Geert Wilders, Elisabeth Sabaditsch-Wolff şi adevărul ca crimă

  1

  Pe 23 noiembrie 2010, Elisabeth Sabaditsch-Wolff a fost judecată pentru prima oară, acuzată fiind de “denigrarea învăţăturillor religioase”, cele coranice, mai exact şi “instigare la ură, etc”. La acea vreme a chemat ca martori pe scriitoarea de origine siriană critică islamului, Wafa Sultan, pe academicianul arabist olandez Hans Jansen şi pe sciitorul critic al islamului şi autorul sitului Jihad Watch, Robert Spencer. Procesul a fost amînat pe 18 ianuarie 2011, cînd acuzaţiile de “instigare la ură” nu au putut fi dovedite, dar judecătorul, nu acuzarea, ci judecatorul, care nu a putut dovedi acuzaţiile iniţiale prin transcrieri voit greşite ale înregistrării ilegale a unei conversaţii avute de Elisabeth, a adăugat acuzaţia de “denigrarea a simbolurilor religioase ale unui grup religios recunoscut“. Procesul a fost din nou amînat pe 15 februarie.

  Ieri, Elisabeth a primit ieri o scrisoare de susţinere de la Geert Wilders, un alt coleg de suferinţă, judecat şi el în Olanda pentru insulte aduse islamului.
  Procuratura a declarat în cazul procesului lui că:

  “Este irelevant dacă martorii lui Wilders vor dovedi că observaţiile sale sînt corecte, ce este relevant este faptul că observaţiile lui sînt ilegale”.

  …lucru evident valabil şi în cazul Elisabetei.

  Scrisoarea lui Geert Wilders:

  Activistul anti-jihad Elisabeth Sabaditsch-Wolff este în prezent judecat pentru că spune adevărul despre islam. Cazul ei este foarte similar cu al meu şi cu cel al tuturor oamenilor din Europa care sînt acuzaţi, judecaţi, condamnaţi şi făcuţi să tacă pentru că îndrăznesc să vorbească împotriva islamului.

  O susţin în totalitate pe Elisabeth în rezistenţa ei în faţa opresiunii la care a fost supusă. În special o susţin în apărarea de o accuzaţie adusă de curtea din Viena în încercarea de a o reduce la liniste.

  Este important să îi apărăm pe care ce sînt judecaţi de către stat din cauza convingerilor lor. Trebuie să ne exercităm dreptul de a vorbi pentru ei. Dacă nu vorbim astăzi pentru oameni ca Elisabeth Sabaditsch-Wolff, vom fi cu toţii reduşi la tăcere.

  Procesul, complet ignorat de mainstream media din Europa a beneficiat de publicizare doar datorită efortului reunit al unui grup de blogger (printre care şi cel de faţă), proiect iniţiat de Gates of Vienna.

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here