O sectă din Rusia se roagă la Sfântul Vladimir Putin

(Octombrie 2011)

O sectă dintr-un sat aflat la 400 km est de Moscova îl onorează pe fostul şi viitorul preşedinte al Rusiei, Vladimir Putin, ca pe o reîncarnare a Sfântului Pavel. Grupul reprezintă un nou curent de opinie, care are tot mai mulţi adepţi în ţară, relatează publicaţia \”Der Spiegel\”.

Femeile urcă un deal, lângă râul Volga, şi spun că urmează „Legea Dragostei”. Legea aceasta le aduce aduce în faţa unei clădiri cu trei etaje, din cărămidă albă, cu turnuleţe aurii şi o poartă roz. O numesc „Capela Învierii Rusiei”. La poartă îşi schimbă ghetele prăfuite cu sandale verzi de plastic, înainte de a aşterne carpete pentru rugăciune, pentru a se ruga către sfântul lor protector: Vladimir Putin, actualul premier şi viitorul preşedinte rus [oct 2011 n.red.]. Ele consideră că Putin este reîncarnarea Sf. Pavel.

Discipolii acestei secte, desprinse din Biserica Ortodoxă rusă, trăiesc în satul Bolshaia Elnia, lângă Nizhni Novgorod, la circa 400 de km est de Moscova. Maica Fotina, conducătoarea sectei, are 62 de ani şi se consideră reîncarnarea Ioanei D’Arc. „Eu spun doar ceea ce mi-a dezvăluit Dumnezeu”, spune ea. Aşa cum Saul i-a persecutat pe creştini, înainte de a se converti în Sf. Pavel, aşa şi Putin i-a persecutat pe credincioşi din postura de ofiţer KGB sovietic. Sovieticii au dărâmat biserici sau le-au înlocuit cu bazine de înot, dar „când a devenit preşedinte”, spune ea, „Sfântul Duh a venit la el”. De atunci, Putin îşi conduce turma, cu înţelepciune, aşa cum a făcut şi Apostolul Pavel.

„Ne-am rugat ca el să se întoarcă”

În toată Rusia, nu doar în acel sat, afecţiunea oamenilor pentru Putin s-a transformat în adorare religioasă. Rabinul-şef al Rusiei, Berel Lazar, a spus, acum câteva luni, că ruşii au toate motivele din lume să îi ceară lui Dumnezeu să-l binecuvânteze pe Putin, care, în fiecare zi, în fiecare oră, face doar bine, pentru atât de mulţi oameni, a salvat sute şi mii de vieţi. Iar Vladislav Surkov, directorul-adjunct al administraţiei de la Kremlin, vede în Putin „un om trimis de Dumnezeu în Rusia”.

Oraşul natal al premierului rus, St. Petersburg, a fost împânzit de afişe în care Putin este înfăţisat ca un înger cu o mână întinsă, binecuvântând locuitorii oraşului. Iar în alte fotografii, chipul fostului şef de stat a fost lipit peste cel al unui cherub de pe Catedrala Sf. Petru şi Pavel. Dispariţia de pe scena publică a lui Vladimir Putin pare la fel de dorită de birocraţi, elitele conservatoare şi majoritatea populaţiei Rusiei ca o sosire intempestivă a Zilei Judecăţii, comentează săptămânalul german.

„Are spiritul unui ţar în el”, spune Mama Fotina, îmbrăcată ca o călugăriţă. Fluturi aurii şi heruvimi împodobesc altarul ei, realizat manual. Cu o cădelniţă în mână, în faţa icoanei Sf.Pavel-Putin, stareţa spune: „În fiecare zi ne-am rugat ca el să se întoarcă la Kremlin”. Rugăciunile ei au fost auzite, se pare, şi, într-un act regizat de auto-sacrificare, Medvedev a recomandat, săptămâna trecută, congresului partidului, să îl susţină pe Putin ca şi candidat la prezidenţialele de anul viitor. Cei 11.000 de delegaţi şi membri de partid ai Rusiei Unite au ovaţionat minute în şir în Palatul din Moscova, ca într-o slujbă de încoronare.

Lider moral

Legătura emoţională dintre Putin şi popor este mult mai puternică decât cu oricare dintre politicieni, spune istoricul rus Roy Mevedev (fără nicio legtăură cu actualul preşedinte). „Este văzut ca un lider moral”, precizează el. Sondajele arată că 57% dintre ruşi au observat un „cult pentru Putin” în ţară, iar 52% consideră că acest lucru este unul pozitiv.

Maica Fotina consideră că oamenii nu au de ales, de fapt, pentru că Dumnezeu l-a ales deja pe Putin pentru Rusia, să o pregătească pentru venirea lui Iisus Hristos pe Pământ. Fotina, pe numele ei adevărat Svetlana Frolova, a făcut 21 de luni de închisoare, în anii ’90, pentru o furt calificat, în timp ce era funcţionar public. După aceea a deschis un Centru pentru Medicină Cosmo-Energetică şi apoi Tempul pentru Învierea Rusiei. Discipolii ei cred că ea are puterea de a vindeca doar prin atingerea bolnavului cu mâinile şi spune că poate vindeca, prin rugăciune, boli precum leucemia. Uneori, primeşte pentru asta plicuri, pe care scrie „Pentru Dragoste”.

Biserica Ortodoxă o acuză de vrăjitorie. În urmă cu câţiva ani, biserica a pus poliţia şi serviciile secrete pe urmele ei, spune un ofiţer în rezervă din vecini, despre femeie. După aceea, ea a început să se roage la Sf. Putin în public, ca să se protejeze de anchete, spune bărbatul.

***
Aproape 3 ani mai tarziu, Biserica Ortodoxa Rusa tipareste calendare cu Stalin (Legătura sfântă dintre Stalin și Biserica Ortodoxă Rusă explicată).

4 gânduri despre “O sectă din Rusia se roagă la Sfântul Vladimir Putin

  1. Eu cred ca este un exemplu foarte bun pentru cateva capete incinse pretins orodoxe de pe la noi. Ar putea si talibanii nostri ortodocsi sa-si gaseasca un sfant protector. Cred insa ca le va fi mai greu decat „mamailor” din Rusia sa aleaga care: A Nastase, V Ponta, Dan Voiculescu, C Antonescu!? Greu de ales, la hiperinflatia de protectori ai poporului roman. Ar putea insa sa-si aleaga mai multi protectori dintre cei de mai sus!

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.