Musulmanii ucid cel puţin 153 de creştini în Nigeria după ce pierd alegerile

  0

  Suporterii musulmani ai candidatului nigerian care a pierdut alegerile, Muhammadu Buhari, au măcelărit cel puţin 153 de creştini de cînd au avut alegerile, la sfîrşitul săptămînii trecute.

  Mai mulţi tineri au luptat cu soldaţii în oraşul din nordul Nigeriei, Kano, la scurt timp după ce Goodluck Jonathan a fost declarat cîştigătorul alegerilor preşidenţiale nigeriene. Candidatul opoziţiei la preşedinţie a fost învins şi a respins rezultatele, dar a făcut apel la calm în încercarea de a sări în ajutorul a 25.000 de refugiaţi, ca urmare a revoltelor de după alegeri. (AFP/Seyllou Diallo)

  Candidatul creştin Goodluck Jonathan l-a învins pe Buhari cu 57% la 31% în alegerile de săptămîna trecută.


  Bloomberg a relatat:

  Cel puţin 153 de oameni au fost ucişi într-o perioadă de două zile în nordul Nigeriei de către suporterii candidatului opoziţiei, Muhammadu Buhari, care a pierdut alegerile preşidinţiale din 16 aprilie, în ţara cu cea mai mare producţie de petrol din Africii, a relatat un grup pentru apărarea drepturilor omului.

  Suporterii majoritar musulmani ai fostului lider militar, Buhari, au atacat personalul preşedintelui Goodluck Jonathan şi au avut ciocniri cu creştinii din oraşul nordic, Kaduna şi în cel puţin 7 alte oraşe, a declarat telefonic Shehu Sani, director executiv al Civil Rights Congress.

  Luptele au forţat mai bine de 39.000 de residenţi să părăsească zona, şi s-au soldat cu 410 răniţi, a spus secretarul nigerial al Crucii Roşii, Umar Mairiga, într-o convorbire telefonică din Logos, capitala comercială a Nigerului.

  În Kaduna, membri Partitului Popular Demoratic, partidul lui Jonathan, “părăsesc oraşul”, a spus Sani. “Dacă eşti un membru cunoscut al PPD, sau dacă ai una din pancartele sau abţibildele partidului, eşti atacat,” a spus Sani.

  — Religia Păcii™ —

  Articole similare:
  Republică Talibană în Nigeria
  Musulmanii nigerieni au măcelărit 500 de creştini
  Religia Păcii loveşte în Nigeria: două sate de creştini luate cu asalt; 6 morţi

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here