Roger Scruton la București

  7

  Săptămâna trecută, în cadrul unei conferinţe organizate de Institutului de Studii Populare, în Bucureşti, profesorul Roger Scruton, a ţinut o prelegere pe tema “The Challenges Facing the Centre-Right in Europe”. La conferinţă au mai participat Vladimir Tismăneanu, Valeriu Stoica, Horia-Roman Patapievici, Mihail Neamțu și Ioan Stanomir.

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email
  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentGeorge Scarlat: Ofensiva mondiala a comunismului
  Articolul următorBowing to The King
  Cosmin Cărbunaru
  Am trăit, un timp, într-un regim politic ce reducea o persoană la o simplă piesă în mâna statului. Apoi, am avut de îndurat o perioadă moștenirea instituțională a acestui regim. Acum, observ că într-un fel sau altul se militează pentru același lucru dar sub altă formă. Ca să putem să ne bucurăm de ”Societatea deschisă”, trebuie să cunoaștem și să fim atenți la ”dușmanii săi”. Am absolvit științele politice, în București. Acum doresc să cunosc mai bine Europa Centrală si de Est. "God's Playground" , așa cum a fost numită Polonia de Norman Davies, se poate caracteriza toată această zonă, unde se pot întâlni, ușor, dorințe de libertate cât și întruchipări ale ”banalității răului”. În același timp sunt pasionat de istoria ideilor și ideologii politice.

  7 COMENTARII

  1. roger scuton: “vestul si restul. globalizarea si amenintarea terorista”, Ed Humanitas, 2004.
   Exceptionala carte!

  2. Felicitari pentru hit/ul SEX PISTOLS.
   “Anarchy in the UK” este cea mai potrivita piesa pentru summitul de la Londra!

  3. @Imperialistu’: abia astept fragmentul pregatit de tine. Intre timp, o voi reciti pentru a intra “in atmosfera”!

  4. Nu am citit Vestul & Restul, in schimb am inceput de vreo saptamina sa citesc varianta lui Scruton despre filozofia moderna (a short history of modern philosophy – de la Descartes la Wittgenstein). Merge mai greu, nu pentru ca ar fi prea greoaie, dar conform bunului meu obicei ma ocup de trei carti simultan. Am descoperit ieri doua eseuri (unul de Scruton, celalalt de Kimbal) despre arta contemporana si printre picaturi o sa incep sa le traduc. Si uite asa trece timpul 🙂

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here