Tia Şerbănescu: Două voci

Deși comisiile juridice ale Parlamentului dăduseră aviz favorabil referendumului dlui Băsescu, acesta a pierdut avizul în plen unde USL a cântat pe două voci: PSD și UNPR au votat pentru iar PNL și PC au votat împotrivă. Semn că și USL e bicamerală: PSD și PNL stau în camere decomandate, au wc comun și comunică prin bilețele lăsate pe hol. Astfel, PSD și UNPR au dat un comunicat unde se arată „surprinse“ că PNL și PC n-au respectat înțelegerea din USL pentru un vot favorabil – un bilețel pentru CE și pentru dna Merkel, să vadă că dl. Ponta coabitează iar Crin sabotează: „nu e adevărat ce spune PSD, am convenit exact contrariul“.

Necazul e că USL nu știe niciodată care e contrariul – și asta s-a văzut de la primul schimb de replici unde „liberalul“ Ghișe a intervenit „pe chestiuni de procedură“ conform „articolului X“ să ducă discuția în direcția propriei obsesii silindu-l pe dl. Zgonea să-l admonesteze: „nu mai faceți figura asta de nervos la mine“. Păi, altă figură n-are.

Oricum, fisurile din USL nu pun în pericol măreața construcție unde s-a săvârșit și Constituția lui Crin pe care CE a anunțat c-o va analiza „în detaliu“. Ei, acolo sunt multe strâmbe. Revizuirea îi scapă pe parlamentari de ICCJ scutindu-i de tot felul de tertipuri și demisii prin care fugeau de judecata supremă – lăsându-i la instanțe mai mici și mai blajine. Bine crescută (cu zeci de amendamente în plus), Constituția „recunoaște rolul Casei Regale, al BOR și al altor culte în constituirea statului român“. Frumos! Poate că trebuia recunoscut și rolul lui Caragiale în revizuirea Constituției printr-o formulă memorabilă, valabilă și acum.

[…]

Tia Şerbănescu

Un gând despre “Tia Şerbănescu: Două voci

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.