Viktor Orban îl laudă pe Putin și critică sancțiunile împotriva Rusiei

Print Friendly, PDF & Email

„UE nu îşi dă seama că faţă de Rusia este necesar să demonstrăm în acelaşi timp forţă şi disponibilitate de cooperare. Politica europeană faţă de Rusia este greşită, întrucât este prea unilaterală. Ungaria are o influenţă condiţionată, iar decizia este luată de către statele mari din UE, care vor cu siguranţă sancţiuni împotriva Rusiei”, a spus Orban într-un interviu pentru publicaţia germană Welt am Sonntag citată de Mediafax.

Şeful guvernului de la Budapesta a precizat, în mod ironic, faptul că trebuie să critici liderii ruşi „pentru a fi un bun european”, în timp ce vorbele pozitive, „chiar şi jumătate de frază”, sunt foarte riscante.

„În ciuda acestui fapt, este foarte clar că [preşedintele Rusiei, Vladimir] Putin şi-a făcut din nou ţara puternică, Rusia este din nou un jucător în politica internaţională. Occidentul plasează libertatea în poziţia de vârf. Rusia este în primul rând preocupată de păstrarea unităţii ţării, iar restul poate veni mai târziu. UE nu poate înţelege Rusia”, a mai spus Viktor Orban.

La finele anului 2017, Vladimir Putin i-a trimis un mesaj de felicitare premierului Ungariei, observând că „relaţiile ruso-ungare s-au dezvoltat în mod constructiv în pofida actualei situaţii politice complicate”.

Viktor Orban apare pe lista lui Dughin de prieteni ai Rusiei din Ungaria, dezvăluită în decembrie 2014 de un grup de hackeri ruși care au spart căsuța de email a asistentului lui Alexandr Dughin. Vedeți lista de români cu care Dughin are contact. 

2 gânduri despre “Viktor Orban îl laudă pe Putin și critică sancțiunile împotriva Rusiei

 1. Aceste declaratii sunt regretabile.

  Trebuie sa remarc insa ca Germania este la fel sau chiar mai legata de Rusia decat Ungaria.
  Chestia e ca Germania joaca singura la masa: ea hotaraste cand si cu ce „sanctioneaza” Rusia si cand colaboraeaza strans economic impotriva Europei Rasaritene.
  Ma refer la Nordstream, cordon ombilical energetic ce leaga Germania de Rusia si la boicotul Ucrainei de catre compania Siemens, careia refuza sa-i livreze turbine electrice.

  Viktor Orban este alternativa cea mai putin proasta din punctul de vedere al vecinilor si al celor influentati de evolutiile din Ungaria.

  Ma uit cu groaza la propunerea lui Agnes Heller, papeasa Sorosismului pentru Ungaria, care propune o alianta intre Stanga irelevanta si Jobbik, adevarata agentura dughinista locala.

  Aceasta alianta rosu-bruna urmeaza sa „reformeze” sistemul electoral si sa arunce in lagare de concentrare pe sustinatorii FIDESZULUI.

  E clar ca oligarhia UE e disperata si nu-i pasa nici de poporul Ungariei nici de vecinii ei si prefera un nou Szalaszi care sa inece Ungaria si pe vecini intr-o baie de sange de cat sa aiba pe Orban care o sfideaza prin refuzul de a primi migranti musulmani si prin inchiderea fabricii de diplome care este CEU a lui Soros.

  Aceste doua puncte supara UE si pe frau Merkel, nu posibila simpatie a lui Orban fata de Putin.

 2. @Stefan

  Vă dau perfectă dreptate. Dar articolul nu e scris de nemți, ci de români, iar pe noi ne cam supără simpatia orbano-putinească.

  …deși dacă stau mai bine să mă gândesc, chiar e posibil ca pe nemți să-i deranjeze sincer prietenia asta ruso-ungară și să nu fie doar un simplu pretext ! Motivul ? Poate nemții ar vrea să dețină monopol și pe prietenia cu rușii, ca-n bancul cu statul care pedepsește hoția pentru că nu suferă concurența.

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.