FUNDATIA IOAN BARBUS

CELE MAI CITITE

Trump e cel mai mare cadou făcut de Obama lui Putin

Trump nu ar fi fost posibil fără Obama, iar neobrăzarea criminală a lui Putin nu ar fi fost posibilă fără stânga americană și europeană.

Orientul Mijlociu nu ar fi fost azi în flăcări, iar criza migranților nu ar fi existat, nu în forma asta și nu atât de repede (NATO commander in Europe: Russia and Syria/Abbas ‘weaponising’ migration). Cu orice alt președinte (Mitt Romney a fost batjocorit pentru că avertiza, în campania din 2012, asupra amenințării putiniste), Putin ar fi fost pus la punct, scurt, nu și-ar fi permis să își facă de cap în Georgia (2008) și Ucraina (2014), respectiv R. Moldova (ultimii ani).

În 2012, Obama îl asigura pe Putin, prin Medvedev, de “flexibilitatea” lui, dacă îl menajează în campania electorală. Mai apoi, ce să vezi?, Putin a primit ce i s-a promis – Obama a retras trupe din Europa și a refuzat să trimită Ucrainei arme defensive, cu care să se apere de invazia rusească.

Tot fără mandatele lui Obama și agresivitatea putinistă care a rezultat, Rusia nu și-ar fi făcut azi de cap în Uniunea Europeană; Le Pen nu și-ar fi primit milioanele; toate aceste partide rusofile, în creștere azi în Europa, ar fi fost mai puțin amenințătoare pentru viitorul imediat al UE și al NATO; și asta în ciuda autismul multiculti-european. Serviciile secrete din Marea Britanie au spus că spionii ruși sunt mai activi azi decât au fost în perioada Războiului Rece/Uniunii Sovietice. E valabil pentru multe alte țări din UE.

În UE, Obama se bucura, în prima și a doua campanie electorală,  de o popularitate care se învârtea în jurul a 90%.

Trump a fost lăudat și l-a lăudat pe Putin, iar ideologul psihopat al lui Putin, Alexandr Dughin, a spus ca îl vrea pe Trump președinte. O mulțime de americani sunt exasperați de agresivitatea și aroganța lui Obama, din cele două mandate. I se reprosează lui Trump incompetența, și pe bună dreptate, dar acceptarea incompetenței lui Trump e făcută posibilă de incompetența lui Obama.

Trump e cel mai mare cadou făcut de Obama lui Putin.

În România, în 2008, cu f. puține excepții, Obama a fost susținut de tot cometariatul din presă.

Și care au fost prioritățile lui Obama în cele două mandate? “Gun control”, “gay marriage”, obamacare” șamd.

Cum ar fi putut Putin să nu își facă de cap?

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

6 Comments

  1. avenirv
    9 November 2016

    eu stiam ca alt presedinte s-a uitat adanc in ochii lui putin si a descoperit un om bun si etc.
    deci care este adevarul ?

  2. Jack Daniel
    9 November 2016

    Cand Obama a candidat in 2008 nu mi s-a parut a fi un monument al competentei. De fapt nu avea absolut nimic care sa vorbeasca in favoarea unei anumite competente. Masura si-a dat-o in timpul primului mandat.
    Nu imi dau seama pe ce se bazeaza criticii lui Trump care il numesc incompetent. Poate ca este fara experienta politica, dar asta de fapt i-a adus victoria, lumea s-a saturat de cei care de la tzatza mamei, au sarit la tzatza bugetului in chip de politicieni si de acolo mai ies doar cu picioarele inainte( vezi Joe Biden, Nancy Pelosi, Harry Reid, Arlen Specter, Mitch McConnell si altii la fel din ambele partide). Incompetenta este Hilary Clinton si chestia asta este demonstrabila cu rezultatele sale – cu morti printre altele, in plus mai este si un caracter josnic, mintitul ei este de acum antologic.
    Trump nu este cadoul lui Obama pentru Putin, Obama a fost cadoul lui Putin oferit de militantii marxisti care au acaparat Partidul Democrat.

  3. eugen chirovici
    9 November 2016

    @ avenirv

    Când “juniorul” Bush s-a uitat adânc în ochii lui, Putin a înţeles ce-i transmite acea privire: “Stai în banca ta,stai jos!!”. Dar a venit apoi paiaţa de Obama şi a uitat microfonul deschis, iar Putin a-nţeles pe dată că s-a dat liber la cretinism şi ticăloşie! Ce-o fi aşa de greu de înţeles adevărul?!

  4. Costin Andrieş
    9 November 2016

    avenirv, cand era aia? inainte sau dupa ce acel presedinte a bagat Romania in NATO?

  5. liv stomer
    9 November 2016

    “În 2012, Obama îl asigura pe Putin, prin Medvedev, de „flexibilitatea” lui, dacă îl menajează în campania electorală.”-exact. Acel Obama care a sustinut-o pe Hillary, nu pe Trump, in timp ce republicanii aia care au bagat Romania in NATO il sustineau, ei, pe Trump (apropo de #3). Eu unul nu sunt pro-Trump, dar sunt anti-Hillary. Asa, Trump l-a laudat (eu as fi spus mai degraba “l-a vorbit de bine”, mi se pare o nuanta importanta aici) pe Putin. Asa, si? Ma apuc si eu acuma si spun ca Stalin era fotogenic, dadea bine in poze, ma face asta comunist? Ce sa spun, tot aud mereu ca Trump e bun prieten cu Putin – nu prea cred. Sau ideea aia a Ancai, cu ciuma si cu ebola – astea sunt metafore/comparatii, zau. Poezie. Hai sa venim la un caz concret, will you? 1.Aveam de ales intre doi oameni, Hillary si Trump, al treilea cu sanse nu exista. 2.Ce imi puteti spune ca sa ma convingeti ca, in cazul unei Hillary presedinta, si in momentul in care Putin, hai sa ne imaginam ceva foarte concret si foarte posibil, ar fi atacat R.Moldova, Hillary n-ar fi negociat, si inca cedand Moldova rusilor? Aveti vreun argument concret, cum ca n-ar fi facut-o? In conditiile in care Hillary si tot Partidul Democrat isi asuma cu subiect si predicat celebrele “miloagocieri” numite a)dosarul Iran si b)”pacea” din Columbia? Da, si Trump a zis ca va negocia, e adevarat, numai ca nu a zis (intentionat, cred eu) clar si cum o va face. Doar pentru ca face diverse gafe, nu cred ca inseamna ca gata, e pro-comunist. Zau, exagerati.
    PS Despre “Putin is a great leader” scria chiar un roman, pe American Thinker, nu mai tin minte cum il chema. Si spunea ceva de genul “sa privim contextul. Trump a zis “Putin is a great leader, in sensul ca Putin chiar e un lider, cand da un ordin lumea chiar il executa, si apoi chiar in aceeasi fraza l-a comparat cu Obama, which leads from behind””.
    PPS Pentru ca sunt absolut convins ca anumite persoane, persoane importante, nu spui tzine ;), se vor supara pe mine si-mi vor spune sa imi vad de treaba, eu zic sa ascultam ce parere au cei pe care-i cunoastem, cetateni sau rezidenti US, si care se declara conservatori/de dreapta. Eu unul am cunoscut recent pe unul care tocmai sarbatorea victoria lui Tr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *