Ioan T. Morar:

Perdeaua de fum ridicată de guvernanţii francezi pentru a abate atenţia de la starea economică (promisiunile electorale se întorc în chip de bumerang!) este legea căsătoriilor Gay, ca prim pas pentru adopţiile în cuplurile homosexuale. De ce avea nevoie Franţa chiar acum de această lege? Pentru că e una dintre puţinele promisiuni electorale care le-ar sta socialiştilor în putinţă. Sau care au crezut ei că le-ar sta în putinţă. pentru că după reacţiile francezilor normali, ieşiţi în stradă contra acestei legi, mi-e greu să cred că se va adopta prea curînd. Preţul de imagine (şi aşa şifonată) ar fi prea mare pentru Hollande şi ai lui. Reacţiile din stradă nu vin de la fundamentalişti religioşi (catolicii francezi sînt destul de light înatitudini, în general), ci de la oameni banali, normali, pe de o parte, şi de la formaţiuni politice care apără valorile, tradiţia, complexitatea fiinţei umane. Fraza din titlul acestei postări îi apaţine profesorului doctor Pierre Lévy-Soussan, psiholog şi psihiatru, specialist în adopţii. Cardinalul Philippe Barbarin, o figură luminoasă, deschisă a bisericii catolice franceze a spus la o emisiue de radio: “După asta vor să legalizeze cupluri de trei sau de patru. Iar apoi, într-o zi, poate că şi interdicţia incestului va cădea” .

[…]

Citiți tot articolul pe blogul lui Ioan T. Morar.

O altă propunere a socialiștilor francezi din sepctembrie e interzicerea cuvintelor “mamă” și “tată” în documentele oficiale. Conform propunerii de lege, “căsătoria este o uniunune între doi oameni, de sex (gender) diferit sau avînd același sex”. Aceste legi sînt o consecință firească a relativismului dus la extrem, termenul “gender” a fost inventat pentru a susține dogma postmodernă conform căreia sexul unei persoane este un construct social, și nimic mai mult. Sîntem fete sau băieți, femei sau bărbați, pentru că așa am fost confiționați să credem de educația primită în instituția retrogradă numită “familia tradițională”. Pentru progresiști este un semn de înapoiere și primitivism să spui că familia este uniunea dintre un bărbat și o femeie.

Profesorul doctor Pierre Lévy-Soussan nu greșește și nici nu exagerează cînd spune că “după asta vor să legalizeze cupluri de trei sau de patru. Iar apoi, într-o zi, poate că şi interdicţia incestului va cădea”.

În Olanda, primul “triplu” s-a căsători acum 7 ani, First Trio “Married” in The Netherlands, “o iubesc și pe Bianca și pe Mirjam, așa că mă căsătoresc cu ambele.” Așteptăm cu interes căsătoria cu un scaun? Sau o scăuniță, ca să nu discriminăm.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 
Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here