Mitul extremei drepte

Extrema dreaptă. Dacă vă uitaţi la BBC, CNN, NYT, MSNBC, ei sînt problema. E bine, încă o dovadă ca nu e chiar asa.

Serviciile secrete olandeze (AIVD) au publicat recent un raport despre dimensiunea ameninţării venite din partea „extremismului de dreapta” în Olanda. (…)

AIVD a publicat recent un raport despre extremismul de dreapta. Ceea ce este înţeles ca dreapta extremistă nu este ceva doar foarte marginal, şi care nu constituie o ameninţare asupra democraţiei, dar este în primul rînd un mit construit şi menţinut de extremişti de stînga antidemocratici şi violenţi.

Grupuri ca Actiunea Anti-Fascista (AFA) – ce vrea să excludă pe oricine consideră de dreapta din sfera publică – joacă un rol important în construirea acestui mit şi continuă să existe din „ameninţarea (chipurile) ce vine de la dreapta, şi creează impresia ca este ameninţarea e mare şi in creştere”, după cum spune AID.

AFA încearcă de asemenea să prevină orice activitate de dreapta facînd lobby municipalitaţilor, de exemplu. Politicienii şi administratorii se supun astfel riscului de a fi ghidaţi in deciziile pe care le iau de aceasta imagine deformată a situaţiei reale, spune AIVD.

Citiţi şi Non-problemele stângii: islamofobia extremei drepte

2 gânduri despre “Mitul extremei drepte

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.