E în natura oricărui politican să dea vina pe administraţia anterioară pentru propriile neîmpliniri. La un moment dat însă, responsabilitatea administraţiei la putere nu mai beneficiază de acest paravan. Momentul definitiv al luării în primire şi al plătirii de poliţe sau dividene în plan mediatic nu mai poate fi aminat. Pentru administraţia Obama, acest moment se pare că a sosit pe la sfîrşitul lunii iunie, la aproximativ şase luni după asumarea frîielor executive. Un lucru trebuie evidenţiat: administraţia Obama a beneficiat pînă acum – şi va beneficia cel puţin în toamna lui 2010 – de spaţiul larg de manevră oferit de Congres şi Senat, unde partidul Democrat este majoritar şi crează pîrtie liberă iniţiativelor legislative ale preşedintelui.
În cele şase luni de la inaugurare, administraţia Obama a preluat sub control două treimi din industria auto, trage sforile în industria financiară – bănci şi mari firme de investiţie – şi încearcă să reorganizeze complet sănătatea şi energia prin aducerea acestora sub un control guvernamental fără precedent în istoria SUA.
Larry Kudlow de la National Review Online sumarizează cîteva tendinţe economice şi trage linia: în acest stil şi ritm, SUA riscă să se împotmolească în mediocritate.
Adaug: mediocritatea este tendinţa generală a actualei administraţii. Speranţă, schimbare, transparenţă, responsabilitate sînt doar scamatoriile demagogice prin care un preşedinte mediocru vrea să aducă o ţară excepţională la parametrii lui de înţelegere.
Sînt politicile guvernamentale actuale de vină pentru faptul că SUA pierde din competitivitate în cursa globală pentru capital, prosperitate şi creştere economică?
Revista Fortune anunţă faptul că numărul companiilor americane din top 500 mondial a atins cel mai scăzut nivel vreodată, în timp ce numărul de companii chineze a atins un nivel record. 37 de firme chineze se află în prezent în top 500 al celor mai bune companii din lume, inclusiv 9 intrări recente. Numărul firmelor americane a scăzut la 140, cel mai mic de cînd Fortune alcătuieşte acest clasament, din 1995. Nu e bine.
În prima jumătate a lui 2009, China a depăşit SUA la categoria de cel mai mare fabricant de automobile, vînzările din iunie depăşind cu 36.5% pe cele din iunie ’08. Chinezii au vîndut 6.1 milioane de maşini în prima jumătate a acestui an, depăşind SUA, care a vîndut numai 4.8 milioane.
China nu are nici impozit pe profit de investiţie (capital-gains tax). Are doar un impozit pe corporaţie, variind între 15 – 20%. SUA, în schimb, va creşte impozitul pe profit de investiţie la 20%. De asemenea, va creşte şi ratele de impozitare personală a celor cu cîştiguri mari.
De fapt, această majorare planificată a impozitului pe venit, plus suprataxa mult dezbătută din domeniul îngrijirilor medicale vor umfla pragul de vîrf al ratei de impozitare americane la 51%. De comparat cu media înregistrată în ţările din OECD, de doar 42%. Cînd aceste majorări de impozite vor fi aplicate, rata maximă de impozitare americană va fi mai mare decît cea a Franţei, Germaniei sau Italiei. Nu e bine.
De asemenea, impozitul american pe corporaţie, de 40%, este aproape cu 15% mai mare decît ratele de impozitare pe corporaţie din cele mai multe ţări europene.
Proporţia de cheltuieli guvernamentale s-a mărit enorm şi depăşeşte deja 40% din totalul de GDP (gross domestic product – produsul naţional brut) – incluzînd bailouturi, TARP, preluarea controlului de către guvern a numeroase industrii, ceea ce aduce aminte de vechile practici ale Vechii Europe. Într-o întorsătură ironică, Europa pare a se îndrepta către un model a la Ronald Reagan de impozitare-cheltuieli-reglementări-reduse, în timp ce SUA regresează către modelul socialist al Vechii Europe. E absurd.
Iată argumentul decisiv: faţă de aceeaşi lună a anului trecut, indicele Dow Jones al acţiunilor la bursă a scăzut cu 7%, în timp ce acţiunile companiilor chinezeşti au crescut cu 71%. Indexul mondial a crescut cu 4%. Valoarea la bursă a pieţelor în dezvoltare cunoaşte o creştere de 25%. Toţi ne întrec. Nimic din acestea nu este de bun augur.
Sîntem pe o cale greşită. De aceea, pieţele de capital nu mai votează cu Statele Unite.
49 Comments
Partizanu
10 July 2009OECD mai furnizeaza cateva date interesante. Ne aminteste ca in urma politicilor neo-liberale SUA a ajuns pe locul trei in lume dupa Mexic si Turcia in privinta numarului de oameni care castiga un salariu sub nivelul mediu pe economie -17%, fiind de asemenea pe locul trei si in clasamentul tarilor cu cea mai mare diferenta intre saraci si bogati : in medie, venitul celor mai bogati 10% dintre oameni este in tarile OCDE de 9 ori mai mare decat al celor 10% cei mai saraci, in SUA fiind de 16 ori mai mare.
Imperialistu'
10 July 2009Nu stiu ce statistici are OECD-ul, dar sunt sigur ca saracia are un inteles diferit in SUA comparativ cu Mexic si Turcia.
emil
10 July 2009Le ai pe invers Partizanu. Nu politicile „neo-liberale” impotmolesc SUA, ci etatismul socialist promovat de Obama si Democrati.
Statisticile pe care le dai sint fara valoare in lipsa unui context, vezi comentariul Imperialistului. Pe de alta parte, daca saracii mexicani o duc mai bine decit cei americani, de ce se bulucesc sa treaca granita ilegal in SUA? Ar trebui sa fie invers. Iar comparatia dintre veniturile celor mai bogati si ale celor mai saraci e o marota a socialistilor obsedati de „egalitate”: egalitate prin nivelare la un nivel de mediocritate comuna. Cam ce urmareste si Obama.
neinfectat de comunism
10 July 2009emil are dreptate…cand vom scapa de molima asta numita socialism?
Riddick
10 July 2009E groasa rau de tot…
Headed to National-Socialism
Taibbi’s Scream: Stop the Political System That Has Let Goldman Sachs Fleece Us for 90 Years
PJB: It can’t happen here
Everyone involved with the Flight 93 Memorial knows that the Crescent of Embrace points to Mecca
Ultimul link este dovada clara ca se submineaza USA din interior!
Imperialistu'
10 July 2009Neinfectat de comunism > Niciodata. Socialismul s-a insinuat prea mult in lume, nu mai poate fi eliminat. Tot ce mai putem spera e sa nu puna stapanire pe tot si sa ne mai lase un oarecare spatiu de manevra.
Riddick > Mai degraba, ultimul link e dovada clara ca Statele Unite sunt atat de politically correct, incat is gata sa faca orice pentru a fi pe placul diverselor minoritati oprimate de acel ingrozitor „white christian heterosexual male”.
dr. jones
10 July 2009sau cu toate panzele jos.
imi aduc aminte acum cateva luni cand dow jones a avut o crestere usoara cum tipa toata lumea si o denumea ( acea crestere fragila) cu majuscule ” factorul obama”.
ei bine: debea acum incep sa se vada beneficiile factorului obama.
si este doar inceputul.
cand cap and trade va lovi america, va incepe sfarsitul.
costin
10 July 2009taking his mind off from all that hard work
Imperialistu'
10 July 2009Ma, in primul rand, Obamessiah nu se uita la fundul domnisoarei din poza. In al doilea rand, chiar nu vad marea scofala in cazul in care chiar se uita, ceea ce repet nu e cazul, cauta inregistrarea video.
Tabloidizatule.
Turnofftheglory
10 July 2009Daca ii plac poponetele jos palaria, dar e de fapt ica o ridicare in cultul marelui Obama.
De fapt vine, vine o Sotomayor.
Imperialistu'
10 July 2009Nu, domnule, e doar inca o manifestare a cretinismului media. Ce nu pricep eu e de ce colegul Costin incurajeaza genul asta de practici. ????
costin
10 July 2009da ma, am vaz clipul, stiu ca nu e asa de clar ca chiar se uita la poponetul fetii, dar nu mai lua si tu totul asa de in serios.
dr. jones
10 July 2009Mass. police unions ask Obama for apology
cand rasismul da fata cu realitatea.
foarte misto povestea – cu atat mai mult cu cat, politisti afro-americani – iau apararea politistului care a facut teribila arestare ce l’a facut pe O sa declare ca a fost o „prostie”.
isi va cere scuze?
By BOB SALSBERG, Associated Press Writer Bob Salsberg, Associated Press Writer – 10 mins ago
CAMBRIDGE, Mass. – A black police officer who was at Henry Louis Gates Jr.’s home when the black Harvard scholar was arrested says he fully supports how his white fellow officer handled the situation.
Sgt. Leon Lashley says Gates was probably tired and surprised when Sgt. James Crowley demanded identification from him as officers investigated a report of a burglary. Lashley says Gates’ reaction to Crowley was „a little bit stranger than it should have been.”
Asked if Gates should have been arrested, Lashley said supported Crowley „100 percent.”
Gates has said he was the victim of racial profiling.
President Barack Obama says the officers „acted stupidly.” Lashley called Obama’s remark „unfortunate” and said he should be allowed to take it back.
THIS IS A BREAKING NEWS UPDATE. Check back soon for further information. AP’s earlier story is below
Black officer at scholar’s home supports arrest
cinste lor!
asta inseamna integritate!
de citit si Racialist outrage and embarrassment in Cambridge.
si bineinteles ca trebuie acordata atentia potrivita si cum trateaza media subiectul:
Scholar Says Arrest Will Lead Him To Explore Race in Criminal Justice
Imperialistu'
10 July 2009Cu observatia ca Ford nu a primit nici un ban, doar GM si Chrysler.
Francesco
10 July 2009@dr. Jones,
O sa ma ocup un pic de povestea cu H.L.Gates si „stupizenia politiei” cum a numit-o Obama. Poate chiar de astazi.
Suntem interesati de fotografii, iar cea mai sigura filiera este prin emil.
dr. jones
10 July 2009merci Francesco. e mare tevatura in jurul acestui subiect.
Si, cum era de asteptat:
The president, however, did not disavow the entirety of his comments on Gates’s arrest. Though he massaged some of his specific word choices, Obama stuck by the core of his reaction to the incident in Cambridge, saying he still believes „that there was an overreaction in pulling Professor Gates out of his home, to the station.”
And neither Obama nor his press secretary went so far as to issue a direct and literal apology. Pressed as to whether the president was apologizing for his comments, Gibbs was evasive: „If the president doesn’t want to characterize it in a conversation he’s having with you all, I’m not going to get ahead of him.”
Read more: http://www.politico.com/news/s…..z0KYMnjwRO
dr. jones
10 July 2009cum bine i-a denumit cineva: nostalgicii rasismului.
dr. jones
10 July 2009ma uit la campania pentru „reforma” socialista a sanatatii sustinuta de Mr. Obama in Morth Carolina si Virginia si nu imi vine sa cred cum lumea nu realizeaza cat de rau sistemul socialist poate sa fie.
oamenii astia nu au auzit de spaga, nu au auzit de cozi, nu au auzit de coruptie pornind de la cel mai mic la cel nivel ajungand la cel mai inalt nivel.
au coruptie – e adevarat insa au si FBI.
nu e sistemul perfect insa e cel mai bun sistem care functioneaza – si ei vor sa schimbe asta.
e ca si cum nu vor sa accepte ce se intampla in canada, europa, cuba, north koreea, venezuela.
daca N.C. a mai avut cateva intrebari la obiect – ei bine, Virginia ii canta in struna.
MSM le’a intunecat mintile cu sistemul socialist.
le arata stiri despre europa si canada si cuba si north koreea – uitand sa specifice ca pentru a vedea un dctor trebuie sa stai la coada o gramada, ca trebuie sa dai spaga, ca daca vrei sa fi tratat cu respect si operativitate – iti trebuie sa te duci la o clinica privata.
intr-un fel ii inteleg pe oamenii astia care cad in capcana fagaduintei. ei nu au fost acolo, eu insa da!
stiu sistemul.
ei nu il stiu – si nici macar nu isi imagineaza cat e de prost.
ei cred sau spera ca vor obtine acelesi servicii pe care le au acum in cazul unui sistem socialist de sanatate.
poate au nevoie de lectia socialista pentru a se trezi la realitate.
dr. jones
10 July 2009pe de alta parte ii avem pe „jake”-i care nu se vor trezi niciodata la realitate.
si asta pentru ca sunt prea indoctrinati sa priceapa ce se intampla.]
sa vedem despre ce e vorba:
companiile particulare vor trebui sa plateasca 8% pentru fiecare salariat sa ii acopere o asigurare de sanatate socialista care nu va acoperi nimic.
bun. deci platesti cele opt procente.
dar daca vrei servicii de calitate – va trebui sa mai platesti separat o alta asigurare de sanatate unde doctorii ( contra cost, evident) te vor trata cu seriozitate.
si cum functioneaza sistemul actual:
deci iti cumperi asigurare de sanatate.
si inlauntrul sistemului – iti poti alege doctorul.
daca doctorul este bun, atunci are mai multi pacienti – de unde rezulta ca primeste mai multi bani de la asigurari.
spre exemlu: avem 10 policlinici.
din cele 10 policlinici – doua au cei mai buni doctori.
lumea prefera sa se duca la cele doua policlinici pentru ca stiu ca acolo sunt cei mai buni doctori si au cele mai mari sanse de a se vindeca.
in momentul in care esti asigurat si vezi un doctor – asigurarea ta plateste direct doctorul pe care l’ai vizitat.
banii nu sunt impartiti egal intre cele 10 policlinici.
si cele 2 policlinici au paturi curate, asistente politicoase si profesioniste.
si nu din cauza faptului ca sunt mai „umaniste” sau ca le pasa.
defapt le pasa de profit.
ca sa isi poata plati personalul, sa poata plati curatenia samd – si asta creeaza concurenta.
cu cat ofera mai multe servicii si mai bune – cu atat lumea prefera sa se duca la ei – cu atat mai mult primesc bani de la asigurari.
agentul de asigurari e si el zgarcit cu banii companiei la care lucreaza.
asa ca in momentul in care ai vizitat un doctor – compania de asigurari te suna acasa sa te intrebe daca acel doctor s’a purtat frumos cu tine, daca esti multumit de serviciile lui – pentru ca in cazul in care nu esti – compania de asigurari nu plateste!
ati auzit vreodata in sistemul socialist de stat unde un birocrat de la stat sa te sune si sa te intrebe daca totul a decurs bine? daca esti multumit de doctor? daca te’a tratat bine si nu te’a umilit?
eu nu!
TU, ca doctor, trebuie sa te porti frumos cu pacientul. sa fi politicos, sa ai rezultate – pentru ca altfel nu vei fi platit!
iti vei pierde „clientii” si in acelasi timp – si banii.
in momentul in care banii sunt stransi la gramada si impartiti egal intre cele 10 policlinici – atunci doctorilor nu le va mai pasa.
„timpul trece, leafa merge – noi cu drag muncim” va fi deviza.
platile vor intarzia de la guvern ( cum se intampla in cazul actual cu medicad si medicare) – spitalele nu vor mai avea bani la timp sa iti schimbe asternutul la timp, sa plateasca cablu ca sa ai tv in camera, te va pune sa imparti patul cu un alt pacient pentru ca nu are bani sa cumpere destule paturi si tu nu te vei putea duce la alta policlinica care nu e recunoscuta de stat – decat daca ai posibilitatea sa iti platesti o alta asigurare de sanatate privata unde doctorii te vor tratat cu respect ca sa isi poata lua salariul.
si cine isi va permite sa plateasca doua asigurari medicale?
oamenii bogati!
clasa de mijloc va trebui sa plateasca enorm pentru acelesi servicii pentru care beneficiaza acum.
pentru ca o companie care are 10 angajati si trebuie sa plateasca opt procente pentru sistemul socialist de stat de sanatate – va pasa cheltuiala la angajat.
angajatul va trebui sa plateasca doua asigurari de sanatate da Doamne Fereste! se imbolnaveste si trebuie tratat la timp si cu seriozitate.
banii care vor veni din taxele pentru sanatate vor fi usor de deturnat.
se vor lua de la sanatate si vor fi utilizati in invatamant pentru a putea fi mai multi tineri indoctrinati.
costin
10 July 2009dr. jones, stii cum se zice: i can fell your pain. imi povestea emil despre cum functioneaza sist de sanatate in canada, ai vazut probabil clipul postat de el acum citeva sapt in care o femeie povestea cum doctorii i-au amputat unui pacient ambele picioare pentru ca nu au oprat-o la timp si cangrena s-a exitins. cit o fi de imputit sistemul de sanatate din romania, si este foarte imputit!, chestii ca cele aratate acolo nu exista. nu exista cozi de luni, de ani de zile. socalismul elimina concurenta, iar in momentul in care doctorii vor lua pe ‘timpul trece, leafa merge’ in brate si vei fi nemultumit de ce primesti pe ce ai platit tot anul, ei bine, atunci vei ramine fara alternativa. nu mai ai unde sa te duci, inghiti in sec, primesti grosolaniile doctorilor si asistentelor pentru ca nu ai de ales, si ramii cu speranta. eventual, speranta de schimbare. hope OF change.
dr. jones, era totusi inevitabil, baby boomerşii au avut tot ce le-a trebuit toata viata, au trait in lux si cred ca acesta poate creste la nesfirsit, responsabilitatea pentru propria lor viata a devenit o corvoada, vor luxul iresponsabilitatii. au votat pe Obama care asta le-a promis si vor primi ceea ce merita.
dr. jones
10 July 2009America ( Statele Unite) – nu stiu cum functioneaza sistemul de sanatate din Canada sau asijderea.
Marea greseala este ca nu a aparut nimeni sa il ridiculizeze pe acel dobitoc anti-america – domnul Moore si ideile lui cretine despre suprematia sistemului de sanatate socialist cubanez.
Tot asa cum nimeni nu a explicat mai bine politicile neoconservatoare.
Lupta impotriva terorismului, lupta impotriva Rusiei expansioniste sau a Chinei.
MSM a participat din plin la aceasta minciuna sfruntata.
si continua sa minta cu o nonsalanta greu de imaginat.
un exemplu: media liberala bate moneda pe faptul ca lumea e prea proasta si incuiata incat sa isi doreasca sistemul de sanatate socialist.
unde singurii intelectuali cu adevarati inteligenti ii gasesti la stanga.
o nesimtire si o ipocrizie care nu are limite.
am avut aici nenumarate exemple.
inca un episod: acum vreo 3 luni am vazut la tv un interviu cu un doctor.
ei bine, doctorul respectiv era macinat sufleteste de faptul ca a avut o multitudine de persoane care l’au vizitat si pe care nu le’a putut trata din cauza ca nu aveau asigurare de sanatate.
iti poti inchipui ipocrizie mai mare?
( poate doar la jake care il declara pe putin de dreapta)
pai daca le plangi atat de mila: de ce nu te apuci sa ii tratezi pe gratis si sa le cumperi medicamente?
de ce trebuie sa platesc eu pentru ei?
cand eu acum ma chinui sa platesc pentru mine?
sistemul socialist are mare nevoie de oameni saraci.
material sau cu duhul.
dr. jones
10 July 2009e ceea ce se intampla acum ineuropa.
arata-mi un european care sa nu creada ca e pierdut fara ajutorul statului.
asta inseamna o politica socialista din 90 incoace.
auzi! sunt unii care se indoiesc de cat de socialista e Franta!
Unde poate doar Spania la ora actuala e mai „capitalista” decat Franta.
Ce probleme a avut Sarkozy cu indicatele cand a dorit sa ii trimita pe francezi inapoi la munca!
Pai europenii ies in strada acum numai cand statul le taie din salarii sau cand le ordona main stream media sa defileze impotriva Israel sau Americii conservatoare.
Dar cum ii poti acuza pe americani cand tari precum germania de est plange dupa raiul comunist?
cum pot fi oamenii atat de indobitociti? numai jake ar putea sa ne explice.
dr. jones
10 July 2009ca tot vorbeam de MSM si cum trateaza subiectul:
„Clearly the Canadian system has problems, but the United States has more problems. … Neither country is giving value for money,” Day said.
nu spune media asta care sunt banii investiti in cercetare canada vs US?
nu spune media cati doctori si-ar dori sa lucreze in Statele Unite?
astia mint mai abitir decat mintea scanteia pe vremea lui Ceausescu!
dr. jones
10 July 2009daca as putea as cumpara toate dvd-urile filmului „Moartea d-lui Lazarescu” si le’as imparti gratuit in America sa vada un sistem POST socialist.
Sa vada cum a murit un om care AVEA asigurare medicala.
si stiu asta pentru ca tatal meu – asa a murit: din nesimtirea si dezinteresul medicilor.
dr. jones
10 July 2009ca si in cazul salvarilor:
hai sa vedem care e diferenta.
in A,erica if u call 911 se imbulzesc salvarile si masinile de pompieri la tine pe strada.
de ce?
pai e simplu: incaseaza asigurarea!
in sistemul socialist?
pai in primul rand te intreaba de varsta ca sa vada daca se merita efortul!
dr. jones
10 July 2009si de aici rezulta concurenta salvarilor de a ajunge primele la adresa respectiva.
dr. jones
10 July 2009ce inseamna America.
MSNBC:
Pluralities now say that the president’s health care plan is a bad idea, and that it will result in the quality of their care getting worse. What’s more, just four in 10 approve of his handling on the issue
Poll: Obama loses ground on health care
sunt mandru! sincer.
Imperialistu'
10 July 2009Nu, de fapt, Jake nu ar putea sa explice asta, intrucat bietul de el este unul dintre indobitociti. Ce se intampla in America este descurajant, dar Europa a ajuns asa nu in 20 de ani, ci dupa un secol de socialisme. Nici nu a fost greu, doar trebuie sa te bazezi pe vechile pacate omenesti, invidia si ura: inlocuiesti realitatea cu un construct mental, dai vina pe altul pentru nenorocirile tale si gaseste ca singura solutie eliminarea sau persecutarea lui ca inamic al egalitatii (devenita peste noapte culme a bunului simt). Ei bine, in momentul in care elita este cucerita de o astfel de maladie mentala, totul e pierdut, sansele de a-ti mai putea reveni tinzand spre zero.
Biff
10 July 2009Stimate Dr. Jones,
Va inteleg furia la adresa sistemului medical din Romania; insa ‘Moartea domnului Lazarescu’ este doar in mod marginal o critica a sistemului medical. Mai repede, se foloseste de asta drept pretext ca sa spuna o poveste universala umana. Altfel, Cristi Puiu putea sa faca, pur si simplu, un documentar, nu credeti?
Imperialistu'
10 July 2009Salutare Biff. Nu am vazut filmul, dar cred ca poti transmite mai bine mesajul printr-un film decat printr-un documentar la care nu se vor uita decat cei care sunt din start de acord cu mesajul sau. Ma gandesc de pilda la Animal Farm sau Hotel Rwanda.
dr. jones
10 July 2009Bliff,
cunosc ambele sisteme. Am incercat sa le explic. Imi pare rau ca am lasat impresia unei furii. Poate trebuia sa fiu mai temperat? Nu cred.
Am incercat sa exemplific sistemele – ceea ce ma infurie intr’adevar sunt minciunile despre sistemul american de sanatate.
Minciuni sustinute mereu si mereu in MSM si scolile deidcate leftiste.
Este identic cu ce se intampla in comunism cand ni se preda in clasele de „economie politica” superioritatea mercantilismului socialist vs cel capitalist.
„Grija” care o purta partidul muncitorilor vs de amaratii si pricajitii muncitori capitalisti.
Apoi a aparut „video”-ul prin anii 80 si in Romania si in sfarsit muncitorul socialist a putut sa vada cat de rau o duce un muncitor capitalist.
Am uitat sa mentionez ca in anii 80 era Ronald Reagan la putere?
Bliff, sustii ca doi intr-un pat ( fara a mai socoti si cainele) sunt doar fantezii expuse in filme SF?
Ca salvarea ajunge cu greu la destinatie in Romania – este doar un delir de-al meu generat de furie?
Tu ce ai prefera?
O asigurare privata facultativa sau o asigurare de stat obligatorie?
Ca sa putem avea un punct de pornire.
dr. jones
10 July 2009mda, oricum sunt cam haotic si nu prea scriu unde trebuie.
trec de la un subiect la altul pe acelasi topic.
http://media3.washingtonpost.c…..101803.jpg
dupa cum se poate vedea in aceasta poza ( care a avut un impact mare asupra publicului) – in momentul arestarii se afla si un politist afroamerican.
By Mark Memmott
President Barack Obama’s approval ratings „have suffered major declines” and one reason appears to be his comments about the arrest of Harvard University scholar Henry Louis Gates, the Pew Research Center for the People & the Press reports today.
Biff
10 July 2009Dr. Jones,
Ma tem ca nu m-am facut inteles. Postarea mea era relativa strict la filmul Moartea Domnului Lazarescu si n-avea nimic de-a face cu sistemele medicale din Romania sau US. Repet ideea mesajului meu: filmul lui Cristi Puiu este doar in mod secundar o critica a sistemului de sanatate din Romania. Cred ca mesajul filmului este altul, unul valabil in Romania, Bulgaria, Islanda, US, etc Cred ca este vorba de singuratatea omului in fata mortii, indiferent de tara unde se intampla nenorocirea si daca pe salvare, cand vine, scrie Ambulanta, Ambulance, sau cum s-o scrie ambulanta in islandeza.
Intr-un interviu pe care l-am vazut Puiu insista ca filmul nu trebuie vazut neaparat in termeni de critica sociala, ci ca el a vrut sa raspunda unei intrebari mai degraba filosofice; cred ca alta intrebare decat: cum e mai bine, unu’ sau doi intr-un pat de spital?
dr. jones
10 July 2009eu cred ca te-ai facut foarte bine inteles si sunt de acord cu ideea ca un film artistic nu poate fi luat de referinta.
insa, personal cred, ca filmul arata totusi partea urata a unei societati post socialiste-comuniste cu nepasarea tuturor indiferent de cat de singur esti in fata mortii.
daca se poate spune ca exista si o parte frumoasa in socialism – asta numai filmele semnate de sodenberg ne pot spune.
nu este vorba ce scrie pe salvare sau ce insemne poarta – este vorba de sistem.
sistemul socialist -plafoneaza. si plafoneaza tot si toate.
se bazeaza pe ura, invidie, minciuna si cinism.
sistemul capitalist nu este perfect – insa este pe departe cu mult mai eficient decat sistemul socialist.
ti-am dat exemplul cu salvarea – incercand sa arat care este motivul imbulzirii masinilor de salvare si a pompierilor la tine pe strada intr-un sistem capitalist in momentul in care suni la urgenta vs lehamitea incepand de la dispatcher pana la camera de garda trecand pe la asistent/doctor pe salvare si terminand cu soferul ambulantei intr-un sistem socialist.
toate acestea provin de la sistem si cei care il sustin.
am explicat ca am trait amandoua sistemele si cunosc diferentele.
si iti garantez ca sistemul ineficient post sau realmente socialist este cu mlt mai ineficient si scump decat cel capitalist.
dar fie ca e vorba de neocon sau leftist: acestia nu vor sti niciodata cum e daca nu trec prin ambele sisteme.
toata minciuna asta cu umanitatea medicilor si sistemului de sanatate socialist care are grija de oameni este o mare inselatorie!
asa se ajunge ca medicii sa fie prost platiti, bani putini si serviciile execrabile.
Tu, spre exemplu: ai prefera sa castigi $5,000/luna si sa iti platesti singur o asigurare de $300 sau preferi sa castigi €400/luna si sa „stai linistit” stiind ca „statul are grija de tine”?
Sa ai 22% TVA si toate produsele sa fie superscumpe din cauza ca statului nu ii vor ajunge nicodata banii pe care vrea sa ii cheltuie sau sa ai un stat care este ales de tine si este mai mult regulator si nu iti intervine in viata personala?
Preferi sa ai optiunea de a alege – sau obligatia de a trai dupa reguli impuse?
dr. jones
10 July 2009citeam azi un articol care m-a amuzat:
http://shine.yahoo.com/event/b…..ge-497708/
este vorba despre cele mai bune colegii din Statele Unite.
si west point a trecut pe primul loc, harvard fiind pe cinci.
o problema?
da! din partea leftistilor, evident.
College senior Raymond Vetter gets up at dawn to fit in a run or a workout. Then, hair shorn neatly and pants pressed, he marches into breakfast, where he sits in an assigned seat. After six hours of instruction in such subjects as Japanese literature and systems engineering, two hours of intramural sports and another family-style meal with underclassmen, Vetter rushes to return to his room by the 11:30 p.m. curfew.
Most college students, we think, do not march to meals. A goodly number of them drink into the wee hours, duck morning classes and fail to hit the gym with any regularity. But Vetter, 21, is a cadet at the U.S. Military Academy in West Point, N.Y., where college life is a bit different.
diferenta dintre colegii:
„If you really look at Brown University or Boston College or Stanford, their number one mission is likely not to teach. It’s to bring research dollars to the campus … to write the next book that will get them on CNN,” says James Forest, an associate professor at West Point who is the director of terrorism studies. „Pressure to be that kind of new academic star isn’t there [at West Point].”
si cine ii critica cel mai tare?
WAPO. Pai nu e normal? La West Point nu se consuma droguri, bautura si nici indoctrinarea de leftista.
Au o viata cazona bazata pe disciplina, nu rateaza clasele din cauza mahmurelii si nici nu trec clasele daca injura incalzirea globala.
West Point has plenty of critics. In April Thomas E. Ricks, a Pulitzer Prize-winning journalist who has covered the military, wrote an op-ed in the Washington Post ( WPO – news – people ), calling on the government to shut the military academies. West Point doesn’t produce officers of any higher caliber, he argues, than a graduate from another elite school who has participated in an ROTC program. „It’s not better than Harvard,” he says, citing the fact that the majority of West Point professors don’t have Ph.D.s and the school’s traditionally weak treatment of crucial subjects like anthropology, history and foreign languages.
nu sunt viitori programati castigatori ai premiilor pulitzer sau nobel pentru pace, stiinta si orice le da prin minte – este universitatea care le-a scapat leftistilor de sub control.
Si nu numai atat – a trecut pe locul intai si asta ii deranjeaza vadit pe leftisti.
Pentru leftisti este un sacrilegiu ce fac studentii acolo.
Se scoala cu dimineata in cap, alearga, participa la cursuri, apoi fac sport si ajung seara la culcare.
Nu fumeaza iarba, nu trag pe nas, nu discuta teme principale precum incalzirea globala sau nocivitatea imperialismului american.
Un motiv pentru leftisti sa ceara inchiderea acestor gen de universitati.
No alcohol is allowed in the dorms and freshmen are given only one weekend leave per semester. That rigor, combined with the virtue of a free education, has made West Point tops in FORBES’ list of the best colleges in the country, up from sixth place last year. The rankings are compiled in conjunction with Ohio University economist Richard Vedder and his Center for College Affordability & Productivity.
dr. jones
10 July 2009p.s. si o mare nenorocore: profesorii nu au gradele leftiste necesare!
de trei ori sacrilegiu!
dr. jones
10 July 2009???? – bai cat de misto:
„If you really look at Brown University or Boston College or Stanford, their number one mission is likely not to teach. It’s to bring research dollars to the campus … to write the next book that will get them on CNN,” says James Forest, an associate professor at West Point who is the director of terrorism studies. „Pressure to be that kind of new academic star isn’t there [at West Point].”
Daca te uiti mai atent la Universitate Brown sau Colegiul Boston – misiunea lor numarul unu nu este de a profesa. Este de a aduce cat mai multi bani in „cercetari” ( despre incalzirea globala n.m.) si sa scrie urmatoarea carte care sa ii faca celebri la CNN, povesteste profesorul James Forest si in acelasi timp directorul studiilor teroristilor ( care terosristi? doar nu stim cu totii ca Bush a dat gemenii jos?)
jake
10 July 2009imperialistu’ dr jones: „Nu, de fapt, Jake nu ar putea sa explice asta, intrucat bietul de el este unul dintre indobitociti.” „pe de alta parte ii avem pe “jake”-i care nu se vor trezi niciodata la realitate.”
Vad ca va obsedez, m-ati transoformat in trademark. Mersi mi-am dorit-o , dar cum sunt un comunist impenitent n-am cum sa-mi fac firma de adidasi „jake”.
Am scris vreo doua-trei comentarii la voi acum vreo luna. Intru azi din intamplare si vad ca tot despre mine vorbiti. E trist, dar funny intr-un fel. Nu stiu daca sunteti aceeasi persoana, dar sigur va cunoasteti. In loc sa vorbiti pe mess, va comentati propriile articole de pe blog spunand amandoi exact acealasi lucru. Si aste e trist dar funny intr-un fel. Si lucrul pe care-l spuneti e in esenta: Obama, Sarko, Putin si in general toti liderii lumii sunt comunisti. Si prosti. Noi avem solutia la tot. Patruj’de milioane de americani n-au asigurare medicala? Nu-i nimic, tot e mai bine decat la comunistii aia de canadieni unde se taie picioarele oamenilor. Si aste e trist, but funny in a way.
jake
10 July 2009Si ca sa vedeti ca nu m-am suparat va dau un link. E un tip tot asa conservator, cu argumente tari pe care sunt singur ca le veti aprecia.
http://www.youtube.com/watch?v…..re=related
Imperialistu'
10 July 2009???? Iti dai cam multa importanta, doctorasule. Mentionarea de cateva ori a pseudonimului tau, intr-un context deloc magulitor pentru tine, este departe de ce as numi „obsesie”. Heh, nu e nici macar funny (ce?). Ce ma mira e ca dupa ce te-ai facut de ras o data, te-ai mai si intors pentru a ne demonstra ce socialist fara speranta esti.
Tema pentru acasa, maestre Jake: The ’47 Million Uninsured’ Myth. Asta asa, ca sa nu ramai cu impresia ca toti punem botul la prostiile obamiste.
dr. jones
10 July 2009jake – eu te-am luat ca punct de reper.
poti, spre exemplu, sa iti schimbi nick-ul – iar eu tot despre „jake intelectualul” am sa scriu.
nu te cunosc, nu vreau si nici nu am nimic personal cu tine.
dr. jones
10 July 2009p.s. – nu am afirmat ca Putin, Obama sau Sarkozy sunt prosti.
Din contra, sunt foarte inteligenti daca pot prosti atata lume.
Am citit de curand ca in Rusia – cota de popularitate a lui Putin este foarte mare.
Cum ar fi si cazul Venezuelei – unde Chavez are sprijimul total al populatiei sarace care este convinsa ca el presidente lupta cu imperialistii pentru a asigura ” bunastarea poporului”.
Jake, ce ne poti spune despre Chavez si planurile sale de nationalizare?
De curand, am inteles ca nationalizeaza toata presa care este impotriva sa si a „involutiei”.
Imperialistu'
10 July 2009Stai asa, Jones, sa inteleg si eu: vrei sa iti vorbeasca despre Chavez, dictatorul de dreapta? ????
dr. jones
10 July 2009De ce nu?
Ar fi interesant de vazut parerea „intelectuarilor” despre Chavez.
Cel putin pentru mine.
dr. jones
10 July 2009ah si apropo de cei neasigurati.
in Romania inca se plateste televiziunea publica degeaba?
Indiferent ca te uiti sau nu si indiferent ca au reclame sau nu?
De ce posturile private pot trai din reclame, insa televiziunea publica – nu?
Si de ce este obligatoriu sa platesti si nu ai optiune?
Francesco
10 July 2009Dr. Jones, sa nu divulgati aceste lucruri unuia din staff-ul lui Obama! S-ar putea ca Presedintelui sa-i vina ideea sa faca acelasi lucru in Statele Unite, ca sa va treziti cu White House Democratic TV!
Nu ai optiune, toata lumea plateste radioul si TV-ul de stat. Pe factura de energie electrica, ca sa nu ai scapare.
dr. jones
10 July 2009Dar optiunea de a plati numai asigurare medicala privata – exista?
Francesco
10 July 2009Nu, dr. Jones. Platim la gramada acel sistem de asigurare medicala generala la stat: ineficient, greoi, dar ieftin. De multe ori cand se termina fondurile alocate, aduci mancare si medicamente de acasa, stai cu cineva in pat, esti tratat in functie de cat dai. Cearsaful se schimba daca dai infirmierei de salon 5 RON (50000 lei vechi), pijamaua la fel. Gandaci, pereti crapati, „Moartea d-lui Lazarescu”.
Operatiile se fac – si se programeaza – in functie de plata „tarifului” doctorului, anastezistului, etc. Incepand cu Spitalul 9 din Bucuresti si terminand cu Spitalul Orasenesc din Ramnicul Sarat, peste tot e la fel. Cu mici, nesemnificative exceptii.
Statul se lamenteaza ca veniturile din contributii sunt prea mici, doctorii se plang de insuficienta salariului (ridicol, asta este si parerea mea), de pacienti nu mai are nimeni timp!
dr. jones
10 July 2009da Francesco – dar cat de reconfortant este gandul ca in America traiesc 47 milioane de neasigurati?