Ucraina scoate propaganda comunistă înafara legii

0

Până pe 9 mai, Rada Supremă a Ucrainei (Parlamentul) va adopta un pachet de legi, dintre care una vizează interzicerea propagandei ideologiei comuniste, a declarat în direct, pe postul tv „Kanal5″, ministrul Justiției din Ucraina, Pavel Petrenko.

„În viitorul apropiat, pana pe 9 mai, Parlamentul va adopta o lege privind „decomunizarea”. Această lege trebuia adoptata in urma cu 20 ani. Sunt convins ca acest Parlament are voința politică și suficiente voturi pentru a pune capăt o dată pentru totdeauna trenei comuniste trase de Ucraina de peste 20 ani „, – a spus ministrul.

Anterior, un pachet de patru legi – privind decomunizarea, privind cinstirea memoriei luptătorilor pentru independență a Ucrainei, aniversarea victoriei asupra nazismului și declasificarea arhivelor secrete sovietice – a fost aprobat de Guvernul Ucrainei.

Reamintim că, după eliminarea de la putere a președintelui Ucrainei Viktor Ianukovici, în februarie 2014, Rada Supremă a votat pentru dizolvarea fracțiunii Partidului Comunist din Ucraina sub pretextul că aceasta a fost creata cu încălcarea regulilor parlamentare.

Ulterior, președintele interimar al Ucrainei, Oleksandr Turcinov a trimis Ministerului de Justiție o cerere privind verificarea activitatii Partidului Comunist, suspectat de implicarea şi finanțarea a terorismului și separatismului în partea de sud-est a țării.

În iulie 2014, ministrul Justiției din Ucraina, Pavel Petrenko a trimis Judecătoriei Kiev o cerere privind interzicerea Partidului Comunist din Ucraina.

Oleg Cojocaru | Pagina de Rusia

Vedeti si Sute de statui ale lui Lenin distruse în Ucraina

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here