FUNDATIA IOAN BARBUS

CELE MAI CITITE

Marsul pentru viata din ajunul Bunei Vestiri (Galerie FOTO)

Câteva fotografii facute ieri, 24 martie, în ajunul Bunei Vestiri, la „Marsul pentru viata” organizat în Bucuresti. Au participat câteva sute de persoane, considerabil mai multe decât anul trecut.

Dupa fotografiile noastre, un fotoreportaj fain realizat de cei de la ziarul Gândul cu imagini de la Bucuresti si Timisoara si cu informatii de la evenimentul desfasurat in Capitala. La final, mai gasiti stiri din Adevarul si Evenimentul zilei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gândul: 

GALERIE FOTO: Familii cu copii, tineri, vârstnici şi preoţi, la Marşul pentru viaţă dinaintea Bunei Vestiri

Postat la: 24.03.2012 22:09 Ultima actualizare: 24.03.2012 22:37             de Elvira Gheorghiţă

Familii cu copii, tineri, vârstnici şi preoţi de diverse confesiuni au participat, sâmbătă, la Marşul pentru viaţă dinaintea Bunei Vestiri, cerând oprirea avorturilor şi „dreptul la viaţă” pentru cei nenăscuţi.

„Marşul pentru viaţă” a adunat în sâmbăta dinaintea Bunei Vestiri, în faţa Bisericii Kretzelescu din Capitală, ortodocşi, catolici sau protestanţi, toţi având un singur mesaj: „Opriţi uciderea celor nenăscuţi – 22 de ani de măcel, 1990-2012, în care au fost omorâte opt milioane de suflete”.

În primele rânduri au stat familiile cu copii, apoi tinerii, dar printre ei au fost şi mulţi vârstnici, toţi scandând „Suntem în viaţă”, „Suntem pentru viaţă”.

În pauza dintre scandări se auzea vocea gravă a unui bărbat solid, trecut de 50 de ani: „Şi eu era să fiu avortat, dacă mama ar mai fi avut o sută de lei să dea la medic. Dar nu a avut şi am scăpat”. Bărbatul continua apoi să scandeze şi mai cu putere: „Suntem în viaţă”. Sărăcia, a spus acesta, argumentul cel mai des folosit de femei pentru a nu face copii, i-a salvat viaţa.

Puţin mai în spatele coloanei de manifestanţi, într-un grup de catolici este şi un preot din Italia, dar care vorbeşte foarte bine limba română. Printre aceştia, o femeie de aproape 50 de ani, cu faţa brăzdată de riduri adânci, povesteşte cu tristeţe că a făcut şase avorturi şi înainte, şi după căsătorie.

„Toată viaţa am fost nevoiaşi. Când am rămas însărcinată, înainte de căsătorie, soţul nu a fost de acord cu copilul. Eu, fără minte, am avortat. Şi după ce m-am căsătorit am mai făcut avorturi. Până la urmă am făcut o fată. Bărbatul a plecat să lucreze în afară. De 15 ani am trecut la catolici, deşi am fost botezată ortodox. Am simţit că mă reprezintă. De fapt, nu am nimic împotriva ortodoxiei, m-am făcut catolic să fiu mai bun ortodox”, a spus femeia.

O altă femeie, căreia aproape că nu-i poate fi văzută faţa decât rar, când îşi ridică ochii spre cer, merge şi rosteşte continuu o rugăciune. Şi ea a făcut şase avorturi. „Nu mergeam la biserică atunci. Nu este o scuză. Nici nu m-am gândit la crimă atunci. Apoi, când am vrut să fac un copil nu am mai putut. Dumnezeu mi-a luat un copil după ce a trăit o săptămână. Îmi pare rău pentru toate crimele pe care le-am făcut. Mă rog mereu pentru copiii ucişi şi pentru familie”, a spus femeia.

„Nicio femeie să nu-şi justifice avortul motivând că nu avea cu ce să-l crească. Fiecare copil se naşte cu o bucăţică de pâine în mână, adică va avea grijă de el Dumnezeu”, spune o altă femeie, înaintând grăbită spre primele rânduri.

Organizatorii, tineri de la bisericile creştine sau organizaţii nonguvernamentale au împărţit trecătorilor pliante, unul dintre ele intitulat „Jurnalul unui copil nenăscut”. Jurnalul începe cu prima zi de viaţă a copilului, când părinţii lui nici nu ştiu că există. Este descrisă evoluţia, cu gândurile celui care deja prinsese viaţă, cu formarea gurii şi inima care bate de bucurie. Urmează ziua în care medicul îi spune mamei că va avea un copil, iar în săptămâna a 29-a aceasta face avort, curmând viaţa fătului.

„Marşul pentru viaţă” nu a fost ales întâmplător în apropierea sărbătorii Bunei Vestiri. Pentru că Maica lui Dumnezeu s-a bucurat mult la aflarea veştii că va avea prunc, deşi era fecioară. Aşa şi noi. Vestea că o familie va avea un copil trebuie să fie o bucurie, nu un gând necurat. Noi suntem şi împotriva contracepţiei, care reprezintă tot o formă de măcel. În ultimii 50 de ani au fost ucişi 22.178.906 copii prin avort, mai mult decât populaţia de acum a României”, spune preşedintele Asociaţiei „Pro-vita” Bucureşti, Bogdan Stanciu, în cuvântul rostit la finalul marşului.

Mai mult ca oricând, în această zi femeile, familiile trebuie să se bucure de viaţa. Oamenii care sunt împotriva avortului se adună de cinci ani în sâmbăta dinaintea sărbătorii Buna Vestire, când Arhanghelul Gavriil i-a vestit fecioarei Maria că va avea un fiu, pe Mântuitorul Hristos, pentru a cinsti viaţa, a continuat Bogdan Stanciu.

La marş a fost lansat şi un Manifest adresat societăţii şi clasei politice. Prin acest document, organizatorii cer adoptarea unei atitudini şi a unei legislaţii favorabile vieţii şi familiei, în condiţiile în care România are cea mai ridicată rată a avortului dintre toate ţările Uniunii Europene şi suferă o degradare accentuată a importanţei familiei în viaţa socială, spun organizatorii acţiunii.

Conform datelor de la ultimul recensământ, în ultimele două decenii România a pierdut, numeric, patru milioane de locuitori, iar populaţia a îmbătrânit vizibil. Aproximativ opt milioane de copii, doar conform statisticilor oficiale, au căzut victime avorturilor începând din 1990 şi până în prezent.

„Marşul pentru viaţă” a avut loc pentru prima dată simultan în aproape 20 de oraşe, printre care Bucureşti, Arad, Craiova, Constanţa, Deva, Fălticeni, Iaşi, Miercurea-Ciuc, Oradea, Piteşti, Reşiţa, Satu Mare, Târgu Mureş, Timişoara, Alba-Iulia şi Sfântu Gheorghe.

Adevarul

„Marș pentru Viață” în centrul Capitalei: O manifestare anti-avort are loc în Piața Universității

24 martie 2012, 13:28 |  Autor: Diana Toea |

BUCUREȘTI

„Marșul pentru Viață” își propune să reducă numărul avorturilor din România

 ONG-urile pro-vita organizează astăzi mai multe proteste atât în București, cât și în alte zeci de orașe, cu scopul de a trage un semnal de alarmă în privința avorturilor, prin intermediul evenimentului „Marș pentru Viață”.

 Chiar în acest moment, zeci de activiști pro-vita s-au adunat în Piața Universității din Capitală pentru a participa la „Marșul pentru Viață”., care este o formă de protest faţă de uciderea prin avort a opt milioane de copii începând din 1990 şi până în prezent, spun organizatorii.

În perioada 2006-2010, în România au fost înregistrate anual peste 100.000 de cazuri de întrerupere a sarcinii, potrivit statisticilor Ministerului Sănătăţii. Aproape 20 % dintre cazurile de întrerupere a sarcinii au fost în Bucureşti.

„Marşul pentru Viaţă“ se va desfăşura în aproape 20 de oraşe, printre care Bucureşti, Arad, Craiova, Constanţa, Deva, Fălticeni, Iaşi, Miercurea-Ciuc, Oradea, Piteşti, Reşiţa, Satu Mare, Târgu Mureş, Timişoara, Alba-Iulia şi Sfântu Gheorghe, informează Mediafax.

 

FOTO Peste 600 de clujeni au participat la un marş anti-avort

 24 martie 2012, 13:52 |  Autor: Bianca Preda |
Peste 600 de clujeni au participat la un marş anti-avort

CLUJ

Peste 600 de clujeni au participat la un marş anti-avort

Peste 600 de clujeni au participat sâmbătă, în centrul Clujului, la un marş anti-avort, „Marşul pentru Viaţă”, o formă de protest faţă de uciderea prin avort a milioane de copii. Marşul a fost organizat de mai multe culte creştine şi de ONG-uri pro-vita.

 

Cu această ocazie, a fost lansat un mesaj către societate şi către clasa politică prin care se cere adoptarea unei atitudini şi legislaţii favorabile vieţii şi familiei, în contextul în care România are cea mai ridicată rată a avortului dintre toate ţările Uniunii Europene.

„Avortul opreşte o inimă care bate”, „Cât costă un avort? O viaţă umană”, „Fii eroul copilului tău”, „România, ţară creştină! De ce vrei să ucizi?”, „Noi toţi am fost embrioni” sunt doar câteva dintre mesajele pe care tinerii, mămicile, tăticii, copiii şi preoţii le-au afişat sâmbătă în centrul Clujului.

  

CLICK AICI PENTRU MAI MULTE IMAGINI DE LA PROTEST

„Dorim prin acest marş silenţios, cu ajutorul tinerilor şi pancartelor care vorbesc despre viaţă şi salvarea vieţii, să atragem atenţia factorilor de răspundere ai societăţii noastre asupra ocrotirii vieţii de la începutul ei pe cale naturală şi până la sfârşitul ei pe cale naturală” a declarat PS Florentin Crihălmeanu, Episcop de Cluj-Gherla.

„Marşul pentru Viaţă” a avut loc pe următorul traseu: Piaţa Unirii – Bulevardul Eroilor – Piaţa Avram Iancu – Bulevardul 21 Decembrie – strada Memorandumului – strada Petru Maior – Piaţa Păcii – strada Napoca – Piaţa Unirii.

„Statisticile arată că din anul 1958 au fost peste 22 milioane de avorturi, populaţia României s-ar fi dublat reoretic dacă nu ar fi fost aceste omucideri. Acesta e mesajul pe care vrem să-l transmitem. Noi trebuie în primul rând să ocrotim viaţa. Gradul de civilizaţie a unei societăţi se apreciază tocmai prin grija pe care societatea o are faţă de cei neputincioşi, faţă de cei slabi, faţă de cei fără ocrotire” a mai precizat PS Florentin Crihălmeanu.

„Marşul pentru Viaţă” este un eveniment care se desfăşoară anual, concomitent, în mai multe oraşe din România, în jurul datei de 25 martie (Sărbătoarea „Buna Vestire”) şi este organizat de asociaţii ale societăţii civile care compun mişcarea provita. Scopul este afirmarea dreptului la viaţă pentru toate fiinţele umane, începând cu momentul concepţiei şi totodată, susţinerea familiei tradiţionale şi a valorilor acesteia.

 

Sute de orădeni au participat la un marş anti-avort

24 martie 2012, 18:16 |  Autor: Claudia Bonchiş |
Marș pentru viață

 

Marș pentru viață

Aproximativ 500 de orădeni au dat curs invitaţiei asociaţiilor pro-familia, ONG-urilor şi cultelor religioase care au organizat, astăzi, un marş anti-avort. Evenimentul a fost organizat în 20 de oraşe din ţară.

Sute de orădeni s.au adunat aazi la prâny, la statuia lui Mihai Viteazul pentru a lua parte la marşul anti-avort. Unii dintre ei şi-au adus şi copiii, în timp ce alţii au purtat pancarde pe care erau inscripţionate diferite mesaje cum ar fi „Mulţumesc că trăiesc”, „Mama ta a ales viaţa, fă şi tu la fel”, „Mamă nu mă ucide” sau „Avortul nu te eliberează ci te încătuşează”.

Viceprimaruş Florica Cherecheş a fost cea care a luat prima cuvântul, ea afirmând că a ales să participe la acţiune atât în calitate oficială, dar mai ales ca mamă a patru copiii şi bunică. „Statisticile arată că în România, în medie, o femeie face 4 avorturi, dar avem şi record absolut de 35 de avorturi făcute de o singură femeie. Sunt cifre înspăimântătoare. Avem în fiecare an 47.000 de adolescente care îşi fac avort şi omoară astfel oameni. De aceea susţin această iniţiativă, pentru că trebuie să strigăm pentru cei care nu pot striga”, a spus Florica Cherecheş.

Biro Rozalia, celălat viceprimar al Oradei a purtat o pancardă pe care scria”Copii! Viitor! Nu avortului!” şi a precizat că dacă după marş o viitoare mamă va lua decazia să păstreze copilul e un lucru mare, iar ac’iunea merită tot efortul.

Deputatul PSD, Sonia Drăghici a afirmat în discursul ţinut că „suntem nişte făţarnici, una spunem şi alta facem. Sunt mulţi care stau în concubinaj, nu întemeiază familii”. Printre cei care au luat parte la manifestare s-au aflat şi feţe bisericeşti de la mai multe culte religiose.

În jurul ore 13.00 mulţimea a pornit din Piaţa Unirii spre Calea Republicii, de unde, prin faţa Prefecturii a ajuns la Podul Intelectualilor şi Parcul 1 Decembrie

Evenimentul zilei

Marşul împotriva avorturilor în 20 de oraşe. „Avortul opreşte o inimă care bate”

Autor:  Cristina Olivia Moldovan

În 20 de oraşe din ţară s-a desfăşurat astăzi „Marşul pentru viaţă”, organizat de Asociaţia „Pro vita” şi de mai multe culte creştine.

Conform organizatorilor, în perioada 2006-2010, s-au înregistrat, anual, 100.000 de întreruperi de sarcină, iar 20% dintre ele au avut loc în Capitală. Organizatorii marşului vor să atragă atenţia asupra dreptului la viaţă al copiilor nenăscuţi,  al  respectului faţă de viaţă în toate fazele şi ipostazele ei.

„Viaţa începe în concepţie”

La Cluj-Napoca, unde la marş au participat peste 500 de persoane, cei prezenţi au afişat bannere pe care scria „Viaţa începe în concepţie”, „Avortul opreşte o inimă care bate”, „Votează pentru viaţă”, etc. Marşul a avut loc în 20 de oraşe, printre care: Bucureşti, Cluj Napoca, Iaşi, Timişoara, Târgu Mureş, Alba Iulia, Sfântu Gheorghe, etc.

Mediafax

Marş pentru viaţă în 20 de oraşe sau protest faţă de uciderea prin avort a opt milioane de copii

Cronica de Falticeni

“Marşul pentru viaţă” la Fălticeni

În acestă după amiază, susţinătoarele Mişcării Pro-vita din România au organizat la Fălticeni evenimentul “Marşul pentru viaţă”. La evenimentul organizat cu sprijinul Fundaţiei Sfinţii Martiri Brâncoveni şi Protopopiatul Fălticeni, au participat preoţi şi elevi de la liceele şi şcolile fălticenene.
Prin acest marş, organizatorii au urmărit sensibilizarea cetăţenilor, a societăţii şi a reprezentanţilor ei din orice sector, asupra avortului, un flagel al vremurilor noastre, ne-naşterea de prunci, îmbătrânirea şi îmbolnăvirea fizică, psihică şi duhovnicească a tuturor membrilor societăţii şi familiilor. Scopul Adunării publice a fost promovarea drepturilor la viaţă pentru copilul ne-născut şi afirmarea valorilor vieţii umane, în contextul importantei sărbători creştine “Buna Vestire” (25 martie, Sărbătoarea femeii şi mamei creştine).
Marşul pentru viaţă a fost organizat simultan în 18 oraşe din România: Bucureşti, Constanţa, Timişoara, Iaşi, Cluj Napoca, Piteşti, Oradea, Tg. Mureş, Satu Mare, Fălticeni, Deva, Reşiţa, Suceava, Alba Iulia, Craiova, Arad, Sfântu Gheorghe şi Târgovişte.

 

Galerie foto / video

 

 

 

„Marşul pentru viaţă“, la Iaşi

Ziarul Lumina

„Marşul pentru viaţă“, la Iaşi

Asociaţia „Primul Pas” din Iaşi, Fundaţia „Solidaritate şi Speranţă” (FSS) a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei şi Centrul Diecezan Caritas Iaşi au organizat sâmbătă, 24 martie, la Iaşi, „Marşul pentru viaţă”. Evenimentul a avut ca scop afirmarea dreptului la viaţă pentru toate fiinţele umane începând cu momentul concepţiei şi totodată susţinerea familiei tradiţionale şi a valorilor acesteia, temelia unei societăţi solide şi sănătoase. Fundaţia „Solidaritate şi Speranţă” a fost reprezentată la această manifestare, la care au participat peste 300 de persoane, de pr. Răzvan Petru Aonofriesei Puiu. Participanţii la marş s-au adunat pe esplanada din Piaţa Palatului Culturii din Iaşi, iar după rostirea rugăciunii „Tatăl nostru”, s-au deplasat în tăcere până la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iaşi. Aici s-a păstrat un moment de reculegere şi s-au aprins lumânări în memoria copiilor ucişi prin avort. După cum ne-a relatat Geanina Ungureanu, preşedintele Asociaţiei „Primul Pas”, marşul a continuat spre Universitatea de Medicină şi Farmacie (Piaţa Naţiunii), unde au fost susţinute discursuri de către organizatori. Părintele Răzvan Petru Aonofriesei Puiu a accentuat faptul că nu avem dreptul să luăm viaţa unei fiinţe umane. S-a adus în discuţie faptul că aceşti copiii avortaţi nu au primit botezul. Tot parintele Răzvan Petru Aonofriesei Puiu a oferit un exemplu preluat din scrierile Sfinţilor Părinţi care, fiind întrebaţi ce se întâmplă cu pruncii ce nu primesc botezul, au răspuns că „ajung în grija lui Dumnezeu”. Părintele Iosif Dorcu, reprezentantul Episcopiei Romano Catolice din Iaşi, a amintit că în zilele noastre există un dispreţ faţă de viaţă. „În primul rând pentru că aceşti copiii mor nebotezaţi, în al doilea rând, deoarece aceşti copii sunt ucişi de proprii lor părinţi, şi în al treilea rând deoarece aceşti copiii sunt nevinovaţi. Datoria noastră este să devenim adevăraţi apărători ai vieţii”, a spus pr. Iosif Dorcu. „Marşul pentru viaţă” a fost organizat şi în alte oraşe ale ţării, adunând mii de participanţi care au dorit să-şi exprime susţinerea faţă de viaţa pruncilor nenăscuţi. (C. Ciofu)

 

 Satmareanul:

Marş pentru viaţă la Satu Mare

mars viata1 Marş pentru viaţă

mars viata2 80x60 Marş pentru viaţămars viata3 80x60 Marş pentru viaţămars viata4 80x60 Marş pentru viaţămars viata5 80x60 Marş pentru viaţămars viata6 80x60 Marş pentru viaţă
Aproximativ 150 de sătmăreni – copii, tineri şi vârstnici – au participat sâmbătă, 24 martie, la acţiunea organizată de Asociaţiile “Pro Vita” şi “Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului” în scopul susţinerii dreptului la viață pentru toate persoanele.

Marşul pentru viaţă a pornit, după ora 12:30, de pe platoul din faţa Muzeului Judeţean, unde principalii organizatori au vorbit despre necesitatea stopării genocidului produs prin avort. Ulterior, traseul urmat a fost bulevardul I.C.Bratianu, Piaţa Libertăţii, pasajul “Corneliu Coposu” şi Piaţa “25 Octombrie”.

În acest an evenimentul a avut loc simultan în peste 20 de oraşe din ţară şi s-a adresat în primul rând tinerilor, dar şi tuturor celor care doresc o schimbare morală, pentru ca împreună să ceară stoparea avortului.

În 55 de ani au fost înregistrate oficial mai mult de 22.000.000 de victime. În aceste condiţii, potrivit organizatorilor acţiunii, este necesară oferirea de alternative la avort prin susținerea femeilor în dificultate, prin încurajarea economică a natalității și prin încurajarea adopției, sprijinirea familiilor cu copii cu afecțiuni genetice și congenitale.

Între participanţii la marş s-a aflat şi o tânără de 18 ani, elevă, care are o feţiţă în vârstă de 3 luni. Cu toate că urmează încă şcoala şi locuieşte împreună cu părinţii şi încă 8 fraţi într-un apartament cu două camere, tânăra nu a dorit să facă o întrerupere de sarcină şi îşi creşte fetiţa.

 

 

 

 

 

 

 

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

GMT

GMT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *