Papa Benedict: Din cauza ţărilor musulmane creştinii constituie cel mai persecutat grup religios din lume

hqdefault[1]„În prezent, creştinii constituie grupul religios care suferă cel mai mult persecuţiii din cauza credinţei lor,” a spus pontiful, şi a amintit comunităţile creştine care suferă violenţe şi intoleranţă în primul rînd în Africa, Asia, Orientul Mijlociu şi Israel.
(…)
Acesta a scris că se referă în primul rînd la Irak, „care continuă să fie un teatru al violenţelor şi luptelor” şi doreşte stabilitate şi reconciliere.

Benedict a amintit de „atacul condamnabil” al unei catedrale din Bagdad în timpul slujbei, în Octombrie, cînd au fost ucişi doi preoţi şi mai bine de 50 de credincioşi, dar şi atacurile caselor private, care „răspîndesc frica în sînul comunităţii creştine şi creează pentru mulţi dorinţa de a emigra în căutarea unei vieţi mai bune.

Report shows Christianity is the most persecuted religion in the world

Cîteva exemple:

 

 

Toleranţa religioasă din lumea musulmană aplicată creştinilor şi inconştienţa progresismului occidental

…şi http://inliniedreapta.net/tag/persecutia-crestinilor/

 

 

Un gând despre “Papa Benedict: Din cauza ţărilor musulmane creştinii constituie cel mai persecutat grup religios din lume

 1. Pentru ca tot veni vorba de crestinism si vad ca e foarte liniste, va invit sa va delectati pe blogul lui Logosferica, care ne-a transmis un mesaj:

  Via In Linie Dreapta am aflat ca Iliescu nu crede nici acum in Dumnezeu. In primul rand mi se pare interesant ca proprietarul blogului a gasit de cuviinta sa-l citeze pe Iliescu pentru a sustine dar nu direct ci prin negatie. Adica dobitocul Iliescu, ala cu mineriadele, ala de ne-a furat si ne-a mintit spune ca nu crede in Dumnezeu. Iar asta are valoare in ochii individului desi sunt convins ca pentru el:
  Faptul ca Hitler credea in Dumnezeu n-are nici o valoare
  Faptul ca Musolini credea in Dumnezeu
  Faptul ca cei ce au organizat Inchizitia credeau in Dumnezeu
  …..
  Cat de disperat si labil psihic trebuie sa fie zeul crestin ca sa fie satisfacut ca un om care a fost ateu o viata intreaga, ajuns aproape de senilitate si speriat de spectrul nefiintei, incepe sa creada?

  eu si impi i-am raspuns, lucru pe care vi-l doresc si dumneavoastra. sa il facem sa se simta important!

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.