Taiwan și Cehia vor colabora în combaterea coronavirus

0

În urma cooperării cu Statele Unite și Uniunea Europeană, Taiwanul a întins o mână de ajutor Republicii Cehe, ca parte a luptei împotriva sale cu coronovirus COVID-19, care s-a întins pe tot globul, potrivit Academiei Sinica din Taipei, scrie site-ul Focus Taiwan.

Presa din Republica Cehă a relatat pe 23 martie că 80% din testele rapide de depistare a infecțiilor cu coronavirus sunt defecte și a decis să se bazeze în continuare pe teste de laborator convenționale.

Într-o postare pe Facebook, Academia Sinica a declarat că președintele instituției James Liao (廖俊智) și președintele Academiei Cehe de Științe Eva Zažímalová au discutat joi într-o conferință video despre cooperarea în lupta împotriva virusului.

În afară de potențialele colaborări bilaterale pentru dezvoltarea kiturilor de testare rapidă, Liao a spus că au discutat despre impactul pandemiei COVID-19 și schimbările pe care le-a pus în mișcare.

În timpul conferinței video, Zažímalová a lăudat cercetările remarcabile ale Taiwanului în domeniile conexe și și-a exprimat speranța că cele două țări pot colabora pentru combaterea bolii, potrivit Liao.

Zažímalová a mai spus că speră că odată ce kiturile de testare rapidă pentru COVID-19 vor fi dezvoltate de Taiwan, vor ajuta Cehia să-și protejeze mai bine cetățenii de virus.

Până la această oră, Taiwanul are 286 de persoane infectate cu coronavirus și două decese, conform John Hopkins Univeristy.

Cu 24 milioane de locuitori, Taiwanul este o țară dintre cele mai expuse față de epidemia coronavirus, prin apropierea geografică, etnic-culturală, și prin nenumăratele legături de rudenie ale cetățenilor săi cu China continentală, ceea ce face ca circulația persoanelor între cele două țări să fie masivă și intensă, scrie Anca Cernea într-un editorial publica pe ILD.

Experiența SARS a determinat autoritățile taiwaneze să creeze stocuri strategice de articole care ar fi utile în viitor, în cazul apariției unei epidemii asemănătoare din China. Și când acest scenariu s-a produs, au acționat imediat.

Pe măsură ce boala a luat proporții epidemice în China și în întreaga lume, Taiwan-ul a pus la punct 124 de protocoale de securitate pentru virus. A distribuit 6,5 milioane de măști în școli, precum și 84.000 de litri de dezinfectant pentru mâini și 25.000 de termometre frontale. A cerut ca în clădirile de birouri și ansamblurile rezidențiale, să fie controlați toți cei care intră pentru semne de febră și să se pună dezinfectante pentru mâini lângă ascensoare, scrie Anca Cernea.

SURSE  Focus Taiwan | ILD (1) ILD (2)

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 
Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here