FUNDATIA IOAN BARBUS

CELE MAI CITITE

Alegerile pentru Parlamentul European – Votul ILD

Vlad P.

Votul meu merge către Noua Republică. E un vot amorsat de wishful-thinking, dacă vreți. Dincolo de unele gesturi naiv-absurde, mi se pare cea mai conservatoare ECHIPĂ. Politica nu se face la nivel de individ. O știe și Monica, foarte bine, ceea ce mă debusoleaza și mai mult în ce-o privește (ex. la Cluj defila in campanie cu Daniel Buda?!).

Rămânerea ei alături de Blaga are, după cum vedem, efectul scontat de mujic în rândul dreptacilor: cauționarea PDL. Nu pot pricepe cum un om de talia ei a ales astfel, dar or fi și alte necunoscute în toate ecuația. Tot ce e posibil, numai că asta nu mă încălzește. Undeva e o fisură.

Deocamdata voi da un vot cu valoare de șut barbatesc în dos (sunt conștient că nu e mai mult de atât) mânzilor de la NR. Cred că sunt cei mai permeabili la mesajul nostru, pe termen lung.

Vlad M.

1. Candidatul Partidului Popular European pentru șefia Comisia Europene, Jean-Claude Juncker, este un politician slab care poate servi, cel mult, pe post de social-democrat pro-Vest. Martin Schulz, așa cum este el, declarat socialist și prorus, este cu câteva clase peste așa-zisul creștin-democrat și nu m-ar mira să ajungă președintele Comisiei. Acestea fiind zise, la alegerile pentru Parlamentul European voi vota cu gândul la alegerile prezidențiale din România.

2. Unicul motiv pentru care PDL ar putea fi votat la alegerile „europarlamentare” este Monica Macovei: un singur om într-un partid care, până nu demult, era hotărât să scape de el. Nu este de ajuns.

a) Pe vremea când triada Antena 3 – Realitatea TV – RTV transforma protestele comuniste din Piața Universității în Revoluția Televizată a Poporului Chinuit, mai-marii PDL se prefăceau că plouă. Nimeni nu apăra punctul nostru de vedere al celor care nu erau nici anteniști, nici socialiști, nici tembeli. De neiertat.

b) Slăbirea guvernului Boc și căderea guvernului Ungureanu sunt strâns legate de complicitatea grupului Blaga, care a sabotat ambele guvernări. Fostul ministru de interne și prietenii săi politici s-au ținut departe de apărarea reformelor dificile și au vorbit în repetate rânduri despre „lipsa de compasiune” a guvernării.

c) În 2012, am votat în scârbă un ARD care nu a fost în stare să atace USL pentru lovitura de stat. Ulterior, Blaga și compania au participat activ la opoziția loială în raport cu USL. „Noi ne prefacem că suntem opoziția, ei se prefac că îi incomodăm”, în vreme ce mulți ARDiști au trecut la PNL, PSD, PC sau UNPR.

d) Nu am uitat campania PDL împotriva Monică Macovei și a apropiaților săi, instigată de Vasile Blaga și cercul din jurul său. Principala preocupare a echipei Blaga a fost lupta împotriva tuturor celor care nu fac parte dintre grupare, în nici un caz opoziția la PSD, PNL și celelalte grupări infracționale care se prefac că sunt partide democratice.

e) Macovei a greșit când a rămas în PDL. Fără să vrea, ajută echipa incapabilă și coruptă a lui Vasile Blaga să își mai târască picioarele în politica noastră și să emită pretenții la candidați prezidențiali (Cătălin Predoi este o glumă).

3. Din păcate, un vot acordat Noii Republici sau PNȚCD este un vot pierdut. Nici unul dintre ele nu are șanse la trecerea barierei de 5% și redistribuirea voturilor avantajează cele mai mari partide din România (PSD, PNL, PDL).

4. Nu mai cred în puterea lui Mihai Răzvan Ungureanu de a-și deschide un drum în politica noastră. Nu știe să fie ferm, nu are simț politic, cred că și-a ratat șansa. Poate să mai acționeze doar ca ajutor al unui politician mai tare, așa că nu văd de ce aș mai vota Forța Civică pentru a încuraja un proiect mort, mai ales că nu am garanția că trece de pragul de 5%. Nu vreau să mă trezesc cu votul irosit.

5. Un vot acordat independentului Peter Costea este un vot redistribuit.

6. Am ajuns în situația dezagreabilă de a vota PMP. Nu m-a convins nimic din mesajul (?) PMP, este un dezastru al comunicării publice, Elena Udrea face greșeală după greșeală, calitatea persoanelor este îndoielnică, iar lista propusă pentru alegerile parlamentare este jalnică. Voi vota PMP dintr-un singur motiv: cred că de aici va porni singurul candidat cu șanse să câștige alegerile prezidențiale. Bănuiesc că va fi Cristian Diaconescu.

Anca Cernea

Monica Macovei 1Eu o votez pe Monica, în ciuda restului listei și în ciuda partidului. Monica e o instituție in sine, ea face mai mult în PE decât toți ceilalți MEP români la un loc. Nu i-am inclus la români pe PSD pentru că, după mine, nu se pune naționalitatea din pașaport, ci loialitatea pe care o practici. De PSD ar trebui să vorbim cum vorbesc polonezii de comuniștii de la ei, adica să le zicem politicieni „de limba română” – ăștia de fapt sunt devotați Federației Ruse.

În vremurile astea, cu atât mai mult, de Monica are România nevoie în PE. Vlad are dreptate, PDL nu o merita, acum profită de forța ei de a trage lista, dar până alaltăieri nu știau cum să se descotorosească de ea. Nici măcar n-au avut bunul simț să o pună prima pe listă.

Acum sunt obligata să votez la pachet și Stolojan și tot etc-ul. Stolojan care tocmai a trântit o tâmpenie cu drepturile gay-ilor, de s-au extaziat activiștii Accept și au umplut netul. Ăsta ar trebui să ia exact atâtea voturi cât poate să-i aducă Accept. Iar Blaga ar trebui să se transfere la Partidul Comunist Chinez. Nu ar fi traseism, ar fi un gest firesc, dat fiind că împărtășește cu tovarășii din PCC aceleași valori.

Costin Andrieș

E război. Ieri s-a mai format o „republică” rusească în Ucraina, „Novorossia”, prin ruperea Donetk și Lugansk. Șansele sunt foarte mari ca scenariul să se repete și în Republica Moldova, în scurt timp.

E război și Monica Macovei pare/este singura care întelege foarte bine ce se întâmplă și care e dispusă să lupte, și a dovedit că știe să o faca, așa că o votez. Ca partid aș fi votat PNR sau PNTCD, ca om, votez MM.

Acum, mai mult ca oricând, e nevoie de oameni curajoși. PDL e un partid care din punctul meu de vedere poate să dispară de mâine, singurul lucru care nu îl face în totalitate detestabil e Monica Macovei. Pe de altă parte, faptul că există o voce ca a Monicăi Macovei într-un partid mare, chiar dacă plin de cefe late, e un lucru bun.

P.S: Un vot pentru un om cum e Capsali, un personaj indrăgostit de cel mai periculos inamic direct al României, este o inconștiență desăvârșită, o eroare echivalentă cu un vot pentru Partidul Comunist în anii 40.

Liviu Crăciun

PNR, FC, PNTCD nu intră in discutie pentru că nu trec pragul electoral; susținerea sau încurajarea unor mișcări aflate la început își are rostul între cicluri electorale; la alegeri însă, dacă sondajele nu le sînt favorabile, este bine să nu fie irosite voturile.

De altfel, creșterea naturala (sau „de la firul ierbii”, cum le place unora să spună) a unui partid înseamnă mai întîi consilii locale și primării și abia apoi parlament național și european. Este valabil și pentru politicieni individuali, membri sau nu ai unui partid. Ar trebui să fie excepții cei care ard aceste etape. Partidele și politicienii ar trebui să poată prezenta la acest nivel parcursul lor politic de pînă atunci – acest parcurs este certificatul lor de credibilitate, stabilitate, predictibilitate, nu programele sau manifestele.

PMP, dincolo de aspecte legate de doctrina sau oameni, este încă doar o simplă aventură politică, nu a dovedit că poate fi tratat ca o excepție; de altfel, nici nu e clar în acest moment ce viitor își dorește, pare foarte posibil ca scorul la aceste alegeri să fie doar instrument de negociere pentru o viitoare fuziune; nu vreau să încurajez astfel de volte bruște și insuficient explicate și argumentate, construcții pripite cu oaste de strînsură, chiar dacă vin de la Băsescu și chiar dacă sînt susținute de Boc; nu exclud că pe viitor să-mi schimb părerea, dar pentru moment nu pot lua în serios un partid care are lideri județeni instalați prin transfer de la PPDD.

PDL râmîne răul mai mic de această dată, pe baza rezultatelor din Parlamentul European și în ciuda deraierilor din țară.

Votez PDL pentru că are candidatul care produce astfel de reacții tartorilor stîngii.

Emil Borcean

Nu am urmărit prea bine campania, am alte lucruri pe cap. Și nu voi vota, dar ca un outsider

Monica Macovei m-a impresionat. E un om admirabil și cred că are potential de creștere. Her core is conservative. She needs support, especially some kind of formal and institutional support (or at least a bedrock of close people) in order for her to take the leadership for which she is naturally suited.

La prestația de grup (dincolo de calculele pragmatice), Noua Republică parcă are într-adevar un mesaj mai conservator și o echipă mai bine sudată. Am văzut pe Facebook o candidata a lor, Bianca Ficuț, și mi s-a părut cât se poate de ok. Dacă și restul sunt așa, atunci e semn bun. Singura problemă e Neamțu. Scrie bine, le zice bine, dar face lucruri stupide din instinct de primadona. Toata prostia lui cu unițisalvăm – felul în care a încercat să le intre în grații și să călărească, sau să se alipeasca unui val – ține de un oportunism de vedetă rock’n’roll. Jim Morrison și Mick Jagger cel puțin nu au încurcat borcanele. Se spune despre oameni, dar nici vocația nu poate să fie cu fundul în două luntri… choose, man!

Partidul Național Conservator, condus de Monica Macovei și cu o echipă solidă în jurul ei. Asta e unirea Dreptei românești. Unirea celor mai buni oameni care simt și gândesc conservator, cultivând și sprijinind un lider înnăscut.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Redacţia

Redacţia

Conservatori români

25 Comments

  1. Costin Andrieş
    25 May 2014

    Putin a castigat europarlamentarele din Franta:
    http://www.lemonde.fr/politiqu…..23448.html

  2. Bogdan Calehari
    25 May 2014

    Trebuie sa remarcam ca Putin a castigat alegerile (demult) si in Germania. Putem sa spunem asta fara teama de a gresi, daca ne bazam pe declaratiile din ultimile cateva luni are politicienilor germani de mare calibru (socialisti si crestin-democrati), care au sprijinit din toate puterile Rusia. Recenta declaratie a ministrului de finante german, Wolfgang Schaeuble (crestin democrat), bate de departe tot ceea ce a declarat pana acum, in domeniul respectiv, Marie Le Pen. Probabil i-a scris-o Rogozin, dar chiar daca nu i-a scris-o el, ori el ori Putin ar semna-o oricand: http://www.hotnews.ro/stiri-in…..-rusia.htm

  3. Vlad M.
    25 May 2014

    Frontul National castiga pentru ca discuta teme de care UMP si Partidul Socialist nici nu vor sa auda. E firesc. Totusi, FN nu e nici Zori de Aur si nici NPD, chiar daca in materie de Putin vorbeste prostii. Apoi sa ne uitam la ce spune imbecilul de Laurent Fabius, ministrul de Externe al Frantei. Cum perie el Moscova, cum face apel la evitarea razboiului, menajarea sentimentelor s.a.m.d. De ce sa condamni Frontul National pentru putinofilie cand politica de stat a Frantei este putinofilia? Si nu de ieri sau de azi, ci de pe vremea cand „dreapta” UMP era la putere. Vorba lui BOgdan, putinolofia e politica de stat in Germania. Mai sunt atatea alte tari ingrijorate de starea sufleteasca a imperialismului rusesc. De ce sa aratam cu degetul Frontul National?

  4. Bogdan Calehari
    25 May 2014

    @3

    Foarte bine spus! Azi se vorbeste de Marine Le Pen ca este cu Moscova, dar se uita, sau nu se stie, ca De Gaulle („marele De Gaulle”), un anti american fanatic, a scos Franta din NATO. Si toti cei care au venit dupa el au fost mult mai apropiati sufleteste de „marele popor” de la rasarit decat de „Nemernicii” de peste ocean, care le-au dat tara, la cheie, inapoi din mainile nazistilor. Jean Francois Revel remarca pe buna dreptate ca daca dai la o parte din politica stangii si „dreptei” franceze antiamericanismul, nu mai ramane nimic!

  5. Costin Andrieş
    25 May 2014

    in Romania a castigat modelul suedez, iar in Suedia a castigat modelul iliescu (meets #unitisalvam):

    Vanstrepartiet (The Far-Left Communists): 6.3% (1 seat)
    Sverigedemokraterna (The only centre-right party in Sweden): 9.9% (2 seats)
    Feministisk Initiativ (Feminist Communists): 5.3% (1 seat)
    Folkpartiet (Liberals): 9.8% (2 seats)
    Kristdemokraterna (Christian Democrats): 6 % (1 seat)
    Sveriges Socialdemokratiska arbetarparti (Social-democrats): 24.7% (6 seats)
    Moderata samlingspartiet (Moderate Party): 13.4 % (3 seats)
    Miljöpartiet de Gröna (Green Party): 15.1 % (3 seats)
    Centerpartiet (Centrist Party): 6.6 % (1 seat)

    ungaria is gone:

    Hungary: 1. Fidesz-KDNP 52,83%
    2. Jobbik 14,96%
    3. MSZP 11,22%
    4. DK 9,21%
    5. Együtt-PM 6,41%
    6. LMP 4,77%
    Ungaria: Fidesz-KDNP 52,83 1% 2. Mai bine 14,96% 3. MSZP singapore11.22% 4. DK 9.21% 5. 6,41% 6-PM. LMP 4.77%

    grecia…grecia.

    Greece:

    SYRIZA (anti-austerity Communists) – 27%
    New Democracy (Centre-right) – 24%
    Golden Dawn (Fascists/national socialists) – 10%
    PASOK (Socialists) – 8%

    ukip (putin, greatest leader) e cot la cot pe locul 1 cu laburistii

    http://yougov.co.uk/news/2014/…..-and-neck/

    polonezii par singurii intregi la cap:

    First estimations from Poland:

    Platforma Obywatelska – TUSK 32.8% (19 seats)
    Prawo i Sprawiedliwość – KACZYNSKI 31.8% 1(9 seats)
    Sojusz Lewicy Demokratycznej Unia Pracy – PONTA 9.6% (5 seats)
    Kongres Nowej Prawicy – 7.2% (4 seats)
    Polskie Stronnictwo Ludowe – 7.0% (4 seats)

    via Lucian Valsan. Alte rezultate https://www.facebook.com/lucian.valsan?fref=ufi

  6. Bezmenov
    25 May 2014

    Am votat PMP pentru Basescu. PDL oricum intra cu cel putin 3. Monica intra. Restul variantelor sunt de redistribuire.

  7. Vlad M.
    25 May 2014

    In Suedia a fost mereu asa, Grecia are probleme ani de zile, UKIP a crescut pentru ca nea Cameron a ars-o cu casatorii gay si alte cretinisme, iar Ungaria e tara in care Orban are 50%. Care e problema cu Ungaria?

    Bogdan> Adevarul e ca doar un partid anti-Rusia ar fi o noutate in Franta. Prorusismul este adanc inradacinat. ????

  8. Costin Andrieş
    25 May 2014

    orban si jobbik.

  9. Vlad M.
    25 May 2014

    Viktor Orban nu este o problema. Politica UE fata de Orban a fost si este o problema. De aceea a ajuns Orban sa faca intelegeri cu Moscova pentru centrala nucleara de la Paks (care foloseste tehnologie ruseasca) si nu pentru ca ar exista o mareata uniune de idei intre liderul FIDESZ si tovarasul Putin.

  10. Costin Andrieş
    25 May 2014

    Orban, daca nu era o problema, a devenit o problema.

  11. Vlad M.
    25 May 2014

    Franta si Germania, conduse de Nicolas Sarkozy si Angela Merkel, politicieni de dreapta, s-au opus in 2008 acordarii statutului MAP (Membership Action Plan, decisiv pentru aderarea la NATO) pentru Georgia si Ucraina. Acum Franta lui Hollande si Germania aceleiasi Merkel nu stiu cum sa mai cocoloseasca Rusia, dupa ce a Moscova a anexat Crimeea si are trupe Spetsnaz in Ucraina care actioneaza pe post de miscare separatista prorusa. Si Viktor Orban e o „problema”?

  12. Bogdan Calehari
    25 May 2014

    Viktor Orban a devenit o problema nu pentru ca a fost el tampit, ci pentru ca au fost asa maharii de la Bruxelles.

    Ca bine spunea Zinoviev: ” Occidentului ar fi trebuit sa i se acorde de mult ordinul Lenin pentru serviciile aduse in mentinerea si intarirea puterii sovietice” ????

  13. Vlad M.
    25 May 2014

    Abdel Fattah al Sisi, cel care pune Fratia Musulmana cu botul pe labe, a fost in februarie la Putin pentru a semna un contract militar. A facut-o pentru ca administratia Obama ii este ostila si i-a retras sprijinul. Cine e vinovat, al Sisi sau Vestul care se lamenta ca democratul Morsi a fost destituit?

  14. Bogdan Calehari
    25 May 2014

    @13

    Singurul raspuns logic si decent care se poate da la intrebare este fara discutie asta: fascistul si putinistul Al Sissi! Fara nici o indoiala, daca democratul Mohamed Morsi – presedintele ales de o organizatie atat de draga socialistilor din SUA pana in Germania si inapoi in Franta si Marea Britanie, Fratia Musulmana – ar fi ramas presedinte, Egiptul ar fi ramas aliat cu America lui Obama si n-ar fi trecut in tabara Rusiei lui Putin.
    Un lucru totusi nu-mi da pace: ajuns in tabara Rusiei si semnand contracte cu ea, Al Sissi s-a intalnit acolo cu persoane deosebit de onorabile ca Sarkozy si Hollande, ca sa nu mai spun nimic de Schroder Merkel, Schultz si… Ribbentrop. ????

  15. Bogdan Calehari
    25 May 2014

    @7

    Aluia care va apuca sa vada in Franta un partid pro american si anti rus, care sa mai intre si in parlament, i se va spune atunci, Highlander ????

  16. Vlad M.
    25 May 2014

    Fidesz a câştigat alegerile europarlamentare în Ungaria

    Potrivit rezultatelor finale comunicate de Comisia Electorală, Fidesz a obţinut 51,5% din sufragii, ceea ce i-a adus 12 din cele 21 de mandate ale Ungariei la Strasbourg.

    Jobbik, un partid ultranaţionalist cu discurs rasist, antisemit şi antirom, s-a clasat pe locul al doilea, cu 14,7% din voturi (trei mandate). Acest partid înregistrează un regres de şase puncte în raport cu scorul obţinut la alegerile legislative din 6 aprilie.

    Jobbik a cazut cu 6 procente in mai putin de doua luni. Adica Orban a reusit sa ii aduca la sustinerea pe care o aveau inainte ca iresponsabilii din Romania sa faca scandal despre te miri ce natarai care venisera la noi sa se dea in stamba. Daca va aduceti aminte, scorul Jobbik la alegerile parlamentare din Ungaria a fost mult mai mare decat se estima . De ce? Politicieni romani care s-au trezit vorbin despre Jobbik. Ei au ridicat la 20% partidul ala de nebuni.

  17. Costin Andrieş
    25 May 2014

    „Viktor Orban a devenit o problema nu pentru ca a fost el tampit, ci pentru ca au fost asa maharii de la Bruxelles.” — Dar Orban ce e, catel? Nu e el vinovat de actiunile lui (bezelele si contractele de miliarde cu Putin)? Sunt de acord ca in primul rand pentru ascensiunea si aparitia unor partide ca Frontul National sunt de vina partidele „mainstream”, care le-au facut si le fac posibile cand refuza sa discute serios probleme importante pentru foarte multa lume – casatoria si adoptia gay , sau islamizarea, de ex. Dar de vina pt apropierea de Putin a lui Orban este in primul rand Orban. O fi fost impins, dar nu l-a obligat nimeni, el e raspunzator de actiunile lui.
    @13, sper ca nu comparam Engaria cu Egiptul , pe Orban cu al Sisi in lupta cu teroristii islamisti din Fratia Musulmana. Al Sisi isi pune viata lui si a mii de oameni in pericol, Orban nu risca nici macar sa ramana somer.

  18. Vlad M.
    25 May 2014

    Concret: cum rezolvai problema modernizarii centralei nucleare de la Paks? In conditiile in care Uniunea Europeana nu promoveaza energia nucleara, iar tehnologia este ruseasca (sovietica), cum modernizai Paks? Cu ce bani si cu ce tehnologie?

  19. Liviu Crăciun
    25 May 2014

    ungaria importa cam 80% din gaze; aproape tot din rusia;
    ungaria produce cam 30% din energia electrica din gaz;

    – vor extinderea capacitatilor nucleare pentru a reduce consumul de gaz pentru producere de energie electrica
    – orban a redus masiv redeventele la gaze de sist; mol si exxon exploreaza si au gasit cite ceva;
    actiunile lui orban vizeaza reducerea dependentei de gazul rusesc pe termen mediu

  20. Costin Andrieş
    25 May 2014

    inlocuiste dependenta de gazul rusescu cu dependenta de miliardele rusesti, iar daca o face, orban oricum nu e de vina, de vina e cameron? orban s-a transformat din probabil cel mai mare inamic al moscovei intr-un partener si prieten.
    si asta http://inliniedreapta.net/inse…..comunista/
    din punctul asta de vedere, socialistii francezi sunt si mai extremisti, vanzand nave de razboi lui Putin, dar de aici pana la a face din Orban o victima.. eu nu inteleg despre ce discutam.

  21. Vlad M.
    25 May 2014

    Vorbim despre interese si putinta.

    1. Ungaria produce energie din gaz importat de la rusi.
    2. Dependenta Ungariei fata de importurile rusesti este foarte mare.
    3. Modernizarea centralei nucleare de la Paks *tehnologie ruseasca/ sovietica* nu se face pe gratis, dar va reduce dependenta pe termen mediu fata de importurile de gaz din Rusia.
    4. UE nu sustine energia nucleara.

    De unde iei bani?

  22. Liviu Crăciun
    25 May 2014

    – datoriile sint o dependenta mai slaba decit furnizarea continua de gaz; probabilitatea de a destabiliza orientarea unei tari cu datorii e mult mai mica decit a unei tari dependente energetic
    – fidesz lupta impotriva nominalizarii lui juncker – e prea liberal si impaciuitorist; il vor propune cel mai probabil pe daul care este mai ferm contra rusiei lui putin (a declarat-o de mai multe ori, ultima data alaltaieri – http://www.atv.hu/belfold/2014…..sag-elnoke )

  23. Bogdan Calehari
    25 May 2014

    @20
    Nu-l transforma nimeni pe Orban intr-o victima. Nu e cazul. Dar, ceea ce mi se pare total deplasat, este sa-l transforme cineva pe Orban in aliatul numarul 1 al lui Putin in UE! Orban, presedintele unei tari cu nici 10 mil. de locuitori, este pericolul cel mare, in timp ce de intreaga clasa politica a unei tari de 80 mil. loc. (Germania) care dirijeaza destinele UE, si care este cu Rusia nu de azi de ieri, ci de mult timp nu se spune nimic!
    (http://inliniedreapta.net/germ…..-scanduri/)

    Pai de ce sa mai spunem ceva despre onorabilii politiceni si conducatori germani, cand tinta a fost deja afisata: pe ea sta moaca „extremistului de dreapta” Viktor Orban. Omul care da Europa civilizata pe mana lui Putin! Wanted!
    De ce sa vorbim de contractele uriase incheiate de marile firme germane (nu de azi de ieri, ci de multi ani) cu dictatura unor kaghebisti criminali, cand putem vorbi la nesfarsit de o chestie derizorie daca este s-o comparam cu ele: „centrala nucleara” pe care Orban a indraznit s-o cumpere.

    „Dar ce Orban este catel?” Da, este catel! Dar daca vrei sa afli niste nume de javre, poftim: Willy Brandt, Helmuth Schmidt, Gerhardt Schroder, Angela Merkel, Martin Schultz, etc. etc. etc.

    Multumit?

  24. Liviu Crăciun
    25 May 2014

    are Bogdan un fel al lui de-a le zice care pe mine unu, nu stiu de ce, ma multumeste

  25. Ghe. Sobieski
    25 May 2014

    Banii se pot imprumuta. Nimeni nu-ti ta bani degeaba. Ei au un cost. Orban e cu Putin si face o greseala. Capitalismul nu e de cumetrie. Ei bani din piata de bani corect si transparent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

România a făcut mulți pași în direcția corectă de la revoluția din 1989. Cu toate acestea, revoluția nu a fost niciodată terminată în România. Influența malefică a Rusiei, datorită proximității sale geografice față de România și relația continuă a României cu China comunistă, creează multe probleme care subminează progresele economice și democratice ale României, precum …

adrian zuckerman foto