SBU: În locul Boeing-777, teroriștii plănuiau să atace un avion rusesc pentru a justifica invazia Ucrainei

În locul avionului malaysian Boeing-777, teroriștii planificau să doboare o aeronavă care aparține companiei ruse Aeroflot. În felul acesta, urma să fie justificată o invazie pa scară largă a trupelor ruse în Ucraina.

Declarația aparține șefului Serviciului ucrainean de Securitate (SBU), Valentin Nalivaicenko.

Potrivit oficialului ucrainean, aeronava rusească de pe cursa AFL-2074 Moscova-Larnaka trebuia să zboare deasupra regiunii Donețk exact în momentul în care a fost doborât avionul companiei Malaysia Airlines.

Avionul malaysian zbura la o înălțime de 11 mii de metri, iar aeronava companiei Aeroflot trebuia să fie la o altitudine de 11.600 de metri.

Potrivit lui Nalivaicenko, pentru distrugerea avionului rusesc, în care se aflau cetățeni ruși care plecau la odihnă, din Rusia a fost adus sistemul BUK, care poate lansa rachete la altitudini mari.

Amintim că avionul Boeing 777, al companiei Malaysia Airlines, s-a prăbuşit pe 17 iulie în apropierea localităţii Grabovo, la 50 de kilometri de Doneţk, într-o zonă în care au loc confruntări între forţele ucrainene şi separatiştii proruşi.

Cursa MH17 zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur şi avea la bord 298 de pasageri şi membri ai echipajului. Printre victime se numără 193 de cetăţeni olandezi. Toate persoanele aflate la bord au murit.

jurnal.tv

Un gând despre “SBU: În locul Boeing-777, teroriștii plănuiau să atace un avion rusesc pentru a justifica invazia Ucrainei

  1. Chiar daca pare o „teorie a conspiratiei”, ipoteza nu poate fi exclusa in totalitate. FSB-ul nu ar fi la prima isprava de genul asta – invazia Ceceniei din 1999 a fost motivata de atentatele cu bombe plasate in blocuri din cateva orase rusesti, printre care si Moscova. Ciudatenia e ca explozibilul folosit in cantitati foarte mari si confirmat in prima faza de serviciile rusesti nu ar fi putut intra in posesia teroristilor ceceni din moment ce era produs intr-o singura locatie din Rusia, aflata sub paza stricta. FSB a schimbat ulterior povestea, sustinand ca explozibilul a fost „home-made” intr-o fabrica de ingrasaminte chimice din Cecenia.

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.