FUNDATIA IOAN BARBUS

CELE MAI CITITE

Anatol Șalaru: DA pentru referendumul de aderare a Republicii Moldova la UE este NU spus în clar imperialismului rus

La sfârșitul acesta de săptămână vom avea politic și juridic posiblitatea de a arăta că vrem cu adevărat desprinderea de Moscova imperială.

Un DA masiv pentru referendum este NU spus în clar imperialismului rus.

Unii dintre camarazii mei de ideal unionist consideră că pentru reunificarea Republicii Moldova cu România referendumul din 20 octombrie este inutil. Fals și de multe ori în această campanie folosit chiar de Moscova contra referendumului. Dacă acest referendum ar fi inutil Bucureștiul prin toate instituțiile sale: președinție, guvern, parlament sau societate civilă nu l-ar sprijini și nu ar susține-o pe Maia Sandu. Vor unii sau nu vor, prin vizitele liderilor de la București s-a transmis o opțiune clară pro-referendum și pro-Maia Sandu. Nu poți fi unionist dar să respingi deciziile statului roman, practic să dai lecții de românism României. Decizia mediului politic de la București nu a fost o găselniță ci s-a decis în baza unor analize și prospecțiuni ce au vizat nu numai mediul intern din Republica Moldova dar și interesul national al României.

Acest referendum este și un vot pentru România! Podurile ce leagă Republica Moldova de Europa o leagă în primul rând de România, rețelele electrice sau conducta de gaze nu leagă Republica Moldova doar de Europa ci în primul rând de România. Și exemplele ar putea continua.

Astăzi, imperialismul rusesc revanșard și revizionist nu poate fi înfruntat doar de România singură sau de Republica Moldova singură ci doar în comun cu celelalte țări ce împărtășesc aceleași valori. Să nu ratăm din nou istoria! Voi vota DA la referendum!

Anatol Șalaru

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *