintit de atacurile împotriva creştinilor din Egipt, Irak şi Nigeria, în timpul discursului ţinut în faţa unor diplomaţi acreditaţi la Vatican, şi a cerut acelor ţări să ia mai multe măsuri pentru a-şi proteja minoritatea creştină.

  Papa a spus că şirul de atacuri împotriva creştinilor din aceste ţări arată “nevoia urgentă a guvernelor din regiune de a adopta, în ciuda dificultaţilor şi pericolelor, masuri reale pentru protecţia minorităţilor religioase”.

  Puteţi citi şi:

 • Fugiţi din Egipt din cauza persecuţiilor, creştinii copţi sînt vânaţi de islamişti în Occident – Ruperea tăcerii
 • Circa 40 de morţi în violenţe declanşate în Nigeria în ajunul Crăciunului
 • Un Crăciun trist pentru înfricoşaţii creştini din Irak
 • Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here