Suedia se pregateste pentru un razboi cu Rusia. Guvernul trimite la 5 milioane de adrese brosuri informative

Print Friendly, PDF & Email

Suedia se pregateste sa editeze un manual de informare a publicului despre masurile pe care trebuie sa le ia in cazul izbucnirii unui razboi, in timp ce ia amploare dezbaterea nationala despre reactia la amenintarea din partea Rusiei. Brosura, care va fi trimisa la 4,7 milioane de adrese, va informa publicul despre modul in care poate participa la „apararea totala” in timpul unui razboi si cum isi poate asigura apa, hrana si incalzirea, potrivit Rador care citeaza The Telegraph, scrie hotnews.ro.

Carnetelul care are titlul „Daca criza sau razboiul incepe” va cuprinde de asemenea indrumari privind reactia la amenintarile cu atacuri cibernetice, terorism si schimbari climatice, relateaza Financial Times.

Anexarea Crimeii de catre Rusia si sprijinul militar acordat separatistilor ucraineni, pe langa intensificarea activitatii si exercitiilor militare in apropierea statelor baltice si Scandinaviei au provocat nelinisti profunde in Suedia. Tara neutra a inceput sa renunte la reducerile mari de cheltuieli militare postbelice si incursiunile unor avioane si submarine rusesti au declansat intense dezbateri publice privind eventualitatea aderarii la NATO.

In septembrie 2017, tara a organizat cel mai amplu exercitiu militar din ultimii 23 de ani, cu manevre de razboi implicand 19.000 de trupe suedeze si aliate din Finlanda, Danemarca, Estonia, Letonia, Lituania, Franta, Norvegia si America. Anul trecut, tara a votat pentru reintroducerea recrutarilor.

„Toata societatea trebuie sa se pregateasca pentru conflict, nu doar armata. Noi nu am mai folosit cuvinte de felul aparare totala sau alerta inalta de 25-30 de ani sau mai mult. Astfel ca cetatenii au cunostinte foarte scazute” (in acest domeniu), a spus Christina Andersson, lider al proiectului la Agentia suedeza civila pentru situatii neprevazute.

4 gânduri despre “Suedia se pregateste pentru un razboi cu Rusia. Guvernul trimite la 5 milioane de adrese brosuri informative

 1. Interesant.
  „Superputerea umanitara” care se crede Suedia isi defineste ca principal dusman Israelul, nu Rusia.
  Toate partidele, cu exceptia „Democratilor” (de „extrema dreapta”), definesc ca „obiectivul national” al Suediei ca fiind lichidarea Israelului.
  Elevii de scoala, autohtoni si imigranti, sunt indoctrinati inca din clasele primare ca evreii trebuie ucisi pentru ca sa fie „o lume mai buna”.

  Dupa ce Erdogan si-a trimis teroristii din IHH, sucursala turca a al-Qaedei, in expeditia catre Gaza a navei „Marmara”, expeditie la care au participat deputati si celebritati suedeze, premierul Suediei i-a primit cu urale pe „martiri” si a promis ca va trimite flota suedeza in Mediterana ca sa insoteasca viitoare nave de teroristi care sa „sparga” embargoul de rachete si munitii pentru Hamas impus de Israel.
  Asta in timp ce submarinele rusesti isi fac de cap imprejurul insulelor de langa Stockholm.

  Asta pentru ca e mult mai populara in Suedia o campanie terorista impotriva Israelului decat sa-si apere tara lor de agresiunea continua a Rusiei.

  Ma intreb daca evolutiile descrise in articol reprezinta o reorientare a prioritatilor scandinave, un reviriment in orientarea politicii lor externe sau continue sa se afunde in mlastina.
  Trebuie sa aleaga: obsesia diversionista de a urmari distrugerea cu orice pret a Israelului sau apararea teritoriului Scandinaviei de dusmanul rus.

  Amandoua nu se poate.

 2. @Stefan

  Și mie mi se pare ciudată, chiar hilară această războinicie de dată recentă a suedezilor împotriva Rusiei. Totuși nu mă pot abține să nu vă rog a-mi indica câteva surse pentru unele afirmații pe care, cu toate că nu sunt un mare fan al Suediei zilelor noastre, le găsesc puțin hazardate:

  1. Toate partidele, cu exceptia „Democratilor” (de „extrema dreapta”), definesc ca „obiectivul national” al Suediei ca fiind lichidarea Israelului.
  2. Elevii de scoala, autohtoni si imigranti, sunt indoctrinati inca din clasele primare ca evreii trebuie ucisi pentru ca sa fie „o lume mai buna”.
  3. premierul Suediei i-a primit cu urale pe „martiri” si a promis ca va trimite flota suedeza in Mediterana ca sa insoteasca viitoare nave de teroristi care sa „sparga” embargoul de rachete si munitii pentru Hamas impus de Israel.

  Vă mulțumesc anticipat.

 3. @Florin,
  Un articol recent de referinta privind razboiul Suediei contra Israelului si a poporului evreu este aici:

  http://m.jpost.com/Opinion/Swe.....ael-513988

  Spun clar „razboi contra poporului evreu”, pentru ca ministra de externe Wallstrom, se plange tot timpul ca este atacata de catre „evrei”, iar guvernul tarii incurajeaza direct si explicit violenta contra evreilor locali.
  Primarul din Malmo a ajuns sa ceara evreilor care nu sunt dispusi sa sprijine agitatia antisemita organizata oficial, sa PARASEASCA orasul.

  http://www.tabletmag.com/jewis.....ew-problem

 4. @Stefan

  Cele două articole sunt într-adevăr instructive referitor la starea de degenerare politică și socială la care a ajuns această țară cândva admirată.
  Și totuși nu am reușit să găsesc vreo trimitere care să justifice vreuna din cele 3 afirmații pe care le-aș fi dorit documentate. Dacă există pe undeva, încă le aștept cu sincer interes.
  Nu mă înțelegeți greșit, părem a împărtăși amândoi valori și concepții similare, iar eu unul nu am nevoie de argumente în plus pentru a mă convinge de starea de mizerie morală în care a ajuns Suedia (sau alții ca ea). Doream doar să vă atrag prietenește atenția că, dacă cumva vă antrenați vreodată într-o polemică pe astfel de subiecte cu vreun „stângist”, folosind argumente de „greutatea” celor prezentate aici, riscați nu doar să luați bătaie la scor, ci și să decredibilizați idei perfect valide.
  Cu respect.

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.