Francezii sunt mai anticapitalisti decat chinezii – sondaj

  0

  Francezii se opun capitalismului mai mult decat chinezii si decat cetatenii multor tari cu economii dezvoltate, arata un sondaj publicat miercuri in cotidianul La Croix si citata de Reuters.

  Potrivit acestuia, 33% dintre francezi cred ca este timpul sa se renunte la capitalism, cel mai ridicat procent in randul celor 10 state care au luat parte la sondajul IFOP.

  In China, care este condusa de partidul comunist dar care si-a dezvoltat propriul sistem capitalist, numai 3% dintre cei intervievati considera ca sistemul economiei de piata nu functioneaza, in conditiile in care China a raportat o cretere economica de 10% in 2010.

  Sondajul a fost realizat intre 8 si 23 decembrie pe aproximativ 600 de respondenti din fiecare tara.

  Circa 65% dintre chinezii intervievati au declarat ca sistemul actual functioneaza bine si nu trebuie schimbat, cel mai ridicat procent dintre toate cele 10 state, urmat de Australia – 63%, Brazilia – 57% si SUA – 55%.

  Un sondaj precedent realizat de BVA-Gallup la inceputul lunii arata ca francezii sunt mai pesimisti cu privire la previziunile economice decat multe state, inclusiv Afganistan si Irak.

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here