Chemaţi-l pe Sherlock Holmes

  1

  Statistici recente arată că numărul de atacuri homofobe din Amsterdam, cel mai gay friendly oraş din lume, este în creştere. Der Spiegel, autorităţile oraşului şi cercetătorii sociali din Olanda sînt puşi în faţa unui mister adînc.

  Odată cu creşterea atacurilor homofobe din metropola olandeză, autorităţile din Amsterdam au comandat un studiu care să determine de ce bărbaţii marocani îi au în vizor pe homosexualii oraşului.

  Inexplicabil. În Maroc nu se întîmplă aşa ceva, deci trebuie să fie ceva putred în Olanda. O alienare socială, o inadecvare, o injustiţie, ceva ignorat de societate (poate rasism sau xenofobie latente?) care îi provoacă pe bărbaţii marocani.

  Jumătate din infracţiuni au fost comise de bărbaţi de origine marocană şi cercetătorii cred că aceştia se simt stigmatizaţi de societate şi au reacţionat atacînd persoane pe care le-au considerat inferioare pe scara socială. O altă teorie în lucru este că atacatorii se zbat cu propria identitate sexuală.

  Stigmatizare, care va să zică. Şi în consecinţă ajung să se zbată. Iar din zbatere în zbatere ajung să înţeleagă de ce în Maroc nu aveau problemele din Amsterdam. În Maroc nu există homosexuali. Chiar aşa… bărbaţii marocani nu au dreptul să se simtă ca acasă?

  Amsterdam to Study Gay Bashers

  Print Friendly, PDF & Email
  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentUn reportaj care nu va fi televizat sau publicat în ziare
  Articolul următorUna pe zi de BBC – gloata însetată de sînge era "agreabilă"
  Emil Borcean
  În 1985 am absolvit facultatea de geologie din București. După trei ani de stagiatură la mina de cărbune din Anina, în Banat, am renunțat la geologie și am învățat să fiu programator software. Am plecat din România în 1990, toamna. Am trăit patru ani în Anglia, 19 ani în Canada și aproape doi ani în Germania. M-am întors nu demult în țară. În 2007 am creat blogul Patrupedbun.net, care în 2010 a fuzionat cu blogul Dreapta.net. Din această fuziune s-a născut ILD.

  1 COMENTARIU

  1. Tre’ sa fie la mijloc o combinatie de rasism olandez si xenofobie europeana ( 🙄 ), altfel nu poate fi explicat comportamentul imigrantilor inocenti veniti din Maroc. Ha, abia astept sa aud primele acuzatii de islamofobie. Vai de ala care va indrazni sa sugereze ca ar putea fi o legatura intre Religia Pacii™ si comportamentul „celor care se supun lui Dumnezeu” , fie ei si din Maroc…

   Cercetatorii nu pot fi rupti din paradigma oprimati-opresori. Educatia neomarxista isi spune cuvantul.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here