1 Mai în calendarul religios al regimurilor totalitare

  2

  NOTA REDACȚIEI:

  ILD mulțumește autorului, Cristi Țepeș, pentru permisiunea de a publica acest important documentar, cât se poate de incorect politic, despre 1 mai.

  Cunoscutul jurnalist de televiziune, un intelectual creștin cu o profundă înțelegere a naturii religioase a ideologiilor revoluționare, reușește, în cele câteva minute ale acestui film, nu numai să expună marile minciuni legate de „1 Mai – Ziua Internațională a Celor ce Muncesc”, ci și să schițeze genealogia acestor mituri și adevăratul scop al utilizării lor de către regimurile totalitare.

  Revedem imagini binecunoscute generației noastre, poveștile ridicole ale propagandei comuniste televizate de pe vremea lui Ceaușescu – ridicole, din perspectiva de astăzi, dar tragice pentru cei care trăiau aceste scene la vremea respectivă, dacă ne gândim la felul în care regimul comunist, cocoțat pe minciună, distrugere și crimă, își chinuia și umilea cetățenii, obligându-i, pe deasupra, să-i mai aducă și preaslăvire, în zilele stabilite drept „sărbători” de către calendarul religios comunist.

  Apoi ni se prezintă pe scurt adevărata istorie a celor întâmplate la 1 mai 1866 la Chicago, moment transformat, printr-o serie de minciuni suprapuse, în mit fondator, pretext pentru ritualurile celebrate cu mare pompă de către regimurile totalitare în această sărbătoare.

  Da, vorbim de regimurile totalitare de ambele feluri, nu numai de comuniști, ci și de frații lor gemeni din cel de-al III-lea Reich – Partidul Național-Socialist al Muncitorilor din Germania, NSDAP, partidul nazist, sărbătorea și el, cu mare spectacol, de 1 mai, tot „ziua muncitorilor”.
  Lucrul nu ar trebui să surprindă, dată fiind inspirația comună, de ordin religios, mai precis, satanistă, a celor două tipuri de orânduiri care au ucis în secolul XX atâtea zeci de milioane de oameni.

  1 mai nazism comunism

  Despre legătura lui Marx cu satanismul a scris Richard Wurmbrand, într-o carte extrem de importantă, pe care v-o recomandăm insistent celor care încă nu ați citit-o, intitulată „Marx și Satan”, disponibilă online în limba română – ca și în nenumărate alte limbi. Cercetările lui Richard Wurmbrand au fost confirmate și de alți autori care s-au ocupat de biografia lui Marx.

  În paralel, este documentată istoric și analizată de către diferiți autori, printre care Eric Voegelin, inspirația religioasă de tip ocultist, neo-păgân, adică tot satanistă, a nazismului. În mod deosebit, în poveștile „ariene” ale naziștilor, sărbătoarea Walpurgisnacht, „noaptea vrăjitoarelor” își avea semnificația sa – confirmată simbolic până și de sinuciderea lui Hitler în noaptea de 30 aprilie/1 mai 1945.

  Este vorba de faptul că atât comunismul cât și nazismul sunt fenomene de natură religioasă – așa cum au arătat autori ca Eric Voegelin și Alain Besançon. Comunismul și nazismul maimuțăresc drăcește creștinismul, respectiv iudaismul, imitându-le Sfintele Scripturi, sărbătorile, tradițiile, instituțiile, mesajul moral, profeții, sfinții, martirii – dar inversând semnificația tuturor acestor lucruri. Ambele tipuri de ideologie totalitară se trag dintr-un filon revoluționar mai vechi, în care își are un loc deosebit de important Iluminismul, cel care a inspirat Revoluția Franceză.

  Acesta este contextul în care trebuie înțeleasă funcția sărbătorii de 1 mai în regimurile totalitare: ea are, de fapt, în aceste sisteme, un caracter religios, cu ritualuri specifice, având loc primăvara, în preajma sărbătorii creștine și evreiești a Paștelui – pe care încerca să o înlocuiască, transformând-o în contrariul său; în locul celebrării Mântuirii, ca dar al lui Dumnezeu, oamenii, transformați în sclavi, erau scoși să se închine la idolii și la faraonii, stăpânii acestei lumi; acești stăpâni pretindeau că-i reprezintă pe muncitori, dar ei nu munciseră niciodată în viața lor și habar n-aveau ce-i aia munca.

  Filmul este și o invitație adresată cititorilor noștri, de a cerceta pe cont propriu aceste conexiuni, insuficient cunoscute de publicul larg, dar care permit o înțelegere mai profundă inclusiv a „războiului cultural” din zilele noastre – război care, privit în trei dimensiuni, nu este, până la urmă, altceva decât o formă contemporană a luptei dintre Bine și Rău.

  Print Friendly, PDF & Email

  2 COMENTARII

  1. piedone:

   Îmi amintesc cu nostalgie de vremea când eram pionier şi mă bucur că am retrăit acele momente cântând alături de Grupul Pionierilor din Sectorul 4. Stiu toate versurile :)PSPentru cei care cred ca sunt un nostalgic al comunismului: Această filmare reprezinta un scurt moment dintr-o emisiune înregistrată ieri în zona „grătare” din Parcul Lumea Copiilor. Sub genericul „Mituri Muzicale Românești, aceasta se va difuza pe 2 mai a.c., de Ziua Tineretului pe TVR1, începând cu orele 17.00. Am acceptat provocarea lansată de echipa TVR, tema emisiunii fiind modul în care era aniversată ziua de 1 mai înainte de 1989. Vă spun deschis, dacă mă încearcă vreo nostalgie, aceea este a copilăriei!

   Posted by Cristian Popescu Piedone on Tuesday, April 28, 2015

   Îmi amintesc cu nostalgie de vremea când eram pionier şi mă bucur că am retrăit acele momente cântând alături de Grupul Pionierilor din Sectorul 4. Stiu toate versurile
   ///
   Sub genericul „Mituri Muzicale Românești, aceasta se va difuza pe 2 mai a.c., de Ziua Tineretului pe TVR1, începând cu orele 17.00. Am acceptat provocarea lansată de echipa TVR, tema emisiunii fiind modul în care era aniversată ziua de 1 mai înainte de 1989.

   piedone spune ca nu e nostalgic dupa ceasca, ci dupa copilarie. dar ii sta bine si pare natural in atmosfera ceausista. pe de alta parte, imi povesteste un prieten ca la Sala Radio, daca nu ma insel, se organizeaza evenimente in care copii sunt invatat cantece pionieresti, fara nici un fel de critica, fara nici un fel de context, si de acolo copiii pleaca daca nu nostalgici dupa ceva ce nu au trait, cel putin derutati. iar parintii, unii dintre ei, furiosi.

  2. Azi titlul cantecului s-a modificat si suna asa ,, MULTUMIM DIN INIMA PSD ului ,,

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here