Tancurile rusesti sunt ruginite, Putin a ramas fara bani, deci sa ne amuzam: Gazeta de Politica

Print Friendly, PDF & Email

Din imbratisarea homoerotica a lui Brucan cu Iliescu, Mircea Dogaru si Vadim Tudor au luat nastere tinerele sperante care scriu azi la Gazeta de Arta Bolsevica si Pro-sovietism Diferentiat si Nuantat pana la Idealizare, care bolsevism o fi inventat el Gulagul si o fi dus la 100 de milioane de morti, dar a facut-o in numele unui castigul incontestabil pentru civilizatie – ziua de munca de 8 ore.

Initial un partid cu 1000 de membri, Partidul Comunist Roman era o secta irelevanta politic ce nu avea cum sa preia puterea fara ajutorul tancurilor sovietice. Dar tancurile sovietice au venit si au urmat 50 de ani de tiranie, represiunea si moarte.
Daca am fi azi in anii 40, cu ajutorul tancurilor cu pricina redactia #GAP s-ar muta cu entuziasm, din cluburi, pub-uri si cafenele, direct la conducerea tarii, iar cei care ii contesta se vor muta la fel de urgent in Siberia.

Dar nu suntem in anii 40, tancurile rusesti sunt ruginite, Putin a ramas fara bani, deci sa ne amuzam:

„În 2017 se împlinesc o sută de ani de la procesele revoluționare care au condus la Marea Revoluție Socialistă din octombrie 1917. În discursul public post-socialist local, dominat de anticomunism și anti-rusism rudimentare, revoluția și regimul sovietic sunt abordate nediferențiat și aproape exclusiv prin perspectiva „terorii roșii” (poliție politică, gulag, foamete etc.). De cele mai multe ori, în mediile auto-intitulate liberale sau progresiste, drepturile și libertățile omului sunt asociate cu democrația parlamentară occidentală. Este uitat sau omis intenționat faptul că o serie importantă de drepturi sociale au fost câștigate o dată cu revoluția rusă. Bolșevicii au fost cei care au garantat pentru prima dată în Rusia (și în Europa de Est), cel puțin din punct de vedere legal, o serie de drepturi elementare precum ziua de muncă de opt ore, separarea dintre biserică și stat, abolirea privilegiilor bazate pe religie, etnie și naționalitate. Sovieticii au liberalizat legislația referitoare la căsătorie și divorț, au asigurat protecția la locul de muncă a femeilor însărcinate și îngrijirea copiilor în timpul orelor de lucru. Uniunea Sovietică a fost primul stat modern care a legalizat avortul și homosexualitatea.
Tema numărului 19 din Gazeta de Artă Politică este Artă, gen, revoluție și cuprinde materiale analitice, critice, istorice etc. despre contribuțiile revoluției sovietice la emanciparea de gen și sexuală, respectiv la teoretizarea și elaborarea artei politice de stânga.”

SOȚIETATEA ȚIVILĂ

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.