Aseară am fost cu George în Piața Universității ca să simțim pulsul “revoluției”. Nu am simțit nimic. La revoluție se rîdea și se făceau glume între un “moarte DictaChiorului!”, un “ieși afară javră ordinară!” și un “cine nu sare, cine nu sare, ori este gabor, ori e prost de moare!”

Sub dictatura “regimului” lui Băsescu, cel despre care Petre Roman încerca aseară să ne convingă pe Antena3 că este mai “arogant” decît tirania criminală a lui Ceașescu (Petre Roman: “in regimul Ceausescu lucrurile nu erau ca in regimul Basescu. Atita aroganta nu exista, asa o atitudine nu exista atunci”), oamenii nu vor să iasă în stradă din proprie inițiativă. Preferă să-și petreacă timpul în mall-uri, îa crîșme, sau în fața plasmelor.

Piața Universității e un spațiu în care cacofonia mesajelor predomină. Se scandează împotriva lui Băsescu, dar și pentru legalizarea marijuanei, pentru desființarea partidelor politice, pentru “democrația reală”, împotriva “sclaviei salariale”, a taxei auto, pentru pensii și salarii mai mari, sau pentru “Pămîntul Daco-Românesc”…

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 
Print Friendly, PDF & Email

4 COMENTARII

 1. Majoritatea, naivii ii spun minoritate, si platforma ei program. Super tare! Felicitari pentru reportajele de la fata locului!

 2. Democratie originala romaneasca:
  Sa-i numesti pe opozanti: golani, drogati si agenti ai puterilor straine.
  Sa practici cenzura asupra mijloacelor de informare, pentru ca revendicarile opozantilor sa nu fie aflate de catre restul cetatenilor.
  Sa mobilizezi partizanii puterii pentru a pune capat prin violenta manifestarilor pasnice ale opozitiei.
  Sa ocupi si sa distrugi sediile partidelor de opozitie, ale ziarelor contestatare, sa-i vanezi pe liderii opozitiei si sa le jefuiesti casele, sa interzici aparitia presei independente.
  Sa molestezi lideri ai miscarilor de protest si sa-i abandonezi in stare grava pe malurile Dambovitei, in fantana din Piata Universitatii sau pe bulevardele Bucurestiului.
  Sa permiti ca zeci de oameni sa fie linsati in fata sediului guvernului si sa le ingropi cadavrele intr-un cimitir de la periferie.
  Sa permiti ca mii de oameni sa fie maltratati, retinuti, legati cu franghii sau cu sarma, incarcati in masini si transportati in unitati militare, unde odata ajunsi sa fie “spalati” cu furtunuri de apa, inainte de a fi dusi in fata zecilor de procurori, ale caror birouri din curtile unitatilor militare erau niste simple mese de lemn.
  Sa nu-i pedepsesti pe criminali, ci dimpotriva, sa le adresezi multumiri.

  Dictatura originala romanesca:
  Sa nu faci nimic din toate acestea.

 3. “Revolutia” de acum nu are nici o legatura cu Revolutia din Decembrie. O mana de oameni dintre care se detaseaza revolutionarii capusa (o grava imoralitate acest parazitism a unor oameni normali), pensionari militari cu pensii nemeritate sfidand orice reguli de bun simt si de justitie sociala ( se impun in continuare legi care sa “taie” pensiile securistilor si tortionarilor regimului comunist), sindicalisti milionari speriati de perspectiva unei asteptate trageri la raspundere.
  Aceasta “adunatura” pestrita este completata de politruci PSD si PNL, vajnici apartinatori ai unor partide corupte si imorale cu agende anticrestine si impotriva familiei traditonale, agende prestabilite de cele doua mari familii politice europene care s-au detasat in promovarea cu agresivitate a unor legi antifamilie si prohomosexualitate: socialistii si liberalii europeni.
  Se mai regasesc in aceasta adunatura tineri din miscarea Occupy Bucharest (alta miscare nociva pentru societatea traditionala), oameni din Partidul lui Dan Diaconscu (sinistra formatiune generata de o televiziune-OTV- la fel de sinistra si imorala), precum si indivizi de teapa lui Remus Cernea (anticrestini declarati la fel de agresivi si imbecili ca omologii lor din tarile occidentale).
  Si intr-un “colt” stau stingheri cativa oameni de buna credinta exasperati pe buna dreptate de coruptia endemica din tara. Din pacate o categorie “nevinovata ” care se muleaza perfect pe conceptul de “idioti utili”, o categorie de care stanga anticrestina s-a folosit mereu in distrugerea civilizatiei crestine (in cazul nostru folositi in scopul clar de a bloca atat de necesarele reforme-reforme, de altfel timid promovate, dar chiar si asa teribil de deranjante pentru parintii fondatori ai statului mafiot de la noi). A te ralia neconditionat unei miscari care agita sloganuri generoase fara a face un minim efort de a citi intr-o “cheie” corecta adevaratele obiective reprezinta o grava carenta morala.
  Pentru “cine are ochi de vazut si urechi de auzit” scopul acestei miscari este foarte bine conturat.
  P.S. Intr-o democratie, chiar si imperfecta, o revolutie nu poate sa duca in final decat la un stat totalitar. La noi, avand in vedere ca suntem totusi in tara lui Caragiale, aceasta “revolutie” n-ar avea consecinte asa de dramatice. Ne-ar intoarce doar la “democratia” originala a tovarasului Iliescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here