Masini incendiate de revelionÎn noaptea revelionului de acum un an, pe tot teritoriul Franţei au fost incendiate 1.147 de maşini. Acea noapte fost descrisă de autorităţi drept una de “calm relativ”. Pentru menţinerea “calmului” pe teritoriul Franţei acum un an au fost mobilizaţi 35.000 de poliţişti şi s-au făcut 288 de arestări.

În noaptea revelionului 2009-2010 noi culmi de “calm relativ” au fost atinse, un nou record de coeziune socială a fost atins. Au fost incendiate doar 1.137 de maşini, cu 10 mai puţin ca anul trecut, asta mulţumită celor 45.000 de poliţişti mobilizaţi şi a celor 549 de arestări.

Cincinalul la “calm relativ” a fost bineînţeles depăşit de autorităţile franceze prin faptul că, spre deosebire de anul trecut, nu au existat confruntări directe cu poliţia iar “puţinele conflicte care au avut totuşi loc, au fost aduse imediat sub control”.

Reuters: Hundreds of cars torched in France at New Year

Ceea ce nu spune articolul Reuters, fapt cunoscut dar ingnorat (poate dispare), este că piromanii numiţi neutru “youths”, sînt tinerii imigranţi musulmani. În Franţa aceştia incendiază maşini pe toată perioada anului, dar de revelion numărul incidentelor este mult mai mare.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 
Print Friendly, PDF & Email

9 COMENTARII

 1. In Franta nu numai tinerii musulmani dau foc la masini, miscarile de extrema stanga fac acelasi lucru. De fapt moda in sine dateaza daca nu mai insel de la 1968.

 2. Europenii nu vor sa se trezeasca.
  Semnalele de pana acum ar fi trebuit sa fie arhisuficiente.
  In schimb, dintr-o idioata corectitudine politica si bazati pe ideologii la fel de idioate provenite din propriul trecut fanatic, europenii “buni la suflet” combat tocmai pe cei care se lupta din greu impotriva agresivitatii islamului radical sau pe cei care resping cu curaj incercarile lumii islamice de a-i lichida, respectiv SUA si Israelul.
  A nu se uita ca americanii, detestati cu atata “superioritate europeana”, au salvat in secolul trecut de doua ori Europa oportunista si ipocrita de la prabusire, iar Israelul detestat cel putin tot atata, atrage prin pozitia sa geopolitica de la portile Europei o buna parte din energiile islamului agresiv care altfel s-ar revarsa asupra ei cu mai multa forta.

 3. Europenii se vor trezi la un moment dat, problema e ca s-ar putea ca atunci sa fie prea tarziu pentru a mai apela la o solutie ce va evita varsarea de sange. Impresia mea e a aceea ca apostolii corectitudinii politice pregatesc, intentionat sau nu, un masacru de proportii continentale.

 4. s-o subestimez? este pervertirea logicii bunului-simt. la tot pasul. cum as putea-o subestima?
  era vorba de o anume retorica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here