Whoopi Goldberg, nu, comunismul nu e o idee bună, nici măcar pe hîrtie!

  1

  Cînd auzi pe cineva spunînd despre comunism că este “un concept extraordinar, o idee minunată pe hîrtie, etc,” știi că ai de aface cu un novice într-ale politicii. Cineva care face o declarație atît de ridicolă, în lumina dovezilor insurmontabile, este fie ignorant sau fie nu ia în considerare realitatea de dragul ideilor lui, atitudine ceea ce se numește, în esența, liberalism.

  Comunismul se împotrivește în totalitate naturii umane. Oamenii nu se pot realiza în cadul unor restricții arbitrare. Comunismul este într-adevăr un concept; un concept al solidarității în mizerie. Liberalii nu fac decît să cosmetizeze limbajul chemînd pentru solidaritate în sacrificiu. În orice caz, aduce omul într-un stadiu inferior al existenței prin forța unei idei extrem de greșite, care, odată înlăturară, va face ca oamenii să acționeze natural. Adica să producă, schimbe, să gîndească liber și să răspundă provocărilor care fac din inovație și prosperitate lucruri firești.

  Să pretinzi despre comunism că este o idee extraordinară pe hîrtie e ca și cum un inginer ar proiecta un pod care, odată construit, se prăbușește. Inginerul cu siguranță nu va pretinde că proiectul lui era corect pe hîrtie. Va trebui să recunoască, ideea lui a fost greșită din primul moment, atît pe hîrtie cît și prin modul în a fost aplicat.

  […]

  În 1920 Ludwig von Mises spunea că, deoarece comunismul cere eliminarea piețelor libere, planificatorii centrali vor orbecăi în timpul planificării producției. “Fiecare pas cu care ne îndepărtăm de proprietatea privată a mijloacelor de producție și a folosirii banilor, ne îndepărtăm de o economie rațională.”

  […]

  Comunismul a fost un eșec din momentul în care a fost prima pară schițat. A devenit o mare nefericire pentru cei forțați să îl trăiască din primul moment în care a fost pus în aplicare.

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email

  1 COMENTARIU

  1. Vladimir Bukovsky, despre comunismul ca “idee extraordinara dar pros aplicata”: URSS a incercat deja totul!
   “socialismul/comunismul sint idei gresite sortite esecului pentru ca se impotrivesc naturii umane”

   – Socialism is a Doomed Utopia of the Elites

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here