Germania – prostituția este un Geschäft de 15 miliarde euro anual

0

Ziarul Telegraph a publicat un reportaj deosebit despre industria legală cu carne vie din Germania. Prezint un mic fragment în traducere, dar vă încurajez să citiți articolul în întregime. Este o lectură necesară pentru a înțelege consecințele legalizării prostituției. Ar trebui să fie o lectură obligatorie pentru toți politicienii români care doresc legalizarea prostituției în România.

În general se crede că Amsterdam este capitala prostituției din Europa, dar în Germania sunt mai multe prostituate pe cap de locuitor decât în orice altă țară de pe continent, chiar mai mult decât în Tailanda. Ultima numărătoare a fost de 400.000, servind 1.2 milioane clienți zilnic. Aceste cifre sunt vechi de zece ani, la puțin timp după ce Germania a legalizat comercializarea sexului în 2002. Doi ani mai târziu cifra de afaceri a prostituției ajunsese la 6 miliarde euro anual, aproape la fel cu Porsche și Adidas în acel an. Acum este estimată la 15 miliarde euro anual.

Ideea legii, aprobată de coaliția socialist-verde a cancelarului Gerhard Schröder, era de a recunoaște prostituția ca o meserie oarecare. Lucrătorilor sexuali li se oferea astfel posibilitatea de a încheia contracte de muncă, de a deschide litigii legate de obligațiile contractuale nesatisfăcute de angajatori, de a se înregistra în sistemul public de asigurări medicale, pensii și pentru alte beneficii de stat. Exploatarea prostituatelor a rămas în continuare ilegală, dar restul a intrat în deplină legalitate. Două femei politiciene și o proprietăreasă berlineză de bordel au fost fotografiate sărbătorind evenimentul ciocnind pahare de șampanie.

Lucrurile nu s-au petrecut conform planului. “Nimeni nu angajează prostituate în Germania”, spune Beretin. Niciuna din persoanele oficiale cu care am vorbit nu a auzit de vreo prostituată dând în judecată patronul pentru nerespectarea clauzelor salariale din contract. Și numai 44 de prostitutate s-au înrolat în sistemul de beneficii sociale.

Altceva s-a întâmplat. A avut loc deschiderea celui mai mare bordel din Europa – Pașa, o clădire de 12 etaje învelită în lumini de neon, în Koln. Sau puzderia de FKK, adică cluburi nudiste, unde bărbații pot petrece serile la sauna, bar, sau în dormitoare. Amatorii de chilipiruri pot încerca bordelurile cu tarif fix, care variază între 50-100 de euro și asigură sex nelimitat cu oricâte femei, pot alege între rulotele amplasate în zonele de odihnă de pe autostrăzi, sau pot intra în oricare din “cabinele de sex” de pe marginea străzilor (care arată ca niște grajduri și sunt cunoscute sub numele de “verrichtungsboxen” – “cabine unde se face treaba“).

SURSA   The Telegraph

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 
Print Friendly, PDF & Email
DISTRIBUIȚI
Articolul precedentReferendum în Croația privitor la instituția căsătoriei
Articolul următorA cincea coloana rusa in Romania | Petre Racanel : Omagiu eroilor sovietici!
Emil Borcean
În 1985 am absolvit facultatea de geologie din București. După trei ani de stagiatură la mina de cărbune din Anina, în Banat, am renunțat la geologie și am învățat să fiu programator software. Am plecat din România în 1990, toamna. Am trăit patru ani în Anglia, 19 ani în Canada și aproape doi ani în Germania. M-am întors nu demult în țară. În 2007 am creat blogul Patrupedbun.net, care în 2010 a fuzionat cu blogul Dreapta.net. Din această fuziune s-a născut ILD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here