Traian Ungureanu: Obama duce în linie dreaptă la Trump, iar Merkel şi Hollande la Le Pen

0

„Să culegi ce ai semănat se cheamă, pînă la urmă, agricultură. Să te miri de recoltă, pentru că nu înţelegi ce ai semănat, se cheamă impostură. Dacă agricultura e prea aspră pentru liderii occidentali, să folosim geometria: Obama duce în linie dreaptă la Trump, iar Merkel şi Hollande la Le Pen. Indignarea oficială care a însoţit erupţia radicalilor face televiziune bună şi ipocrizie joasă”, scrie Traian Ungureanu în articolul „Criza continuă” de pe adevarul.ro.

„În fond, ascensiunea populară a agitaţilor care urcă pe val în Statele Unite şi în Franţa nu e un accident. E rezultatul a 25-30 de ani de autism luminat. În toţi aceşti ani, nimeni şi nimic nu a putut îndupleca şi întoarce din drum o clasă politică pusă pe reeducat naţiuni. Sigur, Trump şi Le Pen sînt nişte apucaţi, deşi Trump suferă de un tembelism aparte. Treaba lor şi tratament reuşit! Problema care ne priveşte cu adevărat e că furia lor a fost înlesnită de aroganţa obeză a elitelor. Faptele vorbesc nebăgate în seamă de prea mult timp.

Chemaţi la referendumuri în Franţa, Danemarca şi Irlanda, cetăţenii Europei au respins propunerile trimise de la Bruxelles, după care au fost informaţi că au votat greşit şi că trebuie să mai încerce o dată.

Asiguraţi că euro e moneda cu care se cumpără biletul spre paradis, cetăţenii Europei au aflat că trebuie să îşi petreacă anii de şomaj învăţînd germana.

Poftiţi să se desfete cu libera circulaţie, cetăţenii europeni au descoperit că zona Schengen e, printre altele, acordul prin care 26 de state au decis că e mai bine să fie neatente împreună decît să se păzească separat.

Mitraliaţi de terorişti islamici, cetăţenii Europei au aflat că poartă vina de a nu fi creat ucigaşilor condiţii normale de muncă, viaţă şi tir în poligon.

E cineva de altă părere? Orice scîncet critic a fost stîrpit exemplar de armata televizată a binelui ONG-ist. Zi de zi şi ţară cu ţară, cetăţenii Europei au primit oficial înştiinţarea că suferă de rasism, de naţionalism şi de alte ideologii venerice.

Ca să nu ne mai chinuim cu impresia înşelătoare lăsată de Shakespeare şi Pasteur, universităţile, mass-media şi luminile politice au stabilt că Occidentul a fost, este şi va fi cea mai nenorocită civilizaţie cunoscută. Tot ce rămîne în urma Occidentului e un şir de crime şi nedreptăţi în relaţia cu civilizaţiile cuminţi din jur. Occidentul e, prin definiţie, vinovat şi trebuie dispreţuit din oficiu. Creştinismul? Ceva legat de cruciade şi inchiziţie. O piedică fără de care am fi avut libertăţi sexuale depline, cu 2000 de ani mai devreme. O singură pildă creştină a fost selectată şi e recomandată publicului după fiecare act terorist islamic: întoarceţi şi celălalt obraz! Aşa s-au deprins liderii lumii libere să întoarcă obrazul altora.

Cum niciun necaz nu vine singur, ci flancat de o insultă, autorii acestui curs de autosuprimare susţin că sînt şocaţi de popularitatea unor Trump şi Le Pen. Toţi îşi suflecă mînecile a libertate şi cer alegătorilor să apere democraţia. Trump, Le Pen şi alţii ca ei sînt expresia intoleranţei şi, spre desoebire de tocătorii de referendumuri sau de detractorii creştinismului, nu au ce căuta într-o societate liberă. Gluma e foarte reuşită, dar trebuie reprogramată. Deocamdată, scena e închiriată de altă trupă: încălziştii sau ecologiştii sau, pe numele lor real, stînga reconvertită după necazul cu prăbuşirea comunismului.”

[…]

Traian Ungureanu | cititi in intregime pe adevarul.ro (14 dec. 2015)
sursa foto (trucaj) 

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 
Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here