“Păcat că Hitler nu i-a omorât pe toţi”

  4

  Afirmaţia din titlu nu a fost făcută de un arab. Nu, ea aparţine unei românce măritate cu un “palestinian”, proaspăt revenită din Făşia Gază în ţară, pe banii noştri, şi imediat invitată la televizor în calitatea ei de martor român al evenimentelor care se desfăşoară în sudul Israelului. Cu ce alte panseuri a mai încântat naţiunea română, aflăm de pe blogul amicului nostru, Dan Şelaru:

  Aseară, bântuind pe canalele tv româneşti, am avut parte pe N24 de o emisiune, între 18.00 şi 19.00, moderată de un personaj pe nume Anton Caragea.

  Invitatul principal era doamna Alina …, persoană repatriată vineri din Fâşia Gaza. Dacă vineri, la revenirea ei în ţară, sentimentele mele erau de sinceră compasiune azi nu mai stau deloc la fel. Mai erau alţi doi cetăţeni de origine arabă invitaţi.

  Am intrat pe replica “Am plecat de aici de rău!”, dacă România este mai rea decât Fâşia Gaza nu înţeleg de ce persoana s-a întors.

  S-a continuat cu “De ce cadavrele soldaţilor români morţi în Afghanistan sunt aduse pe banii Statului şi cetăţenii români din Fâşie nu sunt repatriaţi tot pe banii Statului?”. Îndrăznesc să spun că primii reprezintă Statul într-o misiune oficială iar ceilalţi sunt cetăţeni aflaţi într-o situaţie pe care au ales-o ei, nu a fost impusă.

  S-a continuat, necomentabil, cu “Păcat că Hitler nu i-a omorât pe toţi.”, referitor la evrei, aici Anton Caragea a intervenit şi a spus că n-avem voie să spunem aşa ceva pe post, nu că afirmaţia e extremistă.

  “Hamas nu e o organizaţie teroristă, Hamas apără poporul, Ştefan cel Mare era terorist?” o comparaţie plină de substanţă.

  “Palestinienii o să lupte până la ultimul om.”

  “Fetele românce din Gaza nu au acte, să renunţe Statul la birocraţie şi reguli şi să le scoată de acolo.” Războiul merge înainte, Statul să lase prostiile astea de legi şi să facă ce vrem noi.

  Pot înţelege că persoana în cauză este traumatizată de un război crâncen şi face afirmaţii elucubrante.

  Ce nu înţeleg este cum apare pe post într-o emisiune total neechilibrată, de “înfierare”, cu un moderator care acceptă orice prostie, ba, mai mult, susţine orice prostie.

  N24 nu este un caz izolat, Vadim Tudor, madam Buruiană, Victor Ciorbea, Codrin Ştefănescu, Stan cu laptop-ul şi mulţi alţii sunt abonaţii apariţiilor elucubrante şi ilogice pe posturile de “informare”. Scuze pentru Mircea Badea şi Gigi Becali pentru omisiune.

  Toate aceste posturi uită informarea în favoarea unui circ sinistru în care opinii total lipsite de logică, violente, rasiste, care incită la ură sunt prezentate ca opinii normale, în general necenzurate de moderatori, câteodată chiar susţinute.

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email

  4 COMENTARII

  1. Nu gasesc o inregistrare cu acest interviu. In schimb, am gasit un interviu cu Alina realizat (se pare la Otopeni) de o reporterita de la Realitatea tv.


   REALITATEA.NET – Cei 20 de cetăţeni români evacuaţi joi din Fâşia Gaza s-au întors în ţară

   Anton Caragea este un istoric, scriitor, expert în relaţii internaţionale şi jurnalist român, profesor universitar la Universitatea Spiru Haret.[1] Este directorul Institutului de Relaţii Internaţionale şi Ştiinţe Politice al Academiei Române.

   Wikipedia

  2. Razboiul din Gaza – razboiul minciunilor

   Sambata 10 ianuarie, la emisiunea N24 Meridian de la ora 18, va fi discutata o tema incendiara: Razboiul din Gaza, razboiul minciunilor. Conflictul din Gaza a dat nastere la 9 minciuni care au intoxicat presa mondiala, dar si mass media din Romania. Care este adevarul despre cel mai mediatizat conflict al timpului nostru ? Imagini incendiare din Gaza, legaturi directe si analize pertinente, totul intr-o ora dedicata adevarului la N24, alaturi de profesorul Anton Caragea si invitatii sai, printre care enumeram pe doctor Abu Al Ola-presedinte Fundatia Taiba, imam Demirel Gemaledin, reprezentanti ai comunitatii palestiniene din Gaza. O ora de adevar impotriva a doua saptamani de minciuna numai la N24 Meridian.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here