ONU: Moș Crăciun, un personaj malefic ce favorizează bogații. Fidel Castro, mîna dreaptă a lui Iisus.

  3

  Moș Crăciun nu va merge în țările sărace anul acesta, în locul lui va merge Fondul pentru Copii al ONU – sau cel puțin acesta e mesajul unei reclame satirice pentru UNICEF, din Suedia.

  Clipul îl arată un Moș Crăciun vesel, desfăcînd un pachet. Spre surpriza și dezgustul lui, pachetul conține doar obiecte medicale destinate unei țări nenumite din Lumea a treia.

  Moș Crăciun explica apoi, confuz și dubios din punct de vedere gramatical, de ce asistența medicală nu e un bun cadou de Crăciun.

  “Acesta nu e un cadou de Crăciun. Cumperi acest produs pentru prietenul tău, și toate aceste lucruri merg la copiii săraci? Cum ar fi, în Africa?” Întreabă Moș Crăciun înainte să examineze sceptic un vaccin folosind o lupă, agitînd un recipiend cu pastile și o seringă.

  Acest Moș Crăciun nu dă prea mare atenție nici felicitării din pachet.

  “Ce pot să spun cînd voi dărui asta? Ho! Ho! Ho! Iată o poza a unui cadou pe care nu îl vei primi?” Spune Moș Crăciun ținînd în mînă o felicitare cu sigla UNICEF.

  “Eu nu merg în țări sărace”, spune Moș Crăciun pe un ton malițios.

  Tot la ONU, unde Mos Craciun e un fel de Scrooge exploatator capitalisto-imperialist, Fidel Castro oscileaza undeva a fi sfint si a fi mina dreapta a lui Iisus.

  ONU: “Fidel Castro este cel mai bun discipol al lui Iisus”
  Preşedintele Adunării Generale a ONU: “Fidel Castro e aproape un sfînt!”
  Fidel Castro declarat de ONU Erou Mondial al Solidarităţii

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email

  3 COMENTARII

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here