Strada pe care se găsește Ambasada Rusiei la Washington va fi redenumită Boris Nemțov

0

Consiliul local al capitalei Stetelor Unite Washington D.C. intenționează să redenumească porțiunea de stradă din fața Ambasadei Ruse după numele lui Boris Nemțov,  politician reformist și critic acerb al lui Vladimir Putin, care a fost ucis prin împușcare lângă Kremlin, pe 27 februarie 2015, scrie site-ul Europei Libere în limba engleză.

Decizia luată marți 9 ianuarie 2017 prin vot unanim, a aprobat redenumirea “în regim de urgență”.

Autoritățile de la Washington mai au nevoie de aprobarea subcomitetului pe securitate al Camerei Reprezentanților. Ceremonia de instalare a unei plăci comemorative urmează aibă loc la aniversarea a trei ani de la uciderea lui Boris Nemțov.

Adresa zonei care conține Ambasada Rusă, consulatul și reședința ambasadorului va fi redenumita în Boris Nemțov Plaza Nr. 1. 

Radio Free Europe menționează că oficialitățile ruse au trimis declarații de protest omologilor americani, notează Radio Free Europe. Purtătorul de cuvând al Kremlinului, Dimitri Pekov a declarat pentru TASS că decizia vine într-un moment în care “relațiile bilaterale dintre cele două țări lasă mult de dorit”.

În cadrul unei audiențe publice din Washington, în decembrie, fiica lui Boris Nemțov, Zhanna Nemțova, a declarat că guvernul lui Vladimir Putin vrea să “eradicheze memoria” tatălui ei.

Mary Cheh, membru al consiliului local al capitalei SUA și unul dintre sponsorii inițiativei de lege care prevede redenumirea a spus că “există puține motive de îndoială asupra faptului că uciderea lui [Nețov] a fost motivată de opțiunile lui politice, de popularitatea și criticile deschise și frecvente ale acestuia la adresa guvernului rus”.

Cheh a mai spus că deși oficialitățile ruse au înlăturat în mai multe rânduri însemne din Rusia instalate în memoria lui Nemțov “guvernul rus nu va putea face asta aici”, în SUA.

SURSA   Europa Liberă

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 
Print Friendly, PDF & Email
Cititi si

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here