Artistul olandez Wouter Mijland, care locuieşte de 4 ani în Dresden, Germania, lucrează la un monument pentru comemorarea talibanilor căzuţi în războiul din Afganistan. Într-un interviu publicat pe blogul său, Wouter Mijland spune: “o nouă cultură războinică germană, cu memoriale şi documentare entuziaste în care reporterii însoşesc soldaţii care vînează talibani… este înfricosătoare şi greşită.”

Ameninţarea islamică este “un produs al propagandei occidentale”

“Nu cred în aşa numita marea şi periculoasa mişcare islamică şi cred că acest punct de vedere este înfricoşător şi polarizant.”

Sculptura lui, înaltă de 2 metri, reprezintă o canistră de benzină cu o inimă în mijloc, şi urma să fie dezvelită pe 11 septembrie anul acesta, la Berlin, în timp ce la NY sînt comemorate victimele atentatului de acum 10 ani.

Sursă germană: bild.de
Sursă engleză: Tundra Tabloid

P.S.

Avem şi noi un astfel de artist idiot util:


twitter

Se numeşte Florin Flueraş, face apologia vandalilor de la Londra, şi aţi ghicit, scrie la Criticatac.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 
Print Friendly, PDF & Email

4 COMENTARII

  1. Un alt idiot util… Ma intreb de ce nu s-a mutat în “raiul” din Afganistanul condus de talibani, dacă tot ridică un monument pentru talibanii ucişi.

  2. Atata timp cat nu e finantat de la buget, si nu e amplasat pe domeniul public, monumentul respectiv nu este altceva decat o declaratie de prost gust, si un motiv ca artistul sa fie injurat si marginalizat de toata lumea cu capul pe umeri. Avand in vedere ca primele doua conditii e putin probabil sa se respecte, datorita obsesiei statului de a finanta si gazdiu absolut orice fel de manifestare “culturala”, aceasta “opera de arta” va deveni nu numai un act de siluire estetica, ci o noua agresiune la adresa avutului cetatenilor. In acest caz, mi se pare perfect legitima vandalizarea “monumentului” si asigurarea unui dus sanatos de saliva “artistului”. Pentru ca resursele sa nu fie risipite, iar toleranta rasiala sa fie promovata, propun ca de prima actiune sa se ocupe un grup de conclocuitori cu experienta in valorificarea metalelor neferoase. Sotiile lor pot participa la cea de-a doua, donand eventual si cateva jeturi de lapte matern, dupa traditia incetatenita 😉

  3. colegii de suferinta ai lui Mijland si Flueras au organizat pe 11 sep festivitatile “USA terror state” in fata ambasadei americane din Londra:

    “do not get fulled by your politicians, this is not about security, its about a was against al-islam”

    “Islam is spreading in Europe and America and we are wining the war ideologically, mentally, economically…”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here