Suedia vrea să oblige preoții să oficieze căsătorii între homosexuali

Preoții din Biserica Suediei trebuie să oficieze căsătorii homosexuale sau să-și găsească altă slujbă, a declarat premierul suedez Stefan Löfven, scrie evz.ro.

Stefan Löfven, PM Suediei

Într-un interviu pentru publicația Kyrkans Tidning, Löfven i-a comparat pe preoții care refuză să oficieze căsătorii între persoane de același sex cu moașele care refuză să realizeze avorturi. Un tribunal din Suedia a condamnat recent o moașă care de ani de zile se lupta în justiție pentru a nu fi obligată să facă avorturi. Moașa, pe nume Ellinor Grimmark a ajuns cu cazul său la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, scrie Life Site News.

Premierul social semocrat, a declarat că partidul său lucrează pentru a asigura că toți preoții din Biserica Suediei vor „căsători” cupluri de homosexuali. „Văd o paralelă cu moașa care refuză să facă avorturi”, a spus Löfven. „Dacă lucrezi ca moașă, trebuie să faci avorturi, altfel trebuie să te ocupi cu altceva. La fel este și la preoți.”

Apoi premierul a continuat în mod halucinant, vorbind despre Biserică ca despre o instituție „democratică”, ba chiar „social-democrată”. „Biserica, ca instituție deschis democratică, este o organizație care militează pentru egalitatea umană. Biserica va deveni o interesantă arenă pentru social-democrație.”

„Episcopeasa” lesbiană a Stockholmului, Eva Brunne, care este „căsătorită” cu o altă preoteasă, a provocat de curând un scandal, afirmând că crucile de pe o biserică din capitala Suediei ar trebui înlocuite cu simboluri musulmane.

Circa jumătate din preoți au semnat o petiție în care condamnă oficierea căsătoriilor homosexuale în biserici.

 

2 gânduri despre “Suedia vrea să oblige preoții să oficieze căsătorii între homosexuali

  1. Păi parcă leftarzii ăștia strigau sus și tare că Statul și Biserica trebuie să fie cât mai separate cu putință. Acum PM-ul Suediei dă indicații Bisericii și scrie fișele de post ale preoților ?

  2. Biserica suedeza trebuie sa renunte la asistenta financiara data de statul suedez si sa se descurce singura.

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.