FUNDATIA IOAN BARBUS

Amicii fasciști ai antifasciștilor lui Dughin

„Bună George,

Amicul nostru italian pro-rus – Roberto Fiore – șeful unui mic partid politic Forza Nuova (situat la dreapta Ligii Nordului) are o relație strânsă cu partidul grec Zorii Aurii și cel cipriot ELAM (Frontul Național Popular) https://en.wikipedia.org/wiki/ELAM_(Cyprus)

Întreabă dacă îi putem recomanda avocați și jurnaliști în Atena – vezi mai jos…”

Este unul dintre ultimele emailuri furate din contul asistentului lui Dughin, George Gavrisha, de către gruparea de hackeri ruși „Shaltai Boltai” în 24 noiembrie 2014 (fișierul 000708 din arhiva încărcată pe net).

Zori_aurii00001
Nikolaos Michaloliakos, liderul formațiunii neo-naziste grecești Zori Aurii, aflat în închisoare, caută sprijin la Alexander Dughin.
komov1
Alexei Komov
Komov – soldatul lui Malofeev

Autorul emailului este Alexei Komov.

Stăpânul lui Komov este oligarhul Konstantin Malofeev, finanțatorul extremismului din Occident, dar și al teroriștilor ruși din estul Ucrainei. Komov lucrează pentru fundația „Sfântul Vasile cel Mare” a lui Malofeev.

Pe Malofeev îl veți întâlni adesea la Cc în emailurile schimbate de asistentul lui Dughin. Malofeev este dintre cei opt apropiați ai lui Putin puși pe „lista neagră” de Uniunea Europeană la 30 iulie și de guvernul Canadei în august 2014. Dar despre Malofeev și angajații săi – Gîrkin, Borodai și Komov – într-un articol separat.

Să revenim la autorul emailului. Komov, fost proprietar al unui club de noapte din Moscova este folosit de Malofeev în relație cu mișcarea pro-life și pro-familie din Occident. E  „vitrina” statului fărădelegii, după cum numea jurnalistul american David Satter Rusia lui Putin, un emisar pomădat al oligarhilor burtoși trimis la vânătoare de idioți utili în Occident. Și i-a și smintit pe unii. Komov a încercat, de altfel, să pătrundă în acest an și în cercurile bisericești din România.

Fiore – „amicul nostru italian pro-rus”

Komov i-a scris asistentului lui Dughin la cererea lui Roberto Fiore, politician italian. Și Fiore este un personaj pe măsura teroriștilor susținuți de Dughin și Malofeev.

Roberto Fiore, Manifestazione di Forza Nuova contro i Rom
Roberto Fiore

S-a refugiat în Marea Britanie în 1980 pentru a scăpa de arestare în Italia. La sediul partidului Al Treilea Pol cu doctrină asumat fascistă pe care îl înființase, poliția găsise mari cantități de arme, muniție, uniforme de carabinieri, documente falsificate. Partidul lui Roberto Fiore era aripa politică a mișcării teroriste Nucleul Revoluționar Armat, cu un palmares sinistru – 33 de asasinate în patru ani, așadar două asasinate la trei luni.

Dacă vreți să aflați mai multe despre tovărășiile de tinerețe ale lui Fiore ale, tastați numele procurorului Mario Amato ori pe cel al polițistului Francesco Evangelista – „Serpico”, asasinați de teroriștii Nucleului Revoluționar Armat. Sau amintiți-vă de atentantul din gara Bologna – 85 de morți – în care au fost implicați teroriștii Nucleului.

În 1985 , în Italia, Roberto Fiore a fost condamnat în lipsă la 5 ani și jumătate de închisoare.

Fiore a revenit în Italia în 2000, înființând Partidul Forța Nouă, pentru a continua ideile celui de-Al Treilea Pol. A ajuns chiar europarlamentar o vreme, preluând mandatul Alessandrei Mussolini, nepoata dictatorului fascist italian.

Un amănunt semnificativ ce reflectă continuitatea acestui grup: în 2006, abia ieșit din pușcărie, teroristul Luigi Ciavardini (vechi membru al celui de-Al Treilea Pol și al Nucleului Revoluționar Armat, condamnat la 10 ani de pușcărie pentru asasinarea procurorului Mario Amato, la 13 ani pentru uciderea polițistului Francesco Evangelista și la 30 de ani pentru implicare în măcelul din sala de așteptare a gării Bologna) a participat la reuniunea de trei zile a partidului Forza Nuova, al „amicului nostru italian pro-rus” Roberto Fiore. Tot pe atunci a fost arestat pentru participare la un jaf armat asupra unei filiale UniCredit, condamnat în primă instanță, achitat de instanța superioară.

28_goldendawn_g_w

Zorii Aurii

În mesajul către asistentul lui Dughin, Komov forwarda și două mesaje primite anterior de la Roberto Fiore.

Într-un mesaj forwardat asistentului lui Dughin, Roberto Fiore îi dă lui Alexei Komov un contact în Cipru. Este vorba de Stratos Karanikolau, reprezentantul ELAM – Frontul Național al Poporului, formațiune cipriotă, soră a Zorilor Aurii. „Este unul dintre personajele importante. La alegerile europene a luat 2.78% și va obține reprezentare parlamentară la următoarele alegeri generale.

Mai interesant este celălalt email.

Fiore, despre care Komov spunea că „are o relație strânsă cu partidul grec Zorii Aurii”, fusese în „misiune” la Atena și îi cerea lui Komov să trimită un avocat în capitala Greciei să viziteze liderii formațiunii neo-naziste Zorii Aurii https://golden-dawn-international-newsroom.blogspot.ro/  aflați în închisoare. De asemenea îi cerea și niște contacte în presa din Atena.

——— Forwarded message ———-

From: Bob fiore <bob.fiore@liberitalia.net>
Date: 2014-11-24 18:47 GMT+03:00
Subject: Cyprus and Athens
To: Alexey Komov <alexey.y.komov@gmail.com>
Cc: alessandra benignetti <*****@****.**>

Alexey

Într-o oră îți voi trimite numele, telefonul și emailul persoanei de contact din Cipru.

Golden-Dawn-Nazis
În urma desciderilor poliției la sedii ale formațiunii Zori Aurii și a unor percheziții informatice au fost descoperite mii de asemenea fotografii cu membri ai partidului.

În chestiunea misiunii de anchetă de la Atena
1) poți trimite un avocat pentru 12 decembrie [ ?] Avem nevoie de nume[le lui] și pentru a-i permite, alături de eurodeputați și de parlamentari să intre în închisoare unde sunt liderii Zorilor Aurii.
2) ne poți da un contact în presa locală care poate veni la conferința noastră de presă?

Salutări, Roberto

Nikolaos Michaloliakos, liderul formațiunii neo-naziste Zorii Aurii este un negaționist al Holocaustului și admirator al lui Hitler, fiind anchetat sub arest preventiv împreună cu alți șapte parlamentari. Procurorul de caz a întocmit un rechizitoriu în care acuză 70 de membri ai Zorilor Aurii de conducerea unei grupări infracționale, uciderea unei persoane și infracțiuni legate de regimul armelor și munițiilor. Rechizitoriul urmează a fi cenzurat zilele acestea de un complet de trei judecători.

Probabil că acea data de 12 decembrie la care Roberto Fiore îi cerea lui Alexey Komov un avocat pentru Atena este în ajunul deciziei finale privind rechizitoriul. Vom vedea în curând.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Gelu Trandafir

Gelu Trandafir

Gelu Trandafir a studiat jurnalismul în Franţa. A fost producător de emisiuni pentru ProTV, realizator şi editor pentru BBC World Service, editorialist la România liberă şi redactor-şef adjunct la Evenimentul Zilei şi Cotidianul. A făcut parte din Delegaţia Permanentă a PNŢCD la începutul anilor '90 şi este membru fondator al Fundaţiei Ioan Bărbuş. A fost membru CNA între 2006 și 2012.

4 comentarii

 1. liv stomer
  8 decembrie 2014

  Ceva nu se leaga. Fiore s-a refugiat in Anglia in 80-Anglia si Italia nu aveau atunci tratate de extradare? Bizar. Apoi

  Fiore a revenit în Italia în 2000

  -bun, de acord, si cu cei 5 ani de inchisoare, ce s-a intamplat? I-a ispasit, da/nu? Europarlamentar, cu tinicheaua asta de coada? Iar, bizar.
  Altfel foarte interesant. Sper ca urmeaza si alte episoade din „la piovra” Dughinista ????

 2. GMT
  8 decembrie 2014

  A revenit cand s-a prescris. In UK a cerut azil politic.

 3. liv stomer
  8 decembrie 2014

  Am inteles. Multumesc!

 4. Anca Cernea
  8 decembrie 2014

  Articolul arată foarte clar cu ce fel de chestii se ocupă Dughin, Malofeev și Komov, în ce constă „ortodoxia” lor și ce fel de personaje sunt „prietenii Rusiei” – din România și din întreaga lume.

  În filmulețul postat mai sus de Gelu, Komov este făcut KO de către Cliff Kincaid. Robotul Komov funcționa, aparent fără greș, pe modul „creștin conservator” și, probabil, pentru unii din asistență, era chiar convingător – din păcate, în mediile creștine conservatoare din Occident nu lipsesc idioții utili.
  Troznit în hardware de întrebarea lui Cliff Kincaid, Komov se resetează spectaculos (pe la jumătatea filmulețului, min 4), și trece pe default, revine la setările din fabricație.
  Începe să bage texte clasice brejneviene de anii 80. Se vede astfel că, deși fusese fățuit cu un soft nou, astfel încât să pară tânăr și englezit, fără burti, cefe, și fără dat cu pantoful în masă, totuși, Komov nu e altceva decât un vechi robot sovietic, singurul model, arhicunoscut, made in USSR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian