Simon Ostrovsky de la Vice News a realizat un reportaj video în care demonstrează prezența soldaților armatei ruse în Ucraina, prin intermediul fotografiilor publicate de soldați pe rețeaua de socializare VKontakte (vk.com).

“Guvernul rus încearcă să descrie războiul din Ucraina ca un război civil dintre ucrainenii buni, care vor să se alăture Rusiei, și ucrainenii naționaliști care nu vor. Dar realitatea este că acest conflict este alimentat artificial nu doar cu arme, dar și cu trupe trimise de Moscova în încercarea de a preveni intrarea Ucrainei în lumea occidentală. Iar soldații ruși sunt cei care publică dovezi pentru acest lucru.” — Simon Ostrovsky, Vice News.

Simon Ostrovsky

simon ostrovsky

Bezymyannyj3[1]

10358340_629598170449712_1291913592_n[1]

Moscova a anulat viza jurnalistului care a demonstrat prezenţa militarilor ruşi în Donbas (Paginaderusia.ro)

simon ostrovsky ucraina

“Rusia a anulat viza de lucru pentru corespondentul VICE News – Simon Ostrovsky, a anuntat jurnalistul pe contul sau de pe Twitter, prezentand si scrisoarea primita de la reprezentantul serviciului de presă al Ministerului rus de Externe.

Simon Ostrovsky acopera conflictul armat din estul Ucrainei chiar de la început. Ultimul său proiect jurnalistic a fost expunerea prezenței militare ruse în Ucraina, în cadrul materialului „Selfie Soldiers”.

În reportajul sau, jurnalistul reface drumul unuia dintre soldați ruși în Ucraina, pe baza fotografiilor pe care acesta le-a postat pe rețeaua socială „VKontakte”.

„Motivele pentru care nu vi se acorda viza va vor fi comunicate mai târziu”, – citează jurnalistul mesajul Ministerul rus de Externe.

„Rusia anulează vizele pentru jurnaliștii ziarelor de pe Internet, jurnaliștilor independenți și celor de investigatie. Între timp, „Russia Today” are birouri peste tot in Statele Unite „, – a spus Ostrovsky.

„Jurnaliștii care au probleme cu acreditarea, trebuie să înceapă să vorbească despre asta. Guvernul rus profita de tăcerea noastră „, – a adăugat jurnalistul.”

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 
Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here