Ioan T. Morar: Roşia Montană a bătut USL

Pe 9 decembrie nu a învins doar USL-ul şi nu au fost înfrînţi doar simpatizanţii dreptei. Chiar dacă nu s-a prea vorbit despre asta, pentru că nu pare pe placul Doamnei Daciana Ponta, în Apuseni a avut loc un referendum. Poate ştiţi, e vorba despre proiectul Roşia Montană şi alte proiecte. Populaţia din zonă a fost întrebată dacă este de acord cu repornirea proiectelor miniere “îngheţate” din diverse raţiuni. Ei, bine, răspunsul la referendum a pus la colţ, odată pentru totdeauna, ipocrizia ecologiştilor de duminică, amatori de jocuri în fîn. Lumea de acolo, oamenii din Apuseni au răspuns favorabil în proporţie de peste 70 la sută! Un scor mai bun decît cel al USL-ului! Deci, ar trebui ascultată vocea poporului. Sigur, se vor răţoi goţii, vizigoţii sau hunii (şi halţii) cum că, dat fiind cvorumul de la referendum (în jur de 40 la sută), de fapt, cei mai mulţi dintre locuitori nu vor repornirea proiectelor. Da?! Democraţia e bună numai cînd ne convine, nu?! Aşa şi eu pot spune că USL a fost votat doar de un sfert din români, iar trei sferturi sînt împotrivă. Şi?

Dacă alegerile parlamentare din 9 decembrie sînt considerate valabile (şi sînt), atunci, în mod democratic, şi rezultatul referendumului din Apuseni e valabil şi trebuie să i se dea curs.

PS Lupta contra proiectului Roşia Montană are un învingător şi “pe partea cealaltă” Remus Cernea, ajuns în Guvern, pentru început, apoi, în Parlament.

următiți blogul lui Ioan T. Morar

34 de gânduri despre “Ioan T. Morar: Roşia Montană a bătut USL

 1. Pe aceeasi logica, inseamna ca si Basescu e demis. Totusi, regulile statului de drept spun ca nu.

  Domnia legii de ce nu va spune destul? Asta e legea, referendumul nu e validat, inseamna ca oamenii nu doresc repornirea mineritului. La fel cum referendumul din vara nu e valid. Pentru ca asa spune legea si inseamna ca te supui, daca sustii statul de drept.

 2. @NicuP,
  Referendumul pentru reinceperea mineritului in Apuseni+Rosia Montana are/avea doar un rol consultativ, deci nu poate fi asemuit cu referendumul din 29 iulie pentru demiterea presedintelui. Acela avea/a avut efecte juridice imediate Dupa cum ii spune si numele, referendumul consultativ nu are efecte juridice, guvernul poate sa tina cont, sau nu.

  Modul in care pui problema este simplist si fals, oamenii doresc repornirea mineritului. Cunoscand insa marfa USL-asa din care este constituit guvernul, cred ca oricum nu ar fi tinut cont de ceea ce vor oamenii in Apuseni si va sprijini activistii ecologisti care tipau din apartamentele lor din Bucuresti sau Cluj contra exploatarii de la Rosia Montana dar nu zic nici pis despre fabrica ruseasca din Baia Mare Romaltyn Mining, care foloseste cianuri ca de, e de-a noastra, a amicilor USL!

  http://gabriellajoy.wordpress......aimareana/

 3. NicuP:

  Asta e legea, referendumul nu e validat, inseamna ca oamenii nu doresc repornirea mineritului.

  Nu inseamna deloc ca oamenii nu doresc repornirea mineritului. Inseamna doar ca o majoritate de 57% nu s-a prezentat la vot. Iar acest lucru in sine nu spune nimic despre atitudinea acestei majoritati fata de chestiunea mineritului. Singurul raspuns in aceasta chestiune il afli de la minoritatea care a participat la referendum: 63% doresc repornirea mineritului. Asta e tot si e simplu de priceput. Poti sa te agiti si sa rastalmacesti pina poimarti, realitatea evidenta nu se schimba pentru ca asa vrea NicuP.

 4. Domnilor, problema nu e rezultatul referendumului. Problema este modul in care argumentati dvs. pentru acest rezultat. Nu pricepeti ca nu e nicio diferenta intre argumentatia dvs. si repetitia 7,4 milioane au votat, Basescu sa plece a lui Badea?

  Repet, nu e vorba de rezultat sau de chestiunea in discutie. E vorba de modul cum dvs. argumentati ca, in numele poporului si al democratiei, se poate face orice.

 5. Aiurea! Tocmai felul in care argumentezi este ciudat, afirmi urmatoarele: „oamenii nu doresc repornirea mineritului”. Daca voiai sa fii corect ai fi spus ca avand in vedere ca a fost un referendum consultativ, nimeni nu poate spune ca trebuie sa se tina cont de el si nu sa tragi o concluzie cu caracter de generalitate. Era vorba despre un referendum pentru o activitate economica nu despre o decizie politica, si as vrea sa-i vad pe activistii ecologisti investind in Apuseni banii lor si creaind tot atatea locuri de munca pe cat ar crea Rosia Montana, nu sa ceara de la stat sa le dea bani pentru „actiuni”.
  Ai tras o concluzie partizana care nu le tine de cald amaratilor care inca asteapta o sansa in munti.

 6. Domnule NicuP
  Cred ca gresiti atunci cand comparati referendumul din vara cu cel de acum. In vara o tabara a boicotat referendumul, aceasta insemnand ca o buna parte din cei care nu s-au prezentat la referendum au facut-o in mod constient si deliberat. La referendumul cu mineritul, eventual putem spune ca 60% din populatia careia i s-a cerut parerea nu este interesata de acest subiect. Dintre cei care sunt interesati, ecologisti vs. mineri+familiile lor (am definit la modul simplist cele doua tabere) raportul este de 1/3.
  Din punctul meu de vedere acest referendum nu are nici o importanta daca ne raportam la o eventuala reactie a guvernului care sa tina seama de o opinie majoritara vis-a-vis de deschiderea minelor! Nu au tinut seama de referendumul -validat-privind numarul de parlamentari asa ca nu are rost sa-i banuim de buna credinta sau de vreo sensibilitate la dorintele oamenilor . Acest rezultat are o relevanta doar in discutiile academice care se invart in jurul oportunitatii exploatarii aurului de la Rosia Montana.
  Celelalte argumente care infirma vreo asemanare intre cele doua referendumuri au fost expuse de domnii Francesco si Borcean.

 7. sunt mot din Campeni, si vorbesc in cunostinta de cauza:
  Toti cei care n-am mers la vot suntem impotriva proiectului si ne-am inteles intre noi sa facem asta pentru ca ne-am dat seama ca este o mare capcana intinsa de o corporatie avida dupa profit complice cu niste autoritati locale corupte! Daca s-ar fi validat cu DA s-ar fi avizat proiectul, iar pentru dezastrul ce ar fi urmat s-ar fi dat vina pe oamenii care au votat, care au acceptat riscul!
  Asa ca fiti rezonabili si intelegeti ca DOAR 27% din motii cu drept de vot au spus DA unui proiect mizerabil bazat pe minciuna, manipulare si coruptie. Cu un astfel nu procent nu se poate lua decat decizia respingerii definitive a proiectului si investitia masiva in alte proiect durabile!
  ROSIA MONTANA REZISTA!!

 8. Cristian.

  Toti cei care n-am mers la vot suntem impotriva proiectului si ne-am inteles intre noi sa facem asta

  E lipsit de sens ce spui. Daca toti cei care nu au mers la vot erau impotriva mineritului atunci mergeati la referendum si ati fi votat „nu”. Chestia cu „intelesul” pentru neprezentare e ridicola, din moment ce sustii ca majoritatea este impotriva. Nu esti deloc credibil.

  Toate corporatiile sunt „avide” dupa profit. Orice intreprindere privata e „avida” dupa profit. Fara profit nimeni nu ar investi in nimic. Proiect mizerabil, dezastru? Fain, opinia dumitale, dar nu se poate lua deciza de respingere definitiva; nu exista nicio baza legitima pentru asa ceva. Alta data sa va intelegeti mai cu cap. De curiozitate: care sunt proiectele „durabile” si cine va „investi masiv”?

 9. @Emil (10):

  E lipsit de sens ce spui. Daca toti cei care nu au mers la vot erau impotriva mineritului atunci mergeati la referendum si ati fi votat “nu”

  USL-istul mediu:

  E lipsit de sens ce spui. Daca toti cei care nu au mers la vot erau impotriva demiterii lui Basescu atunci mergeati la referendum si ati fi votat “nu”

  Care e diferenta?

 10. Louisiana/ Louisy aka NicuP, abuzezi de rabdarea noastra si iarasi te vei plange pe Blogary, ca orice alt stangist, ca ai fost nedreptatit pe ILD. Iar vei vorbi prostii, iar iti voi cere sa aduci dovezi, iar vei fugi de raspundere si vei refuza sa o faci. Devine plictisitor sa vad ce nevertebrata esti.

  Intrebi care e diferenta intre cele doua situatii. Diferenta e ca nu pricepi ca situatiile nu sunt comparabile.

  In primul rand, cine a zis ca toti cei care nu au fost la referendumul din vara erau in favoarea lui Basescu? Daca a zis-o PDL, te anunt ca noi nu suntem PDL. Referendumul avea un singur scop: demiterea lui Basescu. Tot ce se poate spune cu siguranta este ca demiterea NU a intrunit interesul corpului electoral. Era cunoscut ca in lipsa atingerii pragului de 50%, referendumul este lovit de nulitate si lumea nu s-a dus. Este simplu.

  In al doilea rand, este jenant sa sustii ca oamenii din Alba nu s-a dus la alegerile parlamentare pentru a protesta fata de proiectul RGMC 😆 . Stiu, toti hipsterii si hipsteritele si-au gasit un scop in viata la Rosia Montana, stiu. Aveti si voi pentru ce trai, foarte frumos. Am, insa, o veste pentru voi: nu pe toti ii intereseaza eco-isteriile. Cei mai multi oameni au preocupari mult mai serioase, iar una dintre ele este asigurarea unui trai decent. Este atat de socant? Daca da, atunci aveti o problema.

  Din punctul meu de vedere, ar fi foarte interesant ca toate sufletele nobile care se impotrivesc proiectului sa poata trai un an de zile fara loc de munca, la Rosia Montana. Fara bani primiti din alta parte, fara nimic, doar cu intentiile nobile si gargara hippie. E usor sa bati campii despre salvarea ecosistemului cand ai unde munci sau iti da altcineva bani pentru a face pe puristul verde.

 11. L-ati suparat pe Louisy/ NicuP, fascistilor.

  Si mai aveti o buba, dom’le. PRea va place religia crestina.

  Experienta mea pe ILD arata ca, daca indraznesti cumva sa spui ceva perceput ca negativist la adresa religiei crestine, atunci se dezlantuie tot iadul: comunist, incult, prost, infumurat si alte asemenea epitete. Asta in prima faza, dupa aceea urmeaza un ban viguros, in urma caruia cei de pe platforma si simpatizantii lor inca se mai felicita pret de 1-2-10 cu cata promptitudine l-au indepartat pe comunist, incult, prost, infumurat, s.cl.

  Din pacate, pe cat de bune sunt ideile economice ale membrilor acestei platforme, tot pe atat ii face talibanismul religios sa devina obtuzi si necooperanti cu oricine indrazneste sa nu imbratiseze dogma de care dau dovata.

  Brr!! E plin de talibani.

 12. @Emil (10):
  Tu crezi ca toti motii sunt imuni la minciuni, manipulare si plase pline cu cadouri, veste imblanite sau chiar amenintari din partea goldistilor?? Nu-s!
  Din cei care n-au fost deloc la vot eu cred ca au fost cam asa: jumatate indiferenta totala, jumatate impotriva…
  Cei care au mers totusi si-au votat NU au fost ori neinformati de noi care nu ne-am dus, ori scarbiti de insistentele goldiste cu reclame mincinoase…
  Proiecte durabile?? Simplu! orice altceva care NU tine doar 10 ani si care NU lasa in urma munti de deseuri toxice… Aici NU suntem intr-o regiune izolata din Finlanda sau Australia ci in inima Apusenilor unde fiecare deal e locuit!!
  DAR acum nu se poate face nimic in zona pt ca autoritatile corupte au interzis orice alta activitate.
  Ei vor doar minerit! Pai e corect asa??? E DREPT???!!!

 13. „Tu crezi ca toti motii sunt imuni la minciuni, manipulare si plase pline cu cadouri”… eu nu cred asta, si cel mai bun exemplu esti tu, cristian, venind aici cu limaj preluat de la neomarxistii de aici. esti la fel de rupt de realitate ca ei si la fel de indoctrinat, pentru ca nu vorbesti ca un revolutionar comunist („ROSIA MONTANA REZISTA!!”) daca nu ai fi indoctrinat.


  http://inliniedreapta.net/feno.....ui-simbol/
  voi, ecologistii lui peste, vreti sa tineti oamenii aia infometati si sa impiedicati exploatarea unei resurse naturale la rosia montana doar ca sa simtiti ca aveti un scop in viata, dar de baia mare, unde se intimpla acelasi lucru, dar nu exista interese pentru ca acoloexploateaza deja cine trebuie, nu aud mai nimic. nu exista indignare si revolta, toti ati uitat de ecologism si salvat planeta http://inliniedreapta.net/moni.....a-montana/ sinteti bieti idioti utili si oameni fara scrupule care fie o faceti pentru ca sinteti finantati (vezi finalul comentariului), fie pentru ca sinteti ceea ce se numeste idioti utili, bieti naivi prostiti de oameni cu interese „nonprofit”.

  cristian, hai sa iti arat imagini cu tine si cu prietenii tai, militind pentru o cauza geamana, gazele de sist

  toti ecologistii si ong-urile sint revoltati, protesteaza, semneaza petitii, se bat cu jandarmii, activeaza pentru ca o companie canadiana vrea sa exploateze aurul de la Rosia Montana sau imporiva exploatarii gazelor de sist (tot de „criminalii de americani)
  NIMENI, practic, nu a auzit ca la Baia Mare aurul este exploatat TOT CU CIANURI (sau probabil mult mai poluant decit ar putea-o face compania canadiana la Rosia Montana).
  La Baia Mare exploateaza rusii, activistii si toti ecologistii nu au nici un motiv sa se lege cu lanturile de utilajele corporatiilor capitaliste americane.

  Concluzia care se impune este ca toate aceste ong-uri activeaza, constient sau nu, nu pentru a salva planeta, rosia, pina freatica etc, ci pentru interesele rusesti in Romania.

  reiau aici citeva informatii

  ———–

  Nu mai demult de august, ruşii au blocat conturile Caspian Pipeline Consortium, un joint-venture prin care Chevron aduce petrol din Kazahstan până la Novorossiysk, la Marea Neagră. Nikolai Tokarev şi-a început cariera ca spion KGB în Germania de Est unde a fost coleg cu un anume Vladimir Putin şi a urcat în ierarhia kaghebisto-politico-economică de la Moscova împreună cu acesta. În esenţă, ăsta este omul pe care mai că-l implora Ponta ieri să cumpere Oltchim, de preferinţă anul viitor după alegeri.

  sper ca acest articol va lamuri macar o mina de oameni despre ce se ascunde in spatele spiritelor generoase care lupta pentru salvarea naturii de capitalismul imperialisto-american – rusii.

  asta e un grup de protestatari impotriva gazelor de sist venit de la constanta –

  organizatori – Coalitia „Dobrogea verde” este formata din Organizatia Nonguvernamentala Guvernamentala „Mare Nostrum”, Grupul pentru Jurnalism, Cultura si Comunicare, Centrul pentru Resurse Civice si Comisariatul pentru Societate Civila, Vama Verde, Costinestiul Verde, Mangalia Verde. Actiuni similare se desfasoara la Barlad, Bucuresti, Cluj si Timisoara. Organizatorii protestului fac un apel de mobilizare generala a tuturor dobrogenilor. „Vom iesi in strada si vom aduce la noi sticle cu apa de 0,5 litri, pentru a le depune in fata statuii, deoarece credem ca aceasta va fi singura rezerva de apa potabila din Dobrogea ramasa dupa inceperea forarilor prin fractionare hidraulica a gazelor de sist”, a declarat Mihaela Candea, director executiv al O.N.G. Mare Nostrum.
  http://observator.ro/141981/pr.....41981.html

  afisele parca sint desprinse din propaganda comunista a anilor 50, si acum, ca si atunci, americanii erau imperialistii care voiau sa ne colonizeze iar cei care lucrau cu ei erau niste „asasini”

  vocea rusiei spunea in vara ca ar ar trebui incurajate misacrile extremiste din tara. lucrul asta deja se intimpla, gruparile extremiste care deocamdata salveaza romania de gazele de sist, rosia montana si alte calamitati care ne-ar cistiga independenta energetica fata de rusia sau ar exploata niste resurse care asteapta sa fie exploatate, aceleasi grupuri fac azi vizionari de film, discutii, schimb de experienta si idei cu grupuri comuniste din occident, cum ar fi grupul comunist terorist weather underground http://inliniedreapta.net/tero.....t-la-cluj/ sau miscarea notav din italia, este vorba de miscari care vor sa salveze planeta prin violenta, dindu-i foc, aruncind-o in aer http://inliniedreapta.net/inse.....-nu-numai/ elemente extremiste pe care rusia are toate interesele sa le incurajeze daca vrea sa impiedice cit mai mult timp exploatarea resurselor din romania. daca chevron sau alta companie (nerusa) ar veni in romania sa faca exploatarea, noi am cumpara gaz cu un pret de 5-6-7 ori mai mic fata de pretul cu care il luam acum de la putin. miliarde si mii de miliarde, rusii ar fi cretini sa nu imvesteasca in aceste miscari .

  din miscarile astea fac parte de la bieti terminati ca mihnea blodariu:

  Oare romanii nu se mai simt liberi dupa 22 de ani în această democrație? Și răspunsul este NU! Nu ne simțim liberi, românul nu mai este liber. Cu fiecare, zi în acești 22 de ani, i s-a luat puțin din libertatea de a-și deschide un magazin în cartier, și i s-a dat mall-ul, i s-a dat corporația, i s-a dat multinaționala(…) Nu, nu mai sîntem liberi, nu mai sîntem liberi într-un stat care ne minte în fiecare zi de la TV și din sptele birourilor, și din spatele costumelor. Nu mai sintem liberi atunci cînd democrația se traduce printr-un țarc în care am fost băgați de cîinii sistemului

  grupul tinerii maniosi, aceiasi din grupul pentru actiune sociala de la cluj, au o franciza pe asa numita „Global Anti-Fracking Day”

  22 septembrie este „Global Anti-Fracking Day”, Ziua Internațională împotriva exploatării gazelor de șist prin fracturare hidraulică.

  Într-un context european în care se impun moratorii sau chiar interzicerea acestui tip de exploatare, Romania este în pericol să devină terenul de joacă al unei corporații petroliere cu o istorie pătată de numeroase incidente.

  Va invităm Sâmbătă, 22 septembrie 2012 la ora 20.00 în Piața Unirii pentru a viziona în aer liber filmul documentar „Gasland” realizat de Josh Fox. Mărturiile numeroaselor comunități afectate de exploatări, interviuri cu reprezentanți ai companiilor și ai comunității științifice completează tabloul aparent idilic folosit de companiile petroliere pentru a continua acest tip de exploatare dăunătoare.

  Site-ul filmului:
  http://www.gaslandthemovie.com/
  O prezentare grafica a procesului de fracturare hidraulica (fracking):
  http://www.dangersoffracking.com/

  Proteste la Bârlad împotriva exploatării gazelor de șist:
  http://www.jurnalul.ro/observa.....611098.htm
  http://totb.ro/foto-mii-de-bar.....hidraulice
  Cui ne vindem natura:
  http://amazonwatch.org/work/chevron
  http://en.wikipedia.org/wiki/C.....troversies
  http://www.abc.net.au/news/201.....ng/3758606

  de ziua internationala impotriva independentei energetice de rusia, o mina de terminati s-a uitat la un film in centrul clujului

  pagina de facebook a evenimentului – http://www.facebook.com/events.....l_activity

  la protestele pentru salvarea romaniei de independenta energetica fata de rusia participa si miliatia spirituala, care zilele astea ne invata cum trbuie predat comunismul in europa de est http://www.militiaspirituala.r.....eebb638eb5

  mihai bumbes de la militia spirituala

  tinerii maniosi, cluj
  „cine nu sare(in aer) nu vrea schimbare”

  (vedeti si asta http://inliniedreapta.net/moni.....-de-rusia/ )

  —————–

  activism impotriva gazelor de sist – Adrian Solomon, deputat PSD de Barlad, il ameninta cu moartea pe Mihai Razvan Ungureanu

  Eu îi transmit public, că sigur are urechi care s-audă, că dacă are nesimțirea, că tupeu are cât cuprinde, să vină în Bârlad și să nu anunțe autoritățile, să nu oprească la primărie să afle ce-i doare pe bârlădeni de la primarul municipiului Bârlad, va avea nu soarta lui Tăriceanu ci soarta lui Aldo Moro. Și asta nu-i o amenințare e o asigurare, domnul prim-ministru.

  deputatul Adrian Solomon a vorbit și despre mitingul pregătit de PSD, în această săptămână, la Bârlad, pe tema gazelor de șist. “Mitingul de pe 26 este un miting anti american și anti Răzvan Ungureanu. Anti guvernul Ungureanu. Pentru că nu putem să nu ne alegem o țintă.”, a subliniat deputatul PSD, mândru de atitudinea și activitatea sa politică.

  http://inliniedreapta.net/moni.....putat-psd/

  Adrian Solomon e acelasi care spunea:

  Pai noi am pierdut Razboiul Rece, dragii mei. Si cine a castigat? L-au castigat americanii, care au venit si ne-au impuiat capul cu reforma institutionala, cu reforma statului, cu reforma… dracu’ sa-i ia.

  Noua Dreapta si noua stinga (militia spirituala, mircea toma cu al lui active watch si criticatac) par sa fie de acord cu Adrian Solomon.

  ————————-
  vama verde e o pagina de facebook. hai sa iti arat o poza din activitatile lu vama verde http://www.facebook.com/vamave.....3165928944


  descrierea poze: „Lună Amară, Vama Verde și activiștii din Piața Universități – la Vama-Veche de 1 Mai!”

  Deci, in poza e Mihnea Blidariu, un activist comunist si autor submediocru de poezie protestatara. in iarna, in timpul unui protest pt rosia montana, mihnea blidariu perora che guevarist (un criminal comunist, pentru cei care cred ca che guevara e un erou):

  românul nu mai este liber. Cu fiecare, zi în acești 22 de ani, i s-a luat puțin din libertatea de a-și deschide un magazin în cartier, și i s-a dat mall-ul, i s-a dat corporația, i s-a dat multinaționala(…) Nu, nu mai sîntem liberi, nu mai sîntem liberi într-un stat care ne minte în fiecare zi de la TV și din sptele birourilor, și din spatele costumelor.

  in poza mai e alexandru alexe, cel care a organizat sueta comunista occupy bucharest http://inliniedreapta.net/lave.....e-d-astea/ si dadea indicatii pretioase participantilor:

  eveniment la care a fost prezent si comunistul pe fata, claude karnoouh, cel care spunea acum citeava luni:

  “Social-democratie nu mai poate representa oricice fel de alternativà. Din 1914 încolo a tradat socialismul… “social-tradatori” asta a fost cea mai bunà definitie […] Dar o întrebare ràmine… ce fac popoarele? De ce acordà cît de cît o anumite încredere la partide traditionale de stîngà sau asa zis (din partea lor) de extrem) stînga (!) car sunt mai mult niste pompieri sociali decît un adevàrat releu al criticii popularà? Popoarele nu fac nimic… sunt “indignate”… Na si… si de ce!.. au descoperit cà capitalismul cind n-are ceva care il freneazà este dur, fàrà milà… mare descoperire… asta se stie de la bun început… Singurul argument interesant în acest articol este dominatia culturalà… si în acest domeniu social-demo a ratat volontar trenul critici… din cauza lacomia electorale a fost încapabililà sà dezvolte o adevàratà culturà popularà de stîngà, mai precis cînd jucat jocul acestei confuzia între filantropie (toate feluri de ONG) si o politicà culturalà… se pare cà responsabili social-demo nu l-au citit pe Gramsci, sau dàcà l-au citit nu l-a înteles…(Claude Karnoouh)”

  adica, ce spunea este ca cel mai mare dusman al comunistilor, si al lui, sint social democartii care au tradat idelurile revolutiei.

  din grupul condus de claude karnoouh face parte si costi rogozanu, cel care, nici mai mult, nici mai putin, chema minerii la bucureti ca sa il dea jos pe basescu.

  claude karnoou, un negationist al holocaustului mai inversunat ca dan sova:

  “Despre camerele de gazare sînt convins că nu au existat în mod efectiv; o serie de adevăruri ale istoriei oficiale vor sfîrși prin a fi revizuite”

  alte declaratii comunist ale apropiatilor lui vama verde sint aici http://inliniedreapta.net/inse.....alismului/

  asa ca, draga vama verde, eu nu spun ca esti comunist, spun doar ca esti, cel putin, un idiot util, care sustine idei si atitudini comuniste insotindu-te cu comunisti, iar argumentele tale vin pe filiera comunista. e frumos ca iti place in vama si ca iti place, muzica, verdele si natura, si mie imi plac. dar de aici pina la a sustine idei comuniste, e cale lunga.

  ah, mi-am amintit, hai sa iti mai dau un exemplu, adi dohotaru de la cluj, care cind nu organizeaza suete in care promoveaza terorismul comunist, Terorismul comunist al Weather Underground promovat la Cluj, cere nationalizarea resurselor, exact ca evo morales, exact ca dej, exact ca castro, ca lenin.

  “Pe viitor, nu se va propune doar problema înstrăinării aurului, ci și a sănătății, așa cum s-a pus deja acum, a petrolului și a altor resurse, care trebuie naționalizate din nou, însă cu un control atent din partea societății civile.”

  adi vrea resursele sub controlul lui atent, intelegi? 🙂 si pun pariu ca aici esti de acord cu el (si cu dej, cu lenin, cu castro, cu evo morales).

  ——————–

  Daniel Francesco:

  Nu este din 1988 sau de pana in decembrie 1989, este din martie 2012, la Barlad, un loc unde peste 7000 de oameni s-au adunat, au cantat, au aplaudat versurile poeziei Traiasca Romania a lui Adrian Paunescu si interpretarea lui Nicu Alifantis. Strigari si bannere de la cea mai mare demonstratie anti-fracturare hidraulica desfasurata la Barlad (poate si in lume): ” Nu vrem otrava”, „Fractionarea hidraulica distruge planeta”, „Zorleni NU gazelor de sist”, „Aveti mare graba sa ne dati otrava”, „Franta, Anglia, Germania spun Nu , „Chevron is the Worst America dream – Wake up people”, „Nu ne intoxicati”, „Chevron – We say: NO Fracking”, „Votre verite c’est notre mensonge”, „Suntem creatia lui Dumnezeu”, „Citizens of Barlad – United for victory”, „NU Forarii NU Poluarii”, „Nu ne distrugeti viitorul copiilor nostri”, „Exploatare=Poluare”, „Casa de ajutor reciproc a pensionarilor Barlad”, „Piata Universitatii este peste TOT”, „Statul protector ne ia apa de izvor”, „Sonde DA locuri de munca BA”, „Noi otraviti Voi imbogatiti”, „Asta nu-i guvern este un Concern”, etc

  S-a auzit si strofa urmatoare:

  Dar ţara nu se face cu laşi, cu apatrizi
  Iubirea nu te scuză când ochii îi închizi
  Să curăţăm tot răul din viaţa României
  Că noi suntem partidul şi ţara omeniei
  Nu creadă hoţii muncii că ei sunt mari şi tari
  Noi suntem patrioţii revoluţionari

  Avem contract pe viaţă cu visul şi cu glia
  Trăiască libertatea, trăiască România

  La tribuna acelasi gogoserist PSD-USL Adrian Solomon…

  Bannerul cu „Fractionarea hidraulica distruge planeta” este inca o dovada ca f. multi nici nu stiau despre ce este vorba. Oamenii au venit manati de maharii PSD fara sa stie despre ce este vorba!

  ——————

 14. cristian, uite de unde ti se trage tie avintul revolutionar, de fapt energia

  Marius Ghilezan: Roşia Montană, George Soros şi reţeaua

  Asta afirmă sau dă de înţeles Eugen David, preşedintele Alburnus Maior, fost inginer minier, azi activist ecologist cu trei vaci în bătătură şi o casă cu etaj în vârf de munte, într-un interviu realizat de reporterii săptămânalului regional Dezvăluiri.ro. Omul, făcut bolşevic de către preşedinte, dar atât de preamărit de intelectualii luptători cu şotroanele pixelate, vorbeşte ca la uşa cortului. “Mă piş pe ea de criză,” conform relatărilor din jurnalul menţionat.[…]

 15. Domnilor, departe de a dori sa va curm campania contra dusmanilor de pe alte bloguri, permiteti-mi sa revin la intrebarea initiala: de ce chestiunea in cauza, a mineritului, are ceva de-a face cu suportul pe care-l aratati sau nu domniei legii?

  Adica, trecand dincolo de minerit, asupra caruia va rog sa fiti pe faza si sa vedeti ca nu m-am exprimat nici pro, nici contra, revin la chestiune:

  Daca avem o lege (buna sau proasta, nu m-am pronuntat nici aici), de ce alegeti sa o respectati (sau sa sprijiniti rezultatul demersului) numai cand e in acord cu optiuinile dvs.? Nu scriati domniile voaste mai acum o luna in platforma care acum figureaza la „De referinta” ca domnia legii si a statului de drept este un principiu fundamental?

  Cum argumentati in favoarea domeniei legii, cand alegeti sa ignorati un rezultat (minor, as adauga), bazat pe o lege in vigoare? Ba chiar, nu mai prididiti sa aveti un discurs identic cu cel al unor personaje precum Ghise, Ciutacu si alti mari ideologi de pe acolo, pentru care numai „votul poporului” conteaza, iar legea mai deloc?

  Va rog, daca aveti capacitatea, incercati sa ignorati proiectul minier si sa raspundeti la asertiunile privind statul de drept si domnia legii, ca eu de acestea va acuz, nu ca sprijiniti sau nu un proiect anume.

 16. @Costin (17) si toti ceilalti corporatisti:

  aruncati cu acuzatii de doi lei exact ca si postacii remegecisti…
  pe mine nu m-a platit nime’ niciodata, dar voi care nu intelegeti si nu practicati voluntariatul ci doar va lasati indoctrinati de Basescu si toate celelalte curve de politicieni, aruncati cu rahat pe primul care nu-i deacord cu voi.
  SA VA FIE RUSINE!
  Am crezut ca putem discuta ca oamenii, pe argumente, idei si convingeri fara a jigni pe ceilalti, dar se pare ca va trebui sa inchid repede aceasta pagina si sa n-o mai deschid veci!
  Sa va fie nesimtirea usoara!
  Doamne ajuta!

 17. ‘corporatisti’? Ce e aia, un fel de kiabur?

  Si ‘rosia montana rezista!!!’ ce inseamna, ca inca nu a murit toata lumea de frig si foame?

  Iti atrageam atentia asupra retoricii anticapitaliste si antiamericane de la protestele alea, si asupra mesajelor cu iz, mai degraba damf comunist care abunda in afisele si filmele pe care le vezi aici. Nu stiu mai nimic despre rgmc, stiu cu siguranta totusi ca e preferabila unei companii rusesti. Nu mi-ai spus de ce e asa liniste in jurul exploatarii de la Baia Mare.

  P.s. Eu daca sint corporatist, tu ce esti? Anticorporatist? ‘x rezista, y rezista!!’ sint slogane folosite de miscarile comuniste din intreaga lume. Chiar nu stii si trebuie sa iti arat? nu cunosc proiectul de la rosia si probabil nu e perfect, dar problema mea sint aceste miscari anarho-ecologiste, miscari totalitare care doar se folosesc de situatii ca rosia montana ca sa isi faca reclama si sa patrunda in mainstream. Intrebarea mea e – ce cauta mesajele si simbolurile stingii radicale neocomuniste acolo? Aceste miscari trebuie denuntate pentru ceea ce sint – pepiniere de ‘nesupunere civica'(asa numesc ei viitoarele batai cu politia) si intrumente de propagare a ideilor totalitare.

  Nicu, tu chiar nu ai simtul ridicolului!

 18. @Costin Andrieş (21): si eu cunosc la fel de putine ca si dvs. despre proiect si sustinatorii sau detractorii sai, de aceea nici nu-l discut. Daca se poate un comentariu pe tema disonantei intre ce sustineti la nivel de principiu si modul cum aplicati. Multumesc anticipat pentru eventualul raspuns la obiect.

 19. Lousy NicuP, ce vrei tu de fapt ca de atata peroratie ai o problema ca practic nu reusesti sa te concentrezi? Care principiu si care mod de aplicare? Daca nu te referi la minerit, deci la referendumul din Alba, o aplicatie si pe cale de consecinta la „modul cum aplicam”, ce naiba vrei? Sa-ti numaram stelele de pe cer? Ca institutie de lamurit cautatori de noduri in papura nu suntem.

  Nu este o rusine sa fii trol, e si asta o ocupatie, e o aiureala sa continui pe aici, un ban ti se poate da oricand si cu mare placere. Cine te crezi de ai pretentia sa-ti raspundem cand vorbesti in dodii?

 20. Of, Doamne, trebuie sa ii explic lui Louisiana/ Louisy/ NicuP chiar tot? Chiar nu-l duce deloc capul? Ideea lui I.T. Morar era ca daca USL se lauda ca vocea poporului s-a pronuntat in cazul lui Basescu si Basescu este ilegitim indiferent de cvorumul atins sau nu, atunci si exploatarea aurului trebuie sa inceapa, indiferent daca a fost atins sau nu cvorumul necesar validarii refendumului.

 21. uitati ce Critian Ghinea despre ce zice vocea poporului (useleului, adica) mihai gotiu, care sustine ba o chestie, ba opusul ei, in fuctie de cum ii vin directivele:

  cristian ghinea:

  S-a mai născut un Geniu de sub pulpa lui Rogozanu. Băi, ce se adună băieții ăștia…

  13 august 2012:
  Mihai Goțiu despre cum votul ”pulimii” e lege, indiferent de cvorum și sofisme.

  < >

  Aici
  http://voxpublica.realitatea.n.....83000.html

  10 decembrie 2012:
  Mihai Goțiu despre cum votul pulimii care a votat e bătut de cei care au stat acasă.

  ”La un calcul simplu, și ținând cont de întrebarea referendumului, rezultă că doar aproximativ 18-20.000 dintre cei 72.000 de locuitori ai Apusenilor chemați la vot suțin mineritul. Un procent de aproximativ 74-75% au votat NU sau au boicotat referendumul”

  http://voxpublica.realitatea.n.....88194.html

  Nu, nu e despre proiectul de la Roșia Montantă, ci despre logică și bun simț.

  mihai gotiu, incita la lovitura de stat (si nu legislativa) .. vedeti aici Primăvara dîmbovițeană: delirul revoluționar al dacilor liberi de pe voxpublica , la fel ca prietenul lui costi rogozanu, care si ei chema minerii in bucuresti sa i-o traga iliescian lui basescu http://inliniedreapta.net/inse.....bucuresti/ . Nu e nevoie sa mai spun ca goriu nu e doar impotriva exploatarii de la rosia montana, dar si impotriva gazelor de sist, la fel ca rogozanu, si ca tot veni vorba, la fel ca Nicu.

  cu gotiu am schimbat citeva replici aseara pe acest articol obamist in care hancu, campeanu si bleen sint descrisi in termeni clinici, dar criticatac, gotiu si leninistul poenaru, sint recomandati ca „intelectuali de stinga” http://civitaspolitics.org/201.....ment-12697

 22. @Vlad M. (25): Cu tot respectul si imi cer iertare dinainte daca nu interpretez corect, pentru ca eu nu vad asa ceva ce spuneti dvs. Cred ca esenta articolului este aici:

  Ei, bine, răspunsul la referendum a pus la colţ, odată pentru totdeauna, ipocrizia ecologiştilor de duminică, amatori de jocuri în fîn. Lumea de acolo, oamenii din Apuseni au răspuns favorabil în proporţie de peste 70 la sută! Un scor mai bun decît cel al USL-ului! Deci, ar trebui ascultată vocea poporului. Sigur, se vor răţoi goţii, vizigoţii sau hunii (şi halţii) cum că, dat fiind cvorumul de la referendum (în jur de 40 la sută), de fapt, cei mai mulţi dintre locuitori nu vor repornirea proiectelor. Da?! Democraţia e bună numai cînd ne convine, nu?! Aşa şi eu pot spune că USL a fost votat doar de un sfert din români, iar trei sferturi sînt împotrivă. Şi?
  Dacă alegerile parlamentare din 9 decembrie sînt considerate valabile (şi sînt), atunci, în mod democratic, şi rezultatul referendumului din Apuseni e valabil şi trebuie să i se dea curs.

  Eu vad ca referirea este la sustinerea populara masiva:

  Lumea de acolo, oamenii din Apuseni au răspuns favorabil în proporţie de peste 70 la sută!

  Comparatia este cu alegerile parlamentare din decembrie, nu cu referendumul din vara:
  şa şi eu pot spune că USL a fost votat doar de un sfert din români, iar trei sferturi sînt împotrivă. Şi?

  Dacă alegerile parlamentare din 9 decembrie sînt considerate valabile (şi sînt), atunci, în mod democratic, şi rezultatul referendumului din Apuseni e valabil şi trebuie să i se dea curs.

  In fine, apelul e la democratie si nu la lege:

  Da?! Democraţia e bună numai cînd ne convine, nu?!

  Serios, eu nu interpretez acest articol ca fiind ironic. Il interpretez la face-value, la ce spune, nu gasesc mesajul abscons.

 23. (Scuzati de al doilea comentariu succesiv, am uitat ceva).
  Comentariile la articol, acolo si aici, nu par sa se refere la aceasta natura presupus ironica. Sunteti singurul care vad ca interpretati astfel, colegii dvs. de aici par sa sustina chestiunea tot la modul face-value. Iar comentatorii de la articolul original, nu mai spun.

 24. Luiza:

  @Emil (10):

  E lipsit de sens ce spui. Daca toti cei care nu au mers la vot erau impotriva mineritului atunci mergeati la referendum si ati fi votat “nu”

  USL-istul mediu:

  E lipsit de sens ce spui. Daca toti cei care nu au mers la vot erau impotriva demiterii lui Basescu atunci mergeati la referendum si ati fi votat “nu”

  Care e diferenta?

  Nu e nicio diferenta intre mintea matale si cea a unei useliste medii. Impotriva demiterii lui Basescu s-a putut „vota” si prin neprezentare, datorita conditiei de validare a referendumului. Asta a fost strategia boicotului si a avut succes: obiectivul final a fost atins, Basescu nu a fost demis. Referendumul din Apuseni a fost consultativ, un simplu sondaj de opinie, si de aceea neparticiparea nu are niciun fel de consecinta. De aceea nu poate fi interpretata ca o forma de „da” sau „nu”.

  Pricepuşi, proasto? Acuma il iei pe Cristian de moţ şi ieşiţi împreună la cules de surcele şi nuiele. Al Gore caută voluntari pentru o corporaţie de coşuri împletite… e fără profit, munciţi pe gratis.

  PS
  Luiza
  spam

 25. publicat acum citeva minute pe cnn.com, un articol de o anume Carmen Morar

  Rosia Montana Gold Corporation – Deadly wounded in its ambitions

  Rosia Montana/Romania, 13th December 2012 – On 9th December a referendum was held in several communities that would be impacted by restarting mining activities in the Alba County, Western Romania. Despite RMGC’s aggressive PR campaigns and despite RMGC’s desperate efforts to get people to vote, the proposed restarting of gold mining activities failed to secure sufficient support among the local population. A turnout well below the legally required 50% of registered voters (only 43% voted, of whom 36% voted against the proposal) rendered the referendum null and void.

  The 15% higher turnout in the parliamentarian elections held on the very same day points to a general mistrust or at the very least a disinterest in RMGC. Evidently, the referendum showed that the local population, in a large majority, was not willing to positively endorse the proposed mining projects. Any claim to the contrary is misleading and dishonest, not least towards current or potential investors in the project. After all, the rule of law and the democratic process take precedence over any private interest or ambition.

  The referendum itself was contested by Romanian civil society organisations on several grounds: first and foremost, the referendum has no legal value whatsoever. Further objections included: the short notice given, the nature of the choice of communities where the referendum was to be held, the fact that the authorities did not allocate information tools, media space or debates for objective discussions. According to 67 independent observers that monitored the referendum process, desperate pressure was put on local voters to, firstly, partake in the vote and, secondly, to vote for the RMGC proposal. This included large-scale organized transportation and town majors rallying locals to vote in support of the restarting of mining.

  PR campaigns have since long been the tool of choice used by RMGC to try to improve its murky image. To mention one example: Romania’s Press Audit Office (BRAT) estimates that RMGC bought publicity for the written media alone to a value of 1.04 million euros in the first 6 months of 2011. This makes the company the third biggest contractor of this kind in Romania. RMGC’s expenditure is comparable to the advertising budget of the multinational supermarket chain Carrefour which in that same period spent 1.02 million Euros on advertising in Romania. The RMGC presence in Romania’s written press, however, is small compared to its internet and TV campaigns. The budgets for these campaigns are unknown. Several of RMGC’s TV spots have been successfully contested on various occasions by Romanian civil society organisations due to their misleading claims.

  “After all these millions of euros spent in attempting to ‘greenwash’ its dirty mine proposal it is amazing to witness that despite RMGC’s claims of ‘overwhelming local support’ their money failed miserably in brainwashing the people they thought they had bought and pocketed. For those unfamiliar with our culture: abstention is popular in the post-communist region of the Balkans. It is the one and only efficient tool that allows voters to choose between evil and evil. It is unrelated to weather conditions. The outcome of this referendum means that the people’s will is stronger than private interests,” according to Eugen David, president of Alburnus Maior.

  [articolul nu spune nimic despre cine finanteaza pe revolutionarul lui eugen david, care e un fel de ecologist de tipul eco-isteric despre care avem citeva detalii aici: „Marius Ghilezan: Roşia Montană, George Soros şi reţeaua
  Asta afirmă sau dă de înţeles Eugen David, preşedintele Alburnus Maior, fost inginer minier, azi activist ecologist cu trei vaci în bătătură şi o casă cu etaj în vârf de munte, într-un interviu realizat de reporterii săptămânalului regional Dezvăluiri.ro. Omul, făcut bolşevic de către preşedinte, dar atât de preamărit de intelectualii luptători cu şotroanele pixelate, vorbeşte ca la uşa cortului. “Mă piş pe ea de criză,” conform relatărilor din jurnalul menţionat.” ]

  Alburnus Maior’ is a community NGO based at Rosia Montana. It was founded in September 2000 by villagers from Rosia Montana and Bucium to oppose Gabriel Resources’ gold mine proposal which entails the destruction of Rosia Montana and its surroundings. The association’s opposition is based on social, environmental, cultural and economic grounds.

  Alburnus Maior is the initiator of the ‘Save Rosia Montana’ campaign, Romania’s most significant environmental initiative. The ‘Save Rosia Montana!’ campaign enjoys the active support of Romanian environmental NGOs and institutions. Over the years this campaign has organised multiple actions, events and and alerts to draw attention to the inherent risks associated with the develoment of the mine proposal.

  Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) is 80% owned by Gabriel Resources (TSX:GBU), a small, under-resourced and inexperienced Canadian mining company which plans to uproot the people of Rosia Montana to realize Europe’s largest open-cast gold mine. 19,31% are owned by Minvest, a state-owned mining company. American miner Newmont (NTSE: NEM), American Electrum Strategic Holdings LLC and American Paulson & Co. each own just under 20% of Gabriel Resources. From its’ onset the venture has been beleaguered by scandals, operational problems and vehement local, national and international opposition.

 26. carmen morar nu e straina de implicarea extremei stingi. un desfasurator al actiunilor „activistilor” pentru „salvarea” rosiei montane, scris tot de autoarea articolul de pe cnn de mai sus:

  http://www.realpress.ro/campan.....mbrie-2011

  editie aniversara occupy conti /salvati rosia montana http://www.realpress.ro/astazi.....ia-montana

  carmen morar aminteste si de rockerul si poetul ratat din luna amara, mihnea blodariu, care a renascut descoperind comunismul . il puteti vedea aici intr-un discurs de acum un an din bucuresti, la un eveniment organizat de Grupul pentru Actiune Sociala, un grup neocomunist care organizeaza proiectii de documentare in care este data ca exemplu de urmat o organizatie comunista terorista din SUA: Terorismul comunist al Weather Underground promovat la Cluj. La eveniment a vorbit si Adi Dohotaru, cel care a „facilitat” difuzarea documentarului, in scopuri pedagogice.

  Oare romanii nu se mai simt liberi dupa 22 de ani în această democrație? Și răspunsul este NU! Nu ne simțim liberi, românul nu mai este liber. Cu fiecare, zi în acești 22 de ani, i s-a luat puțin din libertatea de a-și deschide un magazin în cartier, și i s-a dat mall-ul, i s-a dat corporația, i s-a dat multinaționala(…) Nu, nu mai sîntem liberi, nu mai sîntem liberi într-un stat care ne minte în fiecare zi de la TV și din sptele birourilor, și din spatele costumelor. Nu mai sintem liberi atunci cînd democrația se traduce printr-un țarc în care am fost băgați de cîinii sistemului.

  si:

  As vrea sa avetizez public televiuziunea nationala sa inceteze difuzarea reclamelor rosia mintana gold corporation, tv nat e platita din banii nostri. .. avetizam public televiziunea nationala sa inceteze difuzarea acestor reclame.

  Limbajul luptei de clasa comuniste pe sleau.

  discursurile:

  Protest pentru Rosia Montana | Piata Constitutiei, Bucuresti | 28.01.2012 from veioza arte on Vimeo.

 27. Gata, Emil, Louisy ne-a demascat. 😆 Pentru ca nu ii toleram prostiile, suntem misogini.

  Louisy

  Port o conversatie undeva mai adanc in sirul de comentarii, cu unul sau uneori doi dintre autorii care publica pe inliniedreapta.net (prescurtat ILD). Aceasta discutie este teribil de on-topic, pentru ca punctul 1 din articolul de fata spune: „1. Temelie doctrinară (etică, tradiție, națiune, proprietate, inițiativă liberă, domnia legii, piață liberă)”. Temelia doctrinara din perspectiva domniei legii o discut mai jos. Punctul 2 afirma: „2. Structură civică (o federație de structuri civice, fondată pe atașamentul față de anumite principii, nu față de politicieni sau grupări politice)”. Nu suntem chiar acolo, avem deocamdata niste cetateni care discuta pe bloguri. Sa zicem o forma incipienta. Eu discut cu si despre doi astfel de cetateni de pe un blog. In fine, in finalul articolului se afirma: „În Linie Dreaptă a făcut un prim pas.” Prin urmare, cu cetatenii de la ILD, o (presupusa sau dorita) structura civica embrionara, discut un fundament doctrinar – domnia legii – din perspectiva platformei de principii pe care domniile lor au propus-o.

  Ieri am fost socat sa citesc la domniile lor un articol preluat de pe un blog pe care il sindicalizeaza uneori, de la publicistul Ioan T. Morar (ITM). Tema este una draga autorilor de la ILD, aceea a mineritului aurifer la Rosia Montana. Tema pe care uneori domniile lor o plaseaza in contextul mai larg al mineritului aurifer din Transilvania, al posibilitatii extragerii gazelor de sist si alte initiative similare recente, toate controversate. Nu stiu daca trebuie sa mai precizez ca pozitia ILD este pro-minerit.

  Pentru cine nu stie, odata cu alegerile parlamentare s-a desfasurat si un referendum la nivelul judetului Alba, prin care cetatenii au fost intrebati daca sunt de acord cu repornirea activitatilor miniere. Conform legii in vigoare, acest referendum nu a fost validat, din lipsa de cvorum. Dintre cei care totusi au ales sa se prezinte la referendum (care, atentie, a fost organizat distinct de alegerile parlamentare, cu logistica proprie) circa 70% au votat pro repornirii activitatilor miniere in zona.

  Asertiunea lui ITM, autorul original, este aceea ca votul democratic arata ca cetatenii care s-au prezentat au decis repornirea activitatilor, deci este imperios necesar ca guvernantii sa le satsifaca aceasta dorinta. Ar mai fi de mentionat ca referendumul are un rol cosmetic, mai mult consultativ, de PR. Implicatii reale are mai putine, pentru ca activitatea nu va fi derulata de cetatenii respectivi, ci de o terta parte, RMGC, o companie privata.

  Domnii de la ILD sustin cu vehementa punctul de vedere al lui ITM, in conditiile in care referendumul totusi nu a fost validat. Am fost contrariat sa vad la domniile lor aceeasi argumentatie pe care noi toti o criticam viguros aici in vara: anume ca nu poti sa ignori legea atunci cand iti convine si nu te poti ascunde doar dupa legitimitatea votului popular. In vara noi am dat exemplul regimuli nazist, care s-a catarat la putere pe un vot popular masiv, dar care nu a respectat domnia legii si a statului de drept.

  Am criticat atitudinea duplicitara a domnilor de la ILD: pe de o parte, in platforma despre care se vorbeste in articol, domniile lor pretind ca sustin statul de drept si domnia legii. Sa faci insa o simpla asertiune e usor. Testul real survine atunci cand e momentul sa dovedesti atasament fata de principii, atunci cand principiile dicteaza contra convingerilor si/sau intereselor tale. Domniile lor au cazut testul de la o foarte mare inaltime: au ales sa calce in picioare domnia legii, caci nu le convenea rezultatul interpretarii respectivei legi a referendumului.

  Date fiind acestea, eu cred ca am o indoiala perfect legitima: cat din platforma propusa de domniile lor este real sustinuta si cat e demagogie? De ce as putea sa cred ca ei ar putea sa apere ceva din platforma?

  Mai adaug ca nu am primit pana acum un raspuns direct, ci doar ocolisuri si devieri de discutie, de aceea am adus acest mesaj sus .

  Auzi la el/ ea, nu a primit raspuns direct. 😆 Numai eu i-au dat macar unul, dar nu se pune pentru ca nu convine ideii „ILD ataca statul de drept”.

  Louisy

  Pai am reluat putin experimentul, ca sa vad cat de usor isi dau drumul la injurii. Credeam ca poate numai in domeniul religios. Nu, m-am inselat, asa sunt ei ca oameni.

  Cu atat mi-ar parea mai rau ca asemenea specimene sa se erijeze in ideologi ai miscarii de dreapta. De aceea ma agit, ca sa vad pana unde ar merge.

  Nu ban-ul e problema, asta face orice proprietar de blog care se mai si enerveaza. Limbajul si mintea murdara sunt problemele.

  Limbaj si minte murdara. Of, of, of.

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.