“1,2 milioane de ucraineni au fost deportați în Rusia”: Protest la Ambasada Rusiei, sâmbătă 4 iunie, ora 18:00, organizat de Asociația 21 Decembrie 1989

0

Sâmbătă, pe 4 iunie, în a 101-a zi de atrocități comise la scară largă în Ucraina de hoardele Kremlinului, Asociația 21 Decembrie 1989 organizează, începând cu ora 18, un nou protest autorizat în fața Ambasadei Federației Ruse la București. 

În cele 101 zile de război, Asociația ’21 Decembrie 1989′ a organizat 13 proteste în fața Ambasadei Federației Ruse la București, la care au participat și sute de mame ucrainene refugiate alături de copii lor, unii dintre aceștia fiind născuți în România în această perioadă.

Puși cu botul pe labe în prima fază a războiului de eroica rezistență ucraineană, invadatorii ruși s-au retras și regrupat pentru a demara o ofensivă acerbă în estul Ucrainei, unde dețineau deja în mod parțial controlul.

Din 24 februarie, când genocidarul Putin a ordonat invazia la scară largă asupra Ucrainei, până în data de 2 iunie, 261 de copii au fost uciși și 460 au fost răniți.

Mai mult, peste 1,2 milioane de ucraineni au fost deportați în Rusia, inclusiv peste 200.000 de copii. Cu privire la acești copii, Kremlinul pregătește o amplă operațiune de reeducare pentru a-i face să se identifice drept ruși, nu ucraineni.

Pe parcursul acțiunii de protest, ambasadorul Rusiei la București va avea parte de o „surpriză” din partea refugiatelor ucrainene, ce va consta într-o performanță artistică la care vă invităm să asistați pentru a vedea despre ce e vorba.

Veniți să fim solidari în a apăra pacea și independența Ucrainei!

Adunarea publică se desfășoară sub sloganul “STOP PUTIN! STOP RUSSIA! STOP WAR!”, acțiune pentru care deja și-au anunțat susținerea și participarea Asociația Forumul Civic Românesc, Fundația ‘Ioan Bărbuș’, Asociația Foștilor Deținuți Politici din România și RePatriot, alături de vecinii noștri ucraineni refugiați în țara noastră.

De la începutul invaziei rusești în Ucraina, Asociația 21 Decembrie 1989 a organizat proteste pe 5 martie,  27 martie, 3 aprilie, 9 aprilie, 16 aprilie, 23 aprilie, 30 aprilie, 7 mai, 14 mai, 21 mai și 28 mai.

Imagini de la protestul de la Ambasada Rusiei de săptămâna trecută, 25 mai 2022.

Mai multe fotografii, aici

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 
Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here